خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: مطالعات طراحی ورزشگاه داخل سالن

   تعدادبرگ: 93 برگ ورد   قیمت: 17000 تومان   حجم فایل: 18285 kb  تعدادمشاهده  4


 

مقدمه:
مکان های ورزشی ،فضاهایی هستند پر شور و نشاط و بیش از هر مکان دیگری می توانند در پویایی محیط و فضای اطرافشان نقش داشته باشند .فضاهای ورزشی به فراخور نیاز و سطح مورد نظری که ممکن است وجود داشته باشند به مقیاس های گوناگونی برای هر نوع ورزش وجود دارند از استادیوم های ورزشی چند صد هزار نفری گرفته تا سالنهای ورزشی محلی این طیف وسیع را در بر می گیرند.ورزشگاه ها ساختمانهای شگفت انگیزی هستند که توانسته اند بیش از هر نوع بنای دیگری در تاریخ به شکل گیری شهرها یاری رسانند. و حتی شهر یا کشوری که در آن وجود دارند را به شهرت برسانند.استادیوم های ورزشی بزرگ در برخی نقاط توانسته اند یک عنصر ضروری در چشم انداز شهری شوند و یک نقطه متمرکز برای دست یابی به آرمان های گوناگون ورزشی،فرهنگی و در کل هدفی بزرگ برای اقتصاد باشند.به لطف المپیک ها و سایر رویدادهای مهم ورزشی که هر ساله در گوشه ای از دنیا و هر روزه صورت می گیرند. بی شک از جمله پربازدید ترین مکان های دنیا به شمار میروند. استادیوم های ورزشی می توانند نماد آرمان های یک ملت باشند. و قادر هستند هزاران نفر گردشگر را به خود جلب کنند.
 
مکانهای ورزشی از جمله سالن های چند منظوره ساختمان های پر هزینه ای هستند اما به همان اندازه می توانند درآمد زایی هم داشته باشند. طبق آمارهای ورزشی ، قدرت مالی جهان ورزش در حال افزایش است.در قرن ۲۱ ورزش تبدیل به یک فرهنگ جهانی شده است و هر ساله کشورهای گوناگون بودجه های هنگفتی برای ساخت و تجهیز بناهای ورزشی در نظر می گیرند. همین امر باعث شده تا استادیوم ها به عنوان یک ابزار برنامه ریزی شهری در نظر گرفته شوند . و تبدیل به مهم ترین بناهای شهری شوند.مانند استادیوم ومبلی شهر لندن که از قدیمی ترین و معروفترین استادیوم های دنیا است که در انگلستان وجود دارد این استادیوم دارای مرتفع ترین سازه قوسی جهان است، این سازه به عنوان یکی از نمادهای شهر لندن در تمامی شهر قابل مشاهده است.
 
برای دانلود و توضیحات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمائید…
 
 
 
بخشی از مطالب و پروپوزال:
 
مجتمع های ورزشی اغلب در دوره های مختلف سال به دلایل گوناگون اقتصادی و طبیعی ساخته و تکمیل می شوند برای سازگاری نهایی از نظر زیبایی شناسی و کارکرد و همچنین دوری جستن از کار بی نتیجه باید از همان ابتدای شروع طراحی برنامه ریزی دقیق و مطالعات امکان سنجی مناسبی برای انتخاب سایت مورد نظر انجام داد.
فصل اول: بیان موضوع و اهداف
 
۱-۱- تعریف استادیوم:
یک استادیوم نوعی از ساختمان است که تمامی المان های مورد نیاز، شامل بخش مسکونی،تجاری،خرده فروشی، فراغت و تفریح را در خود جای می دهد و همه این ها همراه با سایر خدمات و زیر ساخت های حمل و نقل، یک استادیوم شهر را تشکیل می دهند.
نکات و پارامترهای گوناگونی در طراحی و ساخت استادیوم ها باید مورد بررسی قرار بگیرند . که به صورت کلان به شرح زیر مطرح می شود:
۱- اقلیم منطقه مورد نظر برای ساخت
۲- ظرفیت
۳- ریز فضاهای مورد نظر
۴- شکل نمای خارجی
۵- پارکینگ
۶- مقیاس غول آسا
۷- المانهای انعطاف ناپذیر
۸- مقاومت طرح بعد از ساخت و دوره های عدم استفاده
۱-۱-۱- اقلیم و جهت گیری:
تعیین موقعیت قرارگیری زمین باید متناسب با رویدادهایی باشد که به آنها نگاه می شود.پلان اصلی در استادیومهای سر باز بیشتر روی این اصل طراحی می گردد. البته در طراحی سالن های ورزشی نیز به دلیل سرپوشیده بودن باید شرایط اقلیمی و محیطی برای قرار گیری طرح مد نظر باشد ولی از اهمیت کمتری برخوردار است.
 
۱-۱-۲- ظرفیت:
ظرفیت در واقع معیاری برای اندازه یک ورزشگاه محسوب می شود . عنوان ظرفیت به معنای تعداد حداکثر تماشاگرانی است که در آن واحد می توانند در ورزشگاه حضور داشته باشند و تمامی خدمات برای آن تعداد از تماشاگران و همچنین کادر مربوط به ورزش که حاضر در سالن هستند اتلاق می شود. مثلا ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی در تهران که در یک مسابقه می تواند صد هزار نفر تماشاگر را در خود جای دهد و تمامی این جمعیت از شرایطی یکسان برای عبور،مرور و استفاده از خدمات برخوردارند. استاندارد لازم برای ابعاد صندلی های تعبیه شده در سالن های ورزشی ابعاد ۴۵/۰ *۴/۰ * ۵/۰ برای هر نفر در نظر گرفته شده و باید ابعاد مسیر های دسترسی و سکوهای بین پلکانهای مستقر هم در نظر گرفته شود.
 
۱-۱-۳- ریز فضاهای مورد نظر :
ورودی،فروش بلیط و دروازه های وروداصلی، راهروهای ورود به سالن اصلی بخش تماشاگران،راه روهای ورود به بخش اداری و بخش رخت کن، سالن اصلی ،بخش اداری،بخش نگهبانی ، بخش استراحت مستخدمین، اتاق مربوط به رئیس،سرویس بهداشتی تماشاگران،سرویس بهداشتی کارمندان،سرویس بهداشتی بازیکنان،اتاق درمانی و کمک های اولیه (اتاق پزشک) ، رختکن تیم میهمان،رختکن تیم میزبان، دوش های مربوط به هر یک از تیم ها ، اتاق انباری وسایل، سالن بدن سازی و ریکاوری ، تاسیسات گرمایش و سرمایش ، تاسیسات الکتریکی و روشنایی ، اتاق داوران،اتاق آموزشی ویدئوپروجکتور و پارکینگ که هر کدام با سرانه مربوطه شرح داده می شوند.
 
۱-۱-۴- شکل نمای خارجی:
شکل ظاهری و غول آسای استادیوم های ورزشی به دلیل درونگرا بودنشان زیاد با محیط اطرافشان هم خوان نیستند گویی به محیط اطرافشان پشت کرده اند.و اغلب حس خوش آمد گویی خاصی را برای مراجعین ایجاد نمی کنند این حس ناخوشایند با وجود حصارهای امنیتی و سایر مسائل کنترل جمعیت تشدید می شود.در این بین باید توجه کرد که شکل ظاهری تابع عملکرد است.
 
۱-۱-۵- پارکینگ:
استادیوم ها برای سهولت مراجعین مانند سایر بناهای عمومی و خصوصی نیاز به پارکینگ دارند و با توجه به وسعت آنها و تعداد مراجعین خود باید فضای زیادی صرف پارک کردن اتومبیل ها و اتوبوس ها کرد که این عامل خود باعث جدایی ساختمان استادیوم با محیطش می شود.و از جذابیت محیط کم می کنند
 
۱-۱-۶- مقیاس غول آسا:
مقیاس فیزیکی استادیوم های ورزشی در خارج از شهر مشکلی ایجاد نمیکند اما ایجاد یک استادیوم ورزشی به صورت مطلوب در فضای شهری بسیار دشوار است. تطبیق مقیاس استادیوم ها با محیط اطرافشان همواره بزرگ ترین چالش طراحان بوده است.
 
۱-۱-۷- المان های انعطاف ناپذیر:
استادیوم های ورزشی دارای عناصری مثل ردیف های صندلی،پله ها و رمپ ها و … هستند و نمی توان در شکل آنها ابتکار به خرج داد زیرا که مسئله دید تماشاگران و رسیدن به ظرفیت مطلوب استاندارهای معینی را ایجاد کرده و دست طراحان را برای طراحی های خاص مبلمان ورزشگاه ها بسته است.
 
۱-۱-۸- مقاومت طرح بعد از ساخت و دوره های عدم استفاده:
ورزشگاه ها باید سطحی سخت و بسیار ارتجاع پذیر داشته باشند تا بدون نیاز به نگهداری مداوم و پرداخت هزینه های زیاد و نامعقول در برابر شرایط بد جوی ، ازدحام جمعیت و خرابکاری های تعمدی تماشاگران بتوانند ایستادگی کنند. چون مسابقاتی که برگزار می شود با هیجان و احساسات تماشاگران در ارتباط است که می تواند باعث هیجان آنها شده و باعث پدیده وندالیسم یا تخریب گرایی در آنها شود.
در طراحی ورزشگاه ها شکل ظاهری تابع عملکرد است.اما در کل قوانین ثابت و مدونی برای یک معماری خوب در طراحی استادیوم وجود ندارد اما با توجه به حساس بودن طرح در فضای شهری و تاثیراتی که در ناحیه یا سایت میگذارد . بررسی دو نمونه از استادیوم های اجرا شده موفق برای بهتر شکل گرفتن طرح خالی از لطف نیست. و استفاده از تجربیات قبلی شرمساری به وجود نمی آورد. و بیشتر طراحی های موفق تغییر هوشمندانه یک الگوی موجود است.در همین راستا ورزشگاه جهان پهلوان رضا زاده در اردبیل و مجموعه ورزشی شهر بناب در این بین مورد بررسی قرار می گیرند. مهمترین نکته که در طراحی استادیوم و کلا هر موضوع دیگر، چالش برانگیز است و ممکن است دست طراحان را برای رسیدن به فرم مطلوب خود ببندد توجه به استانداردهای گوناگون در این سطح از طراحی هاست. برای نمونه استانداردها و قوانین میدان دید در سکوهای تماشاچیان در طبقات مختلف و زمان عبور از معبر خروج یا عرض معابر گوناگون در استادیوم ها و ورزشگاه های چند منظوره از مسائلی است که به شدت باید مورد توجه قرار بگیرد که در ادامه با توجه به استانداردهای روز دنیا و ضوابط مربوط در ایران همه استانداردهای مربوط به طراحی سالن های چند منظوره قانونی – منظور سالن هایی است که مسابقات رسمی در آن ها برگزار می شود – بیان خواهند شد.
فصل دوم: مقررات و معیارهای طراحی سالن‌های ورزشی چند منظوره
ملاحظات کلی طراحی ورزشگاه‌ها:
– محل احداث: جهت انتخاب محل مناسب برای ایجاد ورزشگاه باید به شرایط و موقعیت‌های زیر توجه داشت.
– اندازه: زمین مورد نظر باید دارای قابلیت احداث اماکن ورزشی استاندارد با گنجایش کافی در رشته‌های مختلف، و کلیه فضاهای جانبی نظیر رختکن، دوش، اداری، پارکینگ و… را داشته باشد.
– موقعیت )انتخاب زمین ورزشگاه): مکان‌های ورزشی علاوه بر در نظرگرفتن وضعیت و موقعیت جغرافیایی نظیر آب و هوا، از نظر موقعیت جغرافیای شهری) محلی( نیز دارای دسترسی آسان برای بهره برداری بوده و نباید در کنار مراکز عمومی پر رفت و آمد و یا مراکزی که نیازمند آرامش هستند، نظیر بیمارستان‌ها، احداث گردنند و ارجح آن است که در کنار مراکز آموزشی نظیر مدارس، دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها ساخته شوند و دسترسی لازم به معابر سهل‌الوصول نظیر بزرگراه‌ها و خیابان‌های اصلی را داشته باشند.
– جانمایی بنا) تعیین محل احداث بنا): باید به نحوی باشد که از عوارض زمین برای طراحی و ساخت نهایت استفاده صورت گرفته و از عوامل مصنوعی) ساخت و ساز (در تکمیل آن بهره گیری شود و به عواملی نظیر آفتاب، باد و باران توجه گردد.
الف: امکان احداث، یا ایجاد دسترسی به پارکینگ و فضاهای عمومی را داشته باشند.
ب :قابلیت تغییردر نوع استفاده از ورزشگاه‌ها) استفاده چند منظوره (در رشته‌های مشابه پیش‌بینی شده باشد.
پ :درساخت ورزشگاه‌ها ضمن رعایت مسائل امنیتی، به ذخیره وکاهش مصرف انرژی توجه گردد.
تمامی ورزشگاه‌ها باید دارای فضاهای اداری، شامل بخش مدیریت و کارکنان باشند. در مجتمع‌های کوچک بهتر است اتاق مدیر مشرف به سالن باشد.
در احداث اماکن ورزشی به سایرفضاها مانند محل رختکن، سرویس‌های بهداشتی، انبار، آبدارخانه، بوفه و… توجه گردد.
 
۲-۱- ضوابط عمومی ورزش‌های سالنی، ابعاد و اندازه زمین مسابقه آنها
۲-۱-۱- ورزش فوتسال
فوتسال تنها شکل فوتبال سالنی است که به تاییدFIFA رسیده است. این ورزش با سرعت زیادی در سراسر جهان در حال پیشرفت است و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور و میلیون¬ها بازیکن به آن می‌پردازند. زمین فوتسال مستطیلی شکل است و بازی¬های بین¬المللی آن بر روی کفپوش¬های چوبی یا مصنوعی که چرخش و حرکت توپ را محدود نسازند انجام می¬گیرد. فوتسال را می¬توان بر روی چمن مصنوعی هم انجام داد، ولی باید از بازی بر روی بتن یا آسفالت اجتناب کرد.
 
ابعاد زمین فوتسال:
– ابعاد طول: ۴۰ متر
– ابعاد عرض: ۲۰ متر
– ارتفاع مجاز: ۵/۱۲ متر
ابعاد و اندازه‌ دروازه:
– عرض دهانه: ۳ متر
– عمق: ۱ متر
– ارتفاع: ۲ متر
– ابعاد و مشخصات دروازه هندبال و فوتسال یکسان در نظر گرفته می‌شود.
– دروازه‌ها باید از سیستم تثبیت کننده و در صورت نیاز پرتابل برخوردار باشند. محوطه جریمه با ربع دایره‌هایی با شعاع ۶ متر که مرکز آنها در خارج از دروازه قرار گرفته مشخص می‌شود بخش بالای هر ربع دایره خطی به طول ۱۶/۳ متر است که موازی با خط دروازه (خط بین دو تیرک دروازه) است. نقطه پنالتی با فاصله ۶ متر و دومین نقطه پنالتی با فاصله ۱۰ متر از نقطه وسط خط دروازه تعیین می‌شود.
قوس کرنر ربع دایره‌ای با شعاع ۲۵ سانتی‌متر است که از هر گوشه (کرنر) در درون زمین کشیده می‌شود.
منطقه تعویض با طول ۵ متر در مقابل نیمکت تیم‌ها واقع شده است، و هر دو انتهای آن با خطی به طول ۸۰ سانتی‌متر و به عرض ۸ سانتی‌متر مشخص شده که ۶۰ سانتی‌متر آن درون زمین و ۴۰ سانتی‌متر آن در خارج آن قرار گرفته است. در مقابل وقت نگه‌دار به فاصله ۵ متر از هر طرف باید فضای خالی وجود داشته باشد.
 
۲-۱-۲- ورزش هندبال
در هندبال دو تیم ۷ نفره با استفاده از مهارت‌هایی چون پاس¬کاری، دریبل،‌گرفتن و پرتاب کردن توپ سعی در به ثمر رساندن گل دارند. بازی شامل دو زمان ۳۰ دقیقه‌ای با ۱۰ دقیقه زمان استراحت در بین آن می‌باشد.
 
ابعاد و اندازه‌های استاندارد:
– طول زمین: ۴۰ متر
– عرض زمین: ۲۰ متر
– ارتفاع: ۹ تا ۵/۱۲ متر
– حریم‌ها حداقل در کناره‌های طولی ۲ متر و در پشت دروازه ۳ متر در نظر گرفته می‌شود.
– علامت گذاری زمین هندبال باید با دقت فراوان انجام شود. مهم‌ترین خط زمین هندبال خط ۶ متر است که خط محدوده دروازه نیز محسوب می‌گردد. محدوده‌ای به شعاع ۶ متر که محوطه گل محسوب می‌گردد، خط دیگر خط ۹ متر است.
 
خطوط زمین بازی:
– خطوط طولی و عرضی زمین به فاصله ۴۰ متر و ۲۰ متر می‌باشند خطوط اصلی هستند.
– ضخامت تمامی خطوط زمین ۵ سانتی‌متر می‌باشد.
– دروازه ۳ متر طول و ۲ متر ارتفاع دارد. قطر تیر دروازه ۸ سانتی‌متر است که این قطر در طول دروازه محسوب می‌گردد. خط پشت دروازه به موازات خط انتهایی زمین است و عمق دروازه حداقل ۱ متر می‌باشد.
– دو محوطه ۶ و ۹ متری جلوی دروازه‌ها قرار دارند که محوطه شش متر برای دروازبان و ۹ متر برای پرتاب خطاهای مدافعین می‌باشد. خط ۹ متر به صورت منقطع بوده و بین هر یک ۱۵ سانتی‌متر فاصله دارد.
– خط وسط زمین که آن را به دو نیمه مساوی تقسیم می‌کند.
– خط تعویض به طول ۵/۴ متر در خارج از قسمت طولی زمین قرار دارد.
– خط دروازه‌بان ۱۵ سانتی‌متر طول دارد و به فاصله ۴ سانتی‌متری خط دروازه و در وسط آن قرار دارد.
– خط پنالتی یک متر طول دارد و به فاصله ۷ متری خط انتهایی زمین و درست به موازات آن در وسط دروازه رسم میگردد.
 
۲-۱-۳- ورزش بسکتبال
توسط دو تیم ۵ نفره و در دو زمان ۲۰ دقیقه انجام می‌گیرد. که هدف هر تیم عبور توپ در سبد حریف و کسب امتیاز و همچنین ممانعت از کسب امتیاز توسط حریف است. ارزش هر گل دو امتیاز و هر گلی که از طریق پنالتی به ثمر رسد ۱ امتیاز است. پرتاب‌هایی که از پشت خط ۳ امتیازی منجر به گل شوند ۳ امتیاز دارند.
 
و…
 
 
 
 
فهرست مطالب:
 
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………..۶
۱- فصل اول: بیان موضوع و اهداف ………………………………………………………………………………………………۷
۱-۱- تعریف استادیوم……………………………………………………………………………………………………………………۷
۱-۱-۱- اقلیم و جهت گیری……………………………………………………………………………………………………۷
۱-۱-۲- ظرفیت ……………………………………………………………………………………………………………………۷
۱-۱-۳- ریزفضاهای مورد نظر…………………………………………………………………………………………………۸
۱-۱-۴- شکل نمای خارجی…………………………………………………………………………………………………….۸
۱-۱-۵- پارکینگ…………………………………………………………………………………………………………………..۸
۱-۱-۶- مقیاس غول آسا………………………………………………………………………………………………………..۸
۱-۱-۷- المان های انعطاف ناپذیر……………………………………………………………………………………………۸
۱-۱-۸- مقاومت طرح بعد از ساخت و دوره های عدم استفاده…………………………………………………….۹
۲- فصل دوم: مقررات و معیارهای طراحی سالن‌های ورزشی چند منظوره………………………………..۱۰
۲-۱-ضوابط عمومی ورزش‌های سالنی و ابعاد و اندازه زمین مسابقه آنها…………………………………………..۱۱
۲-۱-۱- ورزش فوتسال………………………………………………………………………………………………………………….۱۱
۲-۱-۲- ورزش هندبال…………………………………………………………………………………………………………………..۱۲
۲-۱-۳- ورزش بسکتبال…………………………………………………………………………………………………………………۱۴
۲-۱-۴- ورزش والیبال……………………………………………………………………………………………………………………۱۵
۲-۲- ضوابط عمومی فضاها و امکانات پشتیبانی……………………………………………………………………………………..۱۷
۲-۲-۱- دسترسی‌ها و نظام حرکتی (سیرکولاسیون) کلی برای طراحی ورزشگاه‌ها……………………………….۱۷
۲-۲-۱-۱- انواع دسترسی‌های استفاده‌کنندگان…………………………………………………………………………….۱۷
۲-۲-۱-۲- انواع دسترسی‌های عمودی…………………………………………………………………………………………۱۸
۲-۲-۱-۳- دسترسی تماشاگران به محدوده سکوها……………………………………………………………………….۱۹
۲-۲-۱-۴- نکاتی در مورد راهروهای جانبی…………………………………………………………………………………۲۱
۲-۲-۲- محدوده بازیکنان………………………………………………………………………………………………………………۲۳
۲-۲-۲-۱- دفتر مربیان………………………………………………………………………………………………………………۲۴
۲-۲-۲-۲- اتاق داوران……………………………………………………………………………………………………………….۲۴
۲-۲-۲-۳- اتاق ناظران مسابقه……………………………………………………………………………………………………۲۴
۲-۲-۲-۴- محدوده کمک‌های اولیه و درمان………………………………………………………………………………..۲۴
۲-۲-۲-۵- شرایط و امکانات اتاق کنترل دوپینگ………………………………………………………………………….۲۵
۲-۲-۲-۶- فضای استخر جکوزی، حوضچه آب سرد، سونای خشک و سونای بخار…………………………۲۵
۲-۲-۲-۷- سالن بدنسازی…………………………………………………………………………………………………………..۲۷
۲-۲-۳- محدوده تماشاچیان………………………………………………………………………………………………………..۲۸
۲-۲-۳-۱- مقررات و ضوابط طراحی جایگاه تماشاچیان…………………………………………………………………۲۸
۲-۲-۳-۱-۱- طراحی سکوهای تماشاگران……………………………………………………………………………..۲۸
۲-۲-۳-۱-۲- نکات مهم و شرایط سکوهای ورزشگاه‌ها…………………………………………………………..۳۰
۲-۲-۳-۱-۳- عرض سکوهای تماشاگران………………………………………………………………………………۳۰
۲-۲-۳-۱-۴- انواع نرده‌های محافظ برای سکو‌ها……………………………………………………………………۳۱
۲-۲-۳-۱-۵- خط دید و مسائل مربوط به آن…………………………………………………………………………۳۲
۲-۲-۳-۱-۶- تعیین نقطه تمرکز دید………………………………………………………………………………………۳۳
۲-۲-۳-۱-۷- محدوده آزاد دید………………………………………………………………………………………………۳۴
۲-۲-۳-۱-۸- فاصله اولیه دید………………………………………………………………………………………………..۳۷
۲-۲-۳-۱-۹- رابطه‌های مورد استفاده برای طراحی سکوها و صندلی‌ها…………………………………….۳۷
۲-۲-۳-۱-۱۰- رابطه عرض سکوها……………………………………………………………………………………….۳۸
۲-۲-۳-۱-۱۱- شیب سکوها…………………………………………………………………………………………………۳۸
۲-۲-۳-۱-۱۲- حالات نشستن………………………………………………………………………………………………۳۹
۲-۲-۳-۱-۱۳- صندلی تماشاگران………………………………………………………………………………………….۴۰
۲-۲-۳-۲- بوفه‌های ورزشگاه……………………………………………………………………………………………………..۴۱
۲-۲-۳-۳- دسترسی تماشاچیان…………………………………………………………………………………………………..۴۲
۲-۲-۳-۳-۱- سرویس‌های بهداشتی تماشاچیان……………………………………………………………………..۴۲
۲-۲-۳-۴- محدوده میهمانان ویژه……………………………………………………………………………………………….۴۳
۲-۲-۴- محدوده رسانه‌ها…………………………………………………………………………………………………………………۴۵
۲-۲-۴-۱- ضوابط کلی طراحی سکوهای گزارشگران، خبرنگاران……………………………………………………۴۶
۲-۲-۴-۲- اتاق کنفرانس مطبوعاتی…………………………………………………………………………………………..۵۰
۲-۲-۵- ضوابط عمومی طراحی برای معلولین……………………………………………………………………………………۵۳
۲-۲-۵-۱- معلولیت‌ها به چند دسته تقسیم می‌گردند……………………………………………………………………..۵۳
۲-۲-۵-۲- دسترسی‌ها………………………………………………………………………………………………………………..۵۴
۲-۲-۵-۳- درها و راهروها…………………………………………………………………………………………………………..۵۶
۲-۲-۵-۴- فضاهای تماشاچیان معلول………………………………………………………………………………………….۵۷
۲-۲-۵-۵- ورزشکاران معلول………………………………………………………………………………………………………۶۰
۲-۲-۵-۶- پارکینگ معلولین………………………………………………………………………………………………………۶۳
۲-۲-۶- ضوابط ایمنی و شرایط اضطراری…………………………………………………………………………………………۶۴
۲-۲-۶-۱- زمان خروج اضطراری (Egress time)……………………………………………………………………65
۲-۲-۶-۲- راه‌های خروج…………………………………………………………………………………………………………..۶۵
۲-۲-۷- خصوصیات اجزای مختلف کف، سقف، دیوارها……………………………………………………………………..۶۷
۲-۲-۷-۱-کف‌سازی…………………………………………………………………………………………………………………..۶۷
۲-۲-۷-۲- دیوارها……………………………………………………………………………………………………………………..۶۷
۲-۲-۷-۳- بازشوها……………………………………………………………………………………………………………………۶۹
۲-۲-۷-۴- سقف‌ها…………………………………………………………………………………………………………………….۶۹
۲-۲-۷-۵- سیستم حرارتی و تهویه سالن‌های ورزشی……………………………………………………………………۷۰
۲-۲-۷-۶- اتاق‌های تاسیسات الکتریکی و مکانیکی………………………………………………………………………۷۱
۲-۲-۷-۷- فضا‌های بخش تعمیر و نگهداری مجموعه…………………………………………………………………..۷۱
۲-۲-۷-۸- سیستم روشنایی سالن‌های ورزشی………………………………………………………………………………۷۱
۳ – فصل سوم: بررسی نمونه های موردی از ورزشگاه های موفق چند منظوره…………۷۲
۳-۱- ورزشگاه جهان پهلوان حسین رضازاده اردبیل………………………………………………………………………۷۲
۳-۲- ورزشگاه چند منظوره بناب…………………………………………………………………………………………………۷۲
۳-۳ بیان مسئله و ضرورت طرح ………………………………………………………………………………………………..۸۱
۴- فصل چهارم: ارائه طرح نهایی…………………………………………………………………………………..۸۳
۴-۱- ایده طرح………………………………………………………………………………………………………………………..۱۰۳
۴-۲- روند طراحی…………………………………………………………………………………………………………………..۱۰۳
۳-۴- مبانی معماری عناصر و فضاهای طرح ……………………………………………………………………………….۸۶
۴-۳-۱- سایت پروژه ……………………………………………………………………………………………………………۸۷
۴-۳-۲- کاربری های مجموعه ……………………………………………………………………………………………۸۸
۴-۳-۳- محدوده ی بازیکنان و تیم های مرتبط ……………………………………………………………………..۹۰
۴-۳-۴- محدوده ی تماشاچیان …………………………………………………………………………………………….۹۱
۴-۳- سازه……………………………………………………………………………………………………………………………….۹۳
۴-۴- معرفی تکنولوژی ها و مصالح مورد استفاده در طرح …………………………………………………………….۹۵
۴-۴-۱- سقف های یکپارچه ……………………………………………………………………………………………….۹۸
۴-۴-۲- پانل های آلومینیومی ……………………………………………………………………………………………..۹۹
۴-۴-۳- شیشه …………………………………………………………………………………………………………………۱۰۱
۴-۴-۴- نانو ذرات…………………………………………………………………………………………………………….۱۰۱
۴-۳-۱-۱- نانو ذرات فلزی…………………………………………………………………………………………….۱۰۲
۴-۴-۶- کفپوش های ورزشی …………………………………………………………………………………………… ۱۰۴
۴-۴- سیستم تهویه ، برودت و حرارت………………………………………………………………………………………۱۰۶
۴-۵- برنامه فیزیکی طرح………………………………………………………………………………………………………..۱۰۶
۴-۵-۱- بررسی برنامه اولیه طرح………………………………………………………………………………………..۱۰۷
۴-۵-۲- تهیه برنامه نهایی با تکیه بر اولویت اهداف……………………………………………………………..۱۰۸
فهرست منابع……………………………………………………………………………………………………………………………….۱۱۴
تشکر . قدردانی ……………………………………………………………………………………………………………………. ۱۱۶
ضمائم و نقشه های معماری و فنی طرح ………………………………………………………………………………………………….۱۱۷
 
 
 


کلمات کلیدی مرتبط:
مطالعات ورزشگاه داخل سالن ,مطالعات طراحی ورزشگاه داخل سالن ,رساله پایان نامه مجتمع ورزشی داخل سالن ,پایان نامه معماری ,ورزش سالنی ,استاندارد و ضوابط ,برنامه فیزیکی ,نمونه های موردی سالن ورزشی ,دسترسی‌ها و نظام حرکتی (سیرکولاسیون) کلی برای طراحی ,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود قوانین و استانداردهای زمین و برنامه فیزیکی سالن فوتسال , پاورپوینت
مطالعات طراحی مجتمع ورزشی تفریحی ، مطالعات طراحی مرکز ورزشی تفریحی
مطالعات طراحی مرکز بازی های آبی،رساله طراحی پارک آبی
مطالعات طراحی زورخانه
مطالعات طراحی آکادمی پرورش اندام
مجموعه فرهنگی ورزشي کودکان
مطالعات طراحی مجموعه استخر قهرمانی

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد