فهرست:
فهرست مطالب
فضاهای خدماتی پشتیبانی هتل
تعریف
فضاهای کاری بخش خدماتی :
آماده سازی غذا و نگهداری آن :
سلسله مراتب در روابط فضاهای
داخلی آشپزخانه ی اصلی :
سلسله مراتب در روابط
آشپزخانه ی اصلی با سایر بخش ها :
لکه گذاری :
طراحی آشپز خانه :
اهداف مهم طراحی آشپز خانه
انبارهای آذوقه و نوشیدنی :
مجاورت انبارها با یکدیگر
مراحل گردش گوشت تا مصرف
فضای بار انداز دریافت مواد اولیه ، زباله و انبار عمومی :
سلسله مراتب در روابط
بارانداز و انبارها :
سرد خانه ها:
سلسله مراتب در انبارهای عمومی :
پارکینگ خدماتی :
سلسله مراتب در پارکینگ :
بارانداز تجهیزات در معابر از بام :
اداری :
روابط فضاهای حسابداری و دفتر لابی با لابی
روابط فضای مدیریت و فروش و تدارکات با لابی
پلان دفاتر اداری هتلDouble tree در اورلند
فضاهای مربوط به کارکنان :
سلسله مراتب در روابط
فضاهای کارکنان :
رختشویخانه و خانه داری :
سلسله مراتب در روابط
رختشویی و خانه داری :
فضاهای مهندسی و مکانیکی :
نمودار مجاورت تأسیسات ،کارگاهها و فضاهای مهندسی :
بخش تأسیسات مکانیکی :
مولد(گرما): دیگ
نمایی از موتور خانه مرکزی
دیگ (بویلر):
برج خنک کننده
فواصل نصب برج خنک کننده نسبت به دیوار
برج خنک کننده
هوا ساز :
معیار انتخاب :
انتخاب تاسیسات
انواع جانمایی هوا ساز :
پلان و مقطع اتاق هوا ساز
مقطع اتاق هوا ساز
فن کوئل کانالی (سقفی)
دیاگرام سرمایش -تهویه مطبوع
تأسیسات: آب وفاضلاب
توزیع آب:
:معیار ارزش در طراحی
نمونه ای ازپلان موتورخانه سرمایی –گرمایشی وفضاهای جنبی آن
مصارف آب
در ساختمان:
شفت: معابر عمودی عبور لوله ها وکانالها در طبقات
جزئیات اجرای تاسیسات برق و مکانیک در سقفهای کاذب :
مقطع شفت شوت ملافه یا زباله
نمونه تطبیقی
هتل هسپریا
…………………………..
هُتِل یا مهمانخانه[۱] نوعی مکان مسکونی اجارهای است که معمولاً برای مدت کوتاه به افراد اجاره داده میشود. هتلها از امکانات اقامتی و گردشگری شهرها به حساب میآیند و بیشتر مورد استفادهٔ مسافران و گردشگران قرار میگیرند. هتلها دارای تعداد زیادی اتاق هستند که گاه به چند صد اتاق میرسد. علاوه بر اتاقها و سوئیتهای اقامتی، هتلها دارای امکانات جنبی گوناگونی هستند. رستوران، استخر شنا، کافی شاپ و سالن اجتماعات نمونههایی از امکانات هتلها هستند.
معمولاً مشتریان هتل در اتاقها و سوئیت هایی که دارای تخت خواب، توالت و حمام مجزا هستند ساکن میشوند. اتاقهای یک تخته و دوتخته مشتریان بیشتری دارند.
هتل hotel از واژه فرانسوی hôtel گرفته شده است که خود برگرفته از hôte به معنای میزبان است. hôtel در فرانسه اشاره به ساختمانی میکند که بازدید کننده زیادی داشته باشد. اما با ورود این واژه به زبان انگلیسی و سپس گسترش آن به سایر زبانها، معنای کاربردی هتل دگرگون شده و امروزه به نوع خاصی از مکانهای اقامتی برای مسافران اطلاق میشود
تعریف :
فضاهای خدماتی پشتیبانی (دور از دید هتل) فضاهایی هستند که به ندرت در دید مهمانهای هتل قرار دارد .
* نحوه ی برنامه ریزی و طراحی فضاهای خدماتی برای موفقیت نهایی یک هتل اهمیت حیاتی دارد .
فضاهای کاری بخش خدماتی :
آماده سازی غذا و نگهداری آن
بار انداز،زباله و انبار عمومی
اداری و فضاهای مربوط به کارکنان
رخشویخانه و خانه داری
فضاهای مهندسی و مکانیکی
آماده سازی غذا و نگهداری آن :
1 . آشپزخانه
2 . انبارهای آذوقه و نوشیدنی
طراحی آشپز خانه :
یکی از اهداف طراحی آشپز خانه کوچکترین آشپزخانه ی ممکن در راستای اهداف عملکردی است .
در نظر گرفتن یک آشپزخانه ی اصلی در نزدیکی رستوران و اماکن عرضه ی غذا .
1.جداسازی با مبلمان
جداسازی با تفکیک فضاها