مطالعات طراحی مجتمع تفریحی توریستی واقامتی با رویکرد معماری پایدار
212 برگ ورد دارای منابع درون متنی
فهرست
چكيده
اهداف اساسي طرح2
فرضیه تحقیق3
دلایل انتخاب موضوع3
طرح مسله 4
مقدمه5
فصل اول
مطالعات فرهنگی وتاریخی
1-مطالعات فرهنگی و تاریخی
1-1: استان 82-1: تاریخ اقوام کرد10
3-1 جاذبه های گردشگری استان 14
4-1 جاذبه های طبیعی استان16
5-1 پتانسیل های بازرگانی و تجاری استان17
6-1 پیشینه تاریخی شهرستان 17
منابع فصل اول23
فصل دوم
مطالعات اکولوژیکی
1-2-مشخصات عمومی استان25
2-2: موقعیت جغرافیایی
شهرستان
3-2-آب وهوا
334-2: منطقه سرد کوهستانهای غربی41
منابع فصل دوم44
فصل سوم
شهروشهرسازی
مقدمه
3-1-شهرچیست46
3-2-اقدامات شهرسازی48
3-3-معماری نو49
3-4-شهرسازی نو49
3-5-روش های طراحی وبرنامه ریزی50
3-6-"شهردرخت نیست "؛چشم اندازاست50
3-7-جمع بندی51
3-8-تولدشهرسازی52
3-9-مرگ شهرسازی52
3-10-برنامه ریزی برای مقدسات طبیعت
3-10-1-جلوگیری ازسیل 54
3-10-2-برنامه ریزی محیط زیست 54
3-10-3-برنامه ریزی اوقات فراغت 54
3-10-4-برنامه ریزی تصویری 55
3-10-5-ویژگی های محلی55
3-11-تشریح یک پروژه
3-11-1-پنج اصل برای تشریح یک پروژه56
3-11-2-اصل اول56
3-11-3-اصل دوم56
3-11-4-اصل سوم57
3-11-5-اصل چهارم58
3-11-6-اصل پنچم58
3-12-خلاصه های کوتاه
3-12-1-هفت اصل کاری 59
3-13-دوازده مطلب درباره به بن بست رسیدن درطراحی60
3-14-سیزده راه برای نابود کردن یک پروژه 63
منابع فصل سوم65
فصل چهارم
شناخت عملکردهای پروژه ونمونه مشابه
مقدمه67
4-1- شناخت عملكردهاي پروژه
4-1-1- رستوران67
4-1-2-کافه تریاصلف سرویس68
4-1-3-بخش اداری69
4-1-4-استانداردهای فضا69
4-1-5-مبلمان فضای اداری70
4-1-6-هتل71
4-1-7-پانسیون71
4-1-8-مهمانسرا71
4-1-9-تاسیسات تکمیلی71
4-2- بررسي نمونه هاي موردي
4-2-1- مجموعة اقامتي تفريحي خليج در مصر73
4-2-2- مجتمع توريستي تفريحي عباس آباد75
5-2-3- مجتمع تفريحي توريستي باري77
منابع فصل چهارم80
فصل پنچم
شناخت بستر طراحی
5-1-معرفی شهرستان83
5-2نگاهي جغرافيايي به شهرستان
5-2-1-شهر و واژه و تاریخ84
5-3-موقعیت جغرافیایی86
5-4-جمعیت88
5-5-جمعیت89
5-6-شرایط اقلیمی90
5-7-دما92
5-8-فشار هوا و رطوبت93
5-9-باد94
5-10-تکامل زمین ساختی95
5-11-تشکیلات زمین شناسی96
5-12-ساختمان شناسی96
5-13-نگاهی به گردشگری شهر96
5-14مهمترین جاذبه گردشگری شهرستان
5-14-1-قلعه باستانی زیویه97
5-14-2-مجموعه کاروانسرا و بازار قدیمی
منابع فصل پنچم99
فصل ششم
تجزیه وتحلیل سایت
چکیده101
6-1-تجزیه وتحلیل وضع موجود (اناليز سايت) در طراحی فضاهای شهری101
6-2-کلیات102
6-3عمده عواملی که خصوصیات یک سایت را تعیین می کنند102
6-4عوامل سرویس دهنده سه هدف را دنبال میکنند103
6-5-تعیین کیفیت سایت103
6-5-1-دیدگاه طراحی شهری103
6-5-2-مشکلات سایت103
6-5-3-مطبوعیت سایت103
6-5-4-محدودیت سایت104
6-6-تجزیه و تحلیل سایت
6-6-1عمده مسائلی که سایت در تجزیه و تحلیل میتواند انها را در خود جای دهد104
6-6-2-جستجوی منابع104
6-6-3-پرسش وملاقات با مردم مطلع104
6-7-کیفیت های فرخ بخش سایت
6-7-1خصوصیات بصری مهم که کیفیتهای فرحبخشی سایت را تعیین می کنند105
6-7-2دیگر عوامل بصری که می بایستی مورد توجه قرار بگیرند105
6-8-محدودیتهای سایت106
6-9-وضعیت عملکردی درون سایتی و برون سایتی
6-9-1-وضعیت عملکردی درون سایتی106
6-9-2-کیفیتهای فرحبخشی درون سایتی107
6-9-3-وضعیت عملکردی برون سایتی108
6-9-4-سئوالات عملکردی بیرون سایتی108
6-9-5- عوامل فرحبخش برون سایتی109
6-11-خلاصه تجزیه وتحلیل سایت109
6-12شناخت و تحليل سايت مورد نظر110
6-13-دسترسی به سایت112
6-14-همجواریهای سایت
5-14-1-ازمهمترین استعدادهای سایت می توان به عوامل طبیعی وغیر طبیعی 115
6-14-2-همجواری با پارک شهر(مولوی )117
6-14-3- همجواری با ورزشگاه شهید کاظمی118
6-14-4- همجواری با پارک کوثر118
6-14-5-دید و منظر از سایت به اطراف119
6-14-6-ترافیک سواره وپیاده120
6-15-آلترناتيوهاي طراحي121
فصل هفتم
مطالعات طراحی پروژه وبرنامه فیزیکی طرح
7-1-برنامه فيزيكي طرح واحدهاي اقامتي
7-1-1 سير تحول هتل در جهان124
7-1-2انواع هتل ها124
7-1-3 تجزيه و تحليل امكان سنجي پروژه124
7-2-تعریف پروژه125
7-2-1-اتاقهاي خواب 125
7-2-2-لابی وفضاهای عمومی125
7-2-3-فضای غذاخوری ونوشیدنی125
7-2-4-فضای مخصوص مراسم125
7-2-5-فضاهای نمایشگاه125
7-3-ضوابط ساختمانی هتل های کشور
7-3-1- پاركينگ134
7-3-2-ورودی هتل135
7-3-3-سالن رستوران135
7-3-4-سرویس های بهداشتی136
7-3-5-چایخانه136
7-3-6-مغازه ها136
7-3-7-سوئیت137
7-3-8-سالن اجتماعات و جشنهاي مجزاي زنانه و مردانه138
7-3-9-پيش بيني امكانات سرگرمي فكري و تفريحي سالم براي كودكان و نوجوانان138
7-3-10-انبار وسايل فني و تاسيساتي متناسب با ظرفيت هتل139
7-4-ضوابط معماري و درجه بندي هتلهاي كشور139
7-5-برنامه تخصيص فضا140
7-6-طبقات اتاق خوابها و سوئيتها(بخش خصوصي)140
7-7-طرح ريزي طبقات اتاق خوابها140
7-8- تجزيه وتحليل طبقات اتاق خوابها141
7-9-پلان طبقات141
7-10- طرح اتاق خوابها142
7-11- ابعاد و اندازه اتاق خوابها145
7-12-دكوراسيون و تجهيزات داخلي146
7-13-طراحی فضاهای عمومی146
7-14-مراکزتجاری
7-15چکیده146
7-16مقدمه147
7-17-کلیات
7-17-1-مفهوم مراکزتجاری148
7-17-2-تاریخچه مراکزتجاری148
7-17-3-تاریخچه مراکزتجاری درایران149
7-18-ملاحظات اولیه درموردایجادمراکزتجاری
7-18-1-استقراردرمحل مناسب150
7-18-2-مطالعات اقتصادی موردنیازوتحلیل اقتصادی بازار150
7-18-3-تحلیل جمعیت منطقه151
7-19-جذابیت مرکزتجاری برای مراجعین
7-19-1-عوامل بصری151
7-19-2-عوامل جذاب درطراحی مرکزتجاری 151
7-20-انواع ورودی های فروشگاه152
7-21-سایرملاحظات برطراحی ورودی152
7-22-فعالیتهای تجاری153
7-23-همجواری فعالیتهای سازگار154
7-24- ضوابط ومعیارهای فضای ورودی154
7-25راهروهاو ضوابط ومعیارهاآن154
7-26-بازشوهاو ضوابط ومعیارها آن155
7-27-پله و ضوابط ومعیارها آن156
7-28-آسانسوروضوابط آن157
7-29-مسیردسترسی (گذرگاهها)158
7-30-تخصیص فضا158
7-31-ارتفاع طبقات158
7-32-گذرگاه ها158
7-32-اتاق های فرعی159
7-33-دماوتهویه 160
7-34-طرح کلی مغازه160
7-35-پلکان ها161
7-36-پنجره ها161
7-37برنامه فیزیکی مدنظرجهت طراحی161
منابع فصل هفتم163
فصل هشتم
مبانی نظری وادراک طرح
8-1-محيط و معماري166
8-1-انسان، طبيعت و معماري166
8-1-محيط و منظر168
8-3-1-محيط و منظر به عنوان طبيعت168
8-3-2-محيط و منظر به عنوان زيستگاه169
8-3-3-محيط و منظر به عنوان محصول مصنوعي177
8-3-4-محيط و منظر به عنوان ثروت172
8-3-5-محيط و منظر به عنوان مكان173
8-3-6-محيط و منظر به عنوان سيستم174
8-3-7-محيط و منظر به عنوان تاريخ175
8-3-8-محيط و منظر به عنوان ايدئولوژي175
8-3-9-محيط و منظر به عنوان يك مسئله175
8-3-10-محيط و منظر به عنوان زيبا شناسي175
8-4-ابعاد و مسائل اوقات فراغت
8-4-1-فرهنگ176
8-4-2-حفظظ و پيشبرد ارزشهاي فرهنگي176
8-4-3-معماري و فرهنگ177
8-4-4-اوقات فراغت178
8-4-5-تفريحات سالم در جهان امروز179
8-4-6-معماري و فراغت179
8-5-توريسم و جهانگردي
8-5-1گردشكري180
8-5-2-تعريف مسافرت و جهانگرد181
8-5-3-تاريخچة مسافرت و جهانگردي181
قرون وسطي182
رنسانس182
انقلاب صنعتي183
جهانگردي نوين183
8-5-4-اثرات فرهنگي ـ اجتماعي جهانگردي183
8-5-5-تغييرات فرهنگي184
8-5-6-سياحت و فرهنگ185
8-5-7-سياحت و فراغت185
8-5-8-سياحت و سياست: صلح جهاني186
8-5-9-سياحت و جامعهشناسي186
8-5-10ارزشهاي اقتصادي سياحت187
8-5-11-گردشگري طبيعت يا اكوتوريسم187
8-5-12-عرضه و تقاضا188
8-6-مبانی ادراک طرح
8-6-1-اصول انتقال پیام ها189
8-6-2 فرهنگ وسبک 190
8-6-3-فرم وفرهنگ190
8-6-4- انتخاب فرم191
8-6-5- مقیاس وتناسب194
8-6-6-راه195
منابع فصل هشتم197
فصل نهم
بررسی هتل ها ومراکز اقامتی شهرستان شهر
9-1-اسامي هتل ها ومهمانپذیرهای موجود با تخت واتاقها178
9-2-آمار روزانه مراكز اقامتي شهرستان شهر178
9-3-اسكان فرهنگيان179
9-4-اسكان مسافرين در مهمان پذير ادارات، خوابگاههاي دانشجويي، ساختمانهاي ورزشي و چادرها وغیره180
9-5-چادرهاي مسافرتي در حاشيه خيابانها، پاركها، بلوار خيابانها و بوستانها180
9-6-نمودارمقایسه ی آمار مسافرین به استان 184
منابع فصل نهم187
فصلدهم
اصول طراحی منظر وطراحی اقلیمی
10-1- طراحي بوم شناختي 189
10-2- طراحي ومناسبات انسانی 189
10-3-مفاهیم طراحی درمعماری 190
10-3-1- پديدار شدن فرمها190
10-3-2-ریتم وتکرار191
10-3-3-عامل نظام دهنده191
10-3-4-نظام هندسی192
10-3-5-نظام خطی192
10-3-4-نظامشعاعی،نقطه ای192
10-4-طراحی سایت
10-4-1-اصول طراحی سایت193
10-4-2-روند طراحی سایت194
10-5- طراحی مبلمان واثاثیه
10-5-1-کفسازی196
10-5-2-پله197
10-5-3-نیمکت197
10-5-4-گلدان48
10-5-5-چراغ198
10-5-6-آبنما198
10-6-پوشش گیاهی198
10-7- حصارها و نردهها201
10-8- عوامل مؤثر در طراحي روي شيب
10-8-1-آب باران202
10-8-2- موادومصالح202
10-8-3-وسایل نقلیه202
10-8-4- مسیرهای پیاده202
10-8-5- تراسها202
10-8-6- واحدهاپلکانی203
10-8-7-نظام صحنه ای203
10-8-8- معابراریب203
10-8-9- راههای پیاده خوشه ای203
10-8-10- طول جاده ها204
10-8-11-جزئیات204
10-9- اثر عوامل طبيعی در کاهش مصرف انرژی
10-9-1- جهت استقرار ساختمان204
10-9-2- تجمع ساختمان205
10-9-3- شکل ساختمان206
10-9-4-حجم ساختمان206
10-9-5- منظرسازي و دخل و تصرف در توپوگرافي207
10-9-6- تهویه طبیعی208
منابع فصل دهم210