خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
نقش برتر پارس
 

روش و توضيحات خريد
جهت اطمينان از عملکرد و تضمين تحويل محصول به بخش ارتباط با ما بخش مجوز ها مراجعه بفرماييد ، شما مي توانيد به صورت آنلاين از درگاه  پارسيان، ملت و سامان خريد و درهمان لحظه از روي سايت اکثر فايلها را دانلود کنيد براي اين منظور مي بايست کليد افزودن به سبد خريد را در انتهاي هر صفحه کليک نموده و براي خريد به سايت بانک ارجاع داده شويد . با وارد نمودن رمز دوم  خريد را انجام و بلا فاصله فايل مورد نظر را دانلود کنيد ، در معدودي موارد پس از خريد بدليل سنگيني فايل و يا نرسيدن نوبت آپلود و يا هزينه ناشی از نگهداری فايل روی سرور فايل را در ايميل خود دريافت نماييد -پشتيبانی و پاسخگويی در صورت وجود مشکل  در دانلود محصولات سايت فقط با پيامک sms يا پيامرسان  آيگپ همه روزه از ساعت  10صبح الی21 شب روزهاي معمول و ايام تعطيل

  


بنر سمت جپ
 

کمی ثواب ذخیره کنید

https://mahak-charity.org/wp-content/uploads/2020/04/500x500-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D8%AA.png

پشتيبانی آنلاين

واتساپ-پيامک

 


فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: دانلود فایل اتوکد نقشه ی مسجد جامع واقع در شوشتر همراه با پلان و نما ,dwg

   تعدادبرگ: dwg   قیمت: 6200 تومان     تعدادمشاهده  7


 دانلود فایل اتوکد نقشه ی مسجد جامع واقع در شوشتر همراه با پلان و نما ,dwg


مسجد جامع شوشتر از بناهای تاریخی است که در خیابان مسجد جامع شوشتر قرار دارد. این مسجد در زمان خلیفه عباسی المعتزبالله شروع به احداث شده و در زمان خلیفه عباسی المسترشد بالله به سرانجام رسیده است. این بنا از دو محراب خارجی و داخلی و از ۱۲ ستون در شمال و ۸ ستون در جنوب تشکیل شده است.

مسجد جامع شوشتر از مساجد تاریخی شوشتر است که در قسمت غربی این شهر قرار دارد. این مسجد با توجه به کتاب‌های تاریخی در سال ۲۵۴ ه‍جری قمری در دوره سیزدهمین خلیفه عباسی، المعتزبالله که در زمان امام حسن عسکری حکومت می‌کرد، شروع به ساخت شده و پس از گذشت سال‌ها، به وسیله خلیفه دیگر عباسی، المسترشد بالله به پایان رسیده است. هم‌اکنون اداره اوقاف مالکیت مسجد را به عهده گرفته است. این مسجد قدمتی ۱۲۰۰ ساله دارد و پس از مسجد جامع یزد قدیمی‌ترین مسجد جامع ایران است.
مسجد جامع شوشتر از ۱۲ ردیف ستون در سمت شمال و ۸ ستون در سمت جنوب تشکیل شده که ارتفاع هر یک از ستون‌ها تقریبا ۵ متر است. با توجه به قوس طاق‌ها و ایوان بلند و شبستان آن که در زمان ساسانیان و به سبک معماری احداث شده است، چنین برمی‌آید که بنا به اوایل اسلام متعلق است. مسجد حیاط بزرگ،‌ستون‌های قطور و بسیار محکمی دارد، به گونه‌ای که اندازه قطر هر ستون بیشتر از یک و نیم متر است.
ساخت مسجد جامع شوشتر مربوط به صدر اسلام و دوره سیزدهمین خلیفه عباسی که در زمان امام حسن عسکری خلافت می‌کرده آغاز شده‌است. مسجد جامع شوشتر در جانب غربی شوشتر قرار دارد و بر طبق نوشته کتب تاریخی، در سال ۲۵۴۴ ه. ق توسط المعتزبالله (خلیفه عباسی) بنیان نهاده شد و سال‌ها بعد توسط المسترشد بالله (خلیفه دیگر عباسی) بنا به اتمام رسید.

براساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده استساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیرپوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه. ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاق‌های آجری بر روی پایه‌های متشکل از قطعات سنگی پوشیده شده است و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن می‌باشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نمانده است.

شبستان مسجد دارای ۴۸ ستون سنگی و سقف‌های گنبدی بین ستونهاست. در این شبستان یک منبر چوبی و کتیبه‌هایی به خطوط ثلث، کوفی ونستعلیق وجود دارد. دیواره‌های خارجی مسجد نیز با ستون‌های سنگ تراشیده با طاق رومی بلند و بعضی نقش‌های لچکی در روی بعضی از ستونها است. در ضلع شرقی مسجد، بقایای مناره زیبایی از قرن هشتم قرار دارد که تا اواسط قرن دوازدهم هجری، ۲۶۶ متر از ارتفاع مناره برجای مانده بود که امروزه تنها ۱۶ متر آن باقی است و کتیبه تاریخی آن بر لوحی سنگی بر قسمت بالای مناره نصب بوده است که براساس کتیبه مزبور، بانی مناره، سلطان اویس بن حسن ایلکانی است. در وصف این مسجدَ لغت نامه دهخدا نوشته‌است که پس از مسجد کوفه، قبله این مسجد از تمام مساجد دیگر در اعتدال است.

هر خلیفه عباسی که در مسجد کاری انجام می‌داد، کتیبه‌ای بر مسجد نصب می‌کرد و همچنین بسیاری از دستورها حکومتی و احادیث زیادی در قالب کتیبه‌های خطی و سنگ نوشته بر دیوار حکاکی و یا نصب گردیده است که در حال حاضر تنها ۱۹ کتیبه باقی‌مانده است و بسیاری از آنها درر تعمیرات دهه ۴۰ و بعد از آن از بین رفته است برخی از این فرامین مانند دستور ممنوعیت شرب خمر و کبوتر بازی بوده است و برخی دیگر که با خط کوفی و زیبا بر سنگ حک شده است و در دهه ۲۰ در مسجد جامع قاب گرفته شده است، به دستوراتی حکومتی دربارهٔ قلعه سلاسل مربوط می‌گردد.

در ضلع شرقی صحن مسجد، در غرفه اختصاصی کوچکی، قبر مؤلف تذکره شوشتر: سیدعبدالله جزایری و پدرش سیدنورالدین - به ترتیب، متوفی ۱۱۷۳ و ۱۱۵۸ ه-. ق - قرار دارد. این مسجد به شماره ۲۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و مالکیت آن در اختیار اداره اوقاف می‌باشد.

کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود , فایل ,اتوکد , نقشه ,مسجد , جامع ,واقع ,شوشتر ,همراه ,پلان و نما ,dwg ,
مقالات مرتبط در این دسته
نقشه های اتوکد معماری خانه و عمارت ارباب هرمز تهران موزه گرافیک ایران DWG
نقشه های اتوکد معماری خانه عباسیان کاشان DWG
نقشه های اتوکد معماری خانه ساوجبلاغی تبریز DWG
نقشه های اتوکد عمارت تاریخی دورقی شوشتر ، خانه دورقی شوشتر
بررسی نقشه اتوکد خانه تاریخی گازر شوشتر
نقشه های اتوکد سه بعدی ویلا ساوی اثر معمار فقید لوکوربوزیه
نقشه های اتوکد عمارت قوام السلطنه ، موزه آبگینه,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه ی خانه قدیمی گازر شوشتر در خوزستان (پلان و نما),dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه قدیمی مستوفی شوشتردر خوزستان (پلان، نما و مقاطع),dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه ی خانه قدیمی علی مسیو واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه پروین اعتصامی واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه شربت اوغلی (کمپانی) واقع درتبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه امیر نظام گروسی واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه بلورچیان واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه حریری واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه مشروطه (کوزه کنانی) واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه گنجه ای زاده واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه تاریخی ساوجبلاغی واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه سیلابی (شاهزاده خانم) واقع در تبریز,dwg
دانلود فایل اتوکد نقشه خانه تاریخی ابراهیمی (مروج) اردبیل,dwg

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد