معرفی پروژه 0
ضرورت پروژه 0
اهداف پروژه 1
فصل اول مطالعات پایه 2
مقدمه: 2
نگاهی نو به طراحی و ساماندهی طبیعت اطراف در عصر حاضر : 3
نگرشهای اساسی در مورد رابطه انسان و طبیعت در مورد منظر: 3
اقامت 4
بررسي تاريخ اقامت : 4
تعریف اماکن اقامتی (موقت) : 4
بررسی در سطح ایران : 4
نمونه هایی از بناهای قدیمی اقامتی 5
ساباط : 5
کاربات : 5
کاروانسرا : 5
دسکره یا مهمانخانه : 5
نتیجه گیری 6
اوقات فراغت و وقت آزاد 6
تعریف اوقات فراغت 7
پیدایش اوقات فراغت در جامعه مدرن 8
جامعه شناسی اوقات فراغت 9
کارکردهای مختلف اوقات فراغت 10
تعریف تفرج : 10
منابع تفرجگاهی: 11
تعریف واژه تفریح : 11
پیش بینی تقاضای تفرجگاهی : 11
رابطه جمعیت و تفرج : 11
برنامه ریزی زمانی اوقات فراغت 12
الگوهای حلقه ای متحدالمرکز : 13
تعيين عرضه و تقاضاي تفرج: 13
ارائه طرح تفرجگاهي پيشنهادي : 13
روشهای مختلف وفضاهای مختلف گذراندن اوقات فراغت جوانان در ایران 14
جهانگردی 16
اشکال توسعه توریست (انواع جهانگردی 18
انواع جهانگردى با توجه به انگيزه 18
همايشها 19
اقتصادى و بازرگانى 19
ورزشى 19
تاريخى و هنرى و فرهنگى 20
مذهبى 20
درمانى و بهداشتى 20
تفريح، استراحت و ديدار بستگان 21
جهانگردى از نظر نوع مسافرت 21
مسافرتهاى جمعى 21
مسافرتهاى انفرادى و خانوادگى 22
تئوریهای جهانگردی 22
صنعت گردشگری در جهان 23
ارزشهای فرهنگی و جهانگردی: 24
ارزشهای اقتصادی و جهانگردی : 24
جایگاه ایران در صنعت گردشگری 25
اهداف توسعه جهانگردی عبارتند از : 26
سه اصل اساسی پایداری عبارتند از : 26
علل ناکامی ایران در صنعت گردشگری 27
پیشنهاد برای بهبود وضعیت گردشگری در ایران 27
نتیجه گیری 28
تعریف فضای باز : 29
تقسیم بندی فضاهای باز شهری 29
فضای سبز : 30
تعاریف فضای سبز شهری : 31
تقسیم بندی فضای سبز شهری 31
الگوهای فضای سبز حاشیه شهری به قرار زیرند: 31
نتیجه گیری 32
انواع طبقه بندی فضای باز و سبز شهری : 32
طبقه بندی کلاوسون : 33
خصوصیات مناطق سه گانه تفرجگاهی در طبقه بندی کلاوسون 33
تعریف پارک : 35
انواع پارکها : 36
طبقه بندی پارکهای شهر ی: 37
پارکهای شهر در مقیاس همسایگی: 38
پارک شهری در مقیاس محله: 38
پارک شهری در مقیاس ناحیه : 38
پارک محله ای : 39
پارک های منطقه ای شهری : 39
باغچه ها ، نوارهای سبز، کرتها و باغچه های جلو منازل 39
کمربندهای سبز 40
باغهای دوران باستان 40
پارک در قرن 20 45
نتیجهگیری 46
باغسازي 46
تعريف باغ 46
باغ هندسي 46
باغ منظري 46
باغ ترکيبي 47
باغ ايراني تاثير آن بر ديگر هنرها : 47
نقاشي 48
معرفی باغهایی با ارزش معماری : 49
باغ تاج محل 49
باغ شالامار – کشمير 49
باغ شالامار – کشمير 51
خاور دور 52
-معرفی باغسازي در ايران 54
باغسازي دوره صفويه 54
نمونه های باغهای ایران 54
ب) باغ وکاخ هشت بهشت 55
باغ فردوس 56
باغ فين کاشان 57
باغسازي دوره نادري، زنديه، قاجاريه و معاصر 59
ب) باغ ارم 59
د) باغ نظر 61
باغ دولت آباد يزد 62
باغ شاهزاده ماهان کرمان 63
خصوصيات باغ ايراني 64
ويژگيهاي باغ ايراني 64
هندسه باغ ايراني 66
ابعاد تمثيلي گردش آب و تقسيم هندسي باغ ايراني 66
ساير خصوصيات باغ ايراني 67
گياهان در باغ ايراني 70
پوشش گياهي باغهاي ايراني 71
فصل دوم آشنایی با استان گیلان و شهرستان آستارا 72
موقعیت جغرافیایی 72
توپوگرافي- 73
وضعیت 73
معماری و بافت شهری 74
آب و هوا: 75
جمعيت شهر 76
منشا نامگذاري: 77
آثار تاريخي: 78
سهم استان گيلان در توليد كشور: 79
وضعيت اقتصادي آستارا: 79
گمرك: 81
شيلات: 81
وضع اجتماعي: 82
تاريخچه وضعيت آموزشي شهر آستارا: 82
وضعيت مراكز درماني بهداشتي: 83
وضعيت دفع زباله در شهر: 84
وضعيت تاْمين اجتماعي در شهر: 85
خرده فرهنگ ها: 85
تالش: 85
درياي خزر: 87
زبان رايج: 87
فصل سوم 88
اقلیم و معماری وراه حل های اقلیمی 88
اقلیم ومعماری 88
اقلیم شناسی ایران 90
اقلیم معتدل و مرطوب 90
معماری بومی اقلیم معتدل مرطوب 91
تلفیق معماری امروزی با معماری بومی هر اقلیم 91
اقليم معتدل 94
انتخاب جهت قرار گيری ساختمان 94
اقليم معتدل و مرطوب 94
فصل چهارم معرفی وتحلیل سایت 96
بررسی سایت و تجزیه و تحلیل آن 96
مشخصات سایت 96
محل قرار گیری سایت 97
- آنالیز سایت انتخابی 97
نقشه توپوگرافی 98
تصاوير ماهواره ايي از سايت مورد نظر 98
تصاوير سايت و منطقه 99
فصل پنجم ضوابط واستانداردها 108
بخش خدماتي : 121
رستوران مجموعه : 121
استاندارد فضاهاي لازم در رستوران : 122
تريا : 122
چايخانه : 122
فضاهاي لازم چايخانه سنتي : 123
رستوران سنتي : 123
ورودی 124
پلکان 126
آسانسور 128
اتاق ها 131
سرويس بهداشتي اتاق ها 134
رستوران ها 135
فود كورت Food Court 138
تريا Teria 138
رستورا ن هاي بوفه Buffet 138
اهداف كلي 141
اهداف در طراحي رستوران 141
بخشهاي مجزا 142
چيدمان قابل تغيير ميزها 142
قسمتهاي بوفه / ويترين 142
چراغ و روشنايي قابل تغيير و تنظيم 142
روپوشها و كارهاي گرافيكي 142
سلسله مراتب ورود 143
كانون توجه 143
فضاهاي نشيمن 143
ويترين غذا 143
تفريحات 143
ايستگاههاي سرويس دهي 143
محل عرضه نوشيدني 144
نورپردازي براي خصوصي تر نمودن فضاها 144
روپوش ها، وسائل روي ميز كار و كارهاي گرافيكي 144
اهداف در طراحي كافي شاپ 144
قابل رويت بودن 145
وسائل نشيمن 145
پيشخوان خدماتي 145
سرگرمي 145
سالن تئاترها 146
پشت صحنه : 146
جايگاه تماشاگران و تنظيم زواياي ديد : 146
استخر سرپوشیده شنا 147
ارزشیابی انواع هتلها 148
کیفیت انواع هتلها 150
فصل ششم عملکرد وبرنامه ریزی فیزیکی 152
كيوسكهاي فروش تنقلات 153
نگهباني و اطلاعات 153
سرويسها 153
پاركينگ 153
اداري 154
بخش فرهنگي 154
عملکرد ها 155
حداقل مساحت مورد نياز فضاهاي رفاهي خدماتي 155
رستوران 155
تقسیم بندی عملکرد 157
حداقل مساحت مورد نياز فضاهاي تجاري 157
حداقل مساحت مورد نياز فضاهاي اداري 157
1- سرپرستي كل مجموعه 157
درك ارزشهاي بصري مناظر: 158
پوشش گياهي مجموعه 158
پوشش گياهي 159
ارزيابي پوشش گياهي 159
طراحي مبلمان در فضاي سبز : 162
سكوهاي نشيمن در فضاي سبز 162
عملکردهای اصلی 163
حوزه بندی کاربریها : 163
برنامه فیزیکی : 164
حوزه اقامتی 164
حوزه تجاری ، رفاهی 165
خدماتی 165
حوزه تفرجگاهی 165
تأسیسات وتجهیزات 166
تأسيسات برقي: 166
تأسيسات اطفاء حريق 167
فصل هفتم بررسی موردی نمونه های مشابه 167
مجموعه تفریحی توریستی اقامتی مجتمع گردشگری باری ، ارومیه 167
امکانات پذیرایی : 177
امکانات ورزشی و تفریحی : 179
امکانات گردشگری : 183
شیراز 185
موقع ت مكان محدوده طرح 186
موقع ت جغراف ائ 186
ارتفاعات 187
بررسی موقعیت زمین از نظر تقسیمات شهری و منظقه ای 188
موقع ت مكان محدوده طرح 188
موقع ت جغراف ائ 189
ارتفاعات 189
مرحله چهارم:صدور مجوز سرمایه گذاری 191
مطالعات شناخت طرح 191
اهداف كلان طرح : 191
مزرعه چشمه دماوند، بهشت كوچك در دل خشكي 192
Hotel swiss 195
ج) هتل Hotel Sheraton ) 199
فصل هشتم عوامل وروند طراحی ودیاگرام و طرح نهایی 207
ایده وطرح 207
کانسپت 207
بررسي ارزشهاي بصري و عملكردي فضا 208
جهت گيري ساختمانها در مجموعه 209
طرح هتل 209
اهداف طراحی پیشخوان لابی 210
دفتر حسابداری 211
دفتر مدیر اجرایی 212
دفاتر فروش و تدارکات 212
فضاهای خدماتی پشتیبانی (دور از دید) 214
فضاهای آماده سازی غذا و انبار آذوقه 214
اهداف در طرح ریزی 215
آشپزخانه اصلی 215
اصول طراحی آشپزخانه 216
طراحی فضای انبارهای آذوفه و نوشیدنی 216
فضای بارانداز دریافت مواد اولیه زباله و انبار عمومی 217
نواحلی و فضاهای مربوط به کارکنان 217
رختشویخانه و خانه داری 219
طرح استبل اسب 221
باشگاه واستخر 224
-واحدهاي طراحي براي استخرهاي شناي سرپوشيده 224
روند طراحی 227
منابع و ماخذ 228
مقالات : 229
- مجلات : 229
پايان نامه هاي کارشناسي ارشد : 230
سايت هاي اينترنتي : 230
معرفی پروژه
نیازهای فرهنگی یک جامعه یکی از نیازهای زندگی برای جوامع بشری است و سرعت حرکت جوامع به عوامل مختلف و گوناگونی بستگی دارد که باعث رهنمون ساختن پیشرفت هر چه بیشتر آن میگردد. حرکت در جهت فرهنگسازی و برآورد کردن نیازهای مرتبط با آن یکی از اهداف کلان شهرهای ماست که این اهداف را نیز میتوان اکنون جز سیاست شاخص فضاهای بیرون شهری یافت. این فرهنگسازیها در ابعادی خاص و به منظور پیشبرد اهداف خاصی در شهرها صورت میگیرد. بحث توریسم و اقامتگاههای موردنیاز آنها با توجه به موقعیت مناطق جدید شهری امری مهم و غیر قابل انکار است. خلق فضاهای توریستی- اقامتی در قالب گردشگاه با تمام امکانات و فضاهای دلپذیر و متنوع به خودی خود میتواند کششی قابل توجه برای مخاطبانی باشد که به منظور گذراندن اوقات فراغت خود و یا رسیدن به شهرهای بزرگ ناچارند زمانی را در چنین محیطهایی بگذرانند.
ولی این منطقه با گذشت زمان چندان به جلو پیش نرفته است و نیاز خاصی در این باره ضروری به نظر میرسد. با چنین نگرشی بحث اوقات فراغت هر چه بیشتر خودنمایی میکند. با توجه به مقوله فرهنگ و اهمیت به هدایت آن به سمت و سویی خاص که گفته شد، منطقه گردشگری آستارا هنوز فاقد یک قطب مناسب تفریحی- اقامتی است. با توجه به نیازهای این منطقه به چنین فضاهایی به نظر میرسد طراحی یک مجموعه گردشگری با کیفیت از جمله نیازهای رده اول این ناحیه از اطراف آستارا است.
ضرورت پروژه
پیشبینی این که پروژه در حال طراحی تا چه حد نزدیک به واقعیت است، یکی از ابعاد مهم تصمیمگیریها در این مرحله میباشد. در اینجا بایستی به نکات مهمی توجه داشت که فاکتورهای زیادی را برای تشخیص این امر در نظر گرفت. از مهمترین این فاکتورها بحث اجرایی بودن و ایجاد کششی مناسب در مخاطبین آینده خود است. میزان و نوع تعدد کاربریها در پروژههای موردنظر از دیگر فاکتورهاست. باید توجه داشت که تعدد کاربریها در این مجموعه تا چه حد میتواند پاسخگو باشد.
شناخت دقیق نوع مخاطب پاسخ اصلی این سؤال است. قطعاً متناسب با نوع جنس و سن مخاطب بایستی به خلق فضاهای خاص پرداخت. چرا که عدم توجه به این مسأله خود رکودی را ایجاد خواهد کرد که غیر قابل جبران است. پس کاربریهای موردنیاز یک توریست از درجه مهمی در این تقسیمبندی برخوردار است.
بحث مربوط به زیباییشناسی پروژه و ایجاد توجه به تمامی موارد ذکر شده میتواند پروژه را هر چه بیشتر به سمت اجرایی شدن و بالا بردن ضریب اطمینان بالا از