خانه
مطالعات طراحی هتل پنج ستاره ساحلي این پروژه در پی طراحی هتلی است که ضمن دارا بودن کاربرهای معمول یک هتل و برخورداری از فضاهائی عمومی چون رستوران، سالن جشن ها و آمفی تئاتر پاسخگوی نیازهای بازرگانان مجتمع تجاری، فرهنگی و ورزشی بندرترکمن باشد. شکل کشیده ساختمان که برای برخورداری از دید و منظرهای متنوع و متاثر از برهای مختلف سایت به آرامی شکسته اند و چیدمان پراکنده عناصر کالبدی طرح حاکی از نگاهی است که ساختمان و منظر كلي سايت را در تعامل و ادامه یکدیگر و هر دو را هماهنگ با محیط زیست پروژه میداند. این پروژه هندسه خود را بر مبنای حضور انسان در فضا یافته است و چندان فضا را در کانون توجه خود قرار داده است که نمای ساختمان را نیز به مثابه یک فضا دیده است؛ فضائی مابین که در سلسله مراتب درون و بیرون جایگاهی ویژه یافته است. فهرست مطالب فصل اول معرفي نام یگانه معمار هستی 2 1-1 تفریح (Recreation) 2 1-1-1 فعالیتهای تفریحی 2 1-2 مقدمه 3 1-3 کاروانسرا 3 1-3-1 انواع کاروانسراها 5 1-4 هتل 6 1-5 متل 7 1-6 پانسیون 7 1-7 رسورت هتل 7 1-8 هتلهای کوچک 7 1-9 هتلهای جوانان 8 1-10 هتل روی چرخ 8 1-11 کمپ 9 1-12 شاله 9 1-13 بنگالو 10 1-14 آشنایی با مفهوم هتل 10 1-15 وجه تسمیه هتل 11 1-16 هتل چیست؟ 12 1-17 عوامل موثر بر پیشرفت 17 1-18 نمونه هائی از مکانهای اقامت 17 1-19 تعریف استاندارد هتلها 17 1-20 مشخصات هتل پنج ستاره بر اساس فرم درجه بندی هتلهای کشور 18 1-21 توریسم در ایران 26 1-22 تاریخچه مسافرت و جهانگری 27 1-23 اجزای تشکیل دهنده صنعت مسافرت و جهانگردی 27 1-24 رابطه بین تکنولوژی و صنعت جهانگردی 28 1-25 نقش جهانگردی در توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه 29 1-26 نقش جهانگردی در درآمدهای ارزی کشورها 29 1-27 اقتصاد هتلداری 29 فصل دوم آشنايي با اقليم منطقه 2-1 کرانه دریای خزر در ایران 33 2-2 بررسی وضعیت فعلی کرانه دریای خزر 33 2-3 موقعيت جغرافيايي استان گلستان 34 2-4 جاذبههای توریستی در استان گلستان 35 2-5 اقلیم آب و هوا 35 2-6 بندرتركمن 38 2-7 جغرافیای طبیعی - بندرترکمن 40 2-8 طبیعت 41 2-9 چند نمونه از معماری محلی در گذشته با توجه به نوع اقلیم 45 2-10 محدوده ودسترسی سایت انتخابی 49 فصل سوم امكانات هتل 3-1 تسهیلات مورد نیاز هتل 52 3-2 آسانسورهای میهمان و فضای انتظار آنها 52 3-3 فضاهای عمومی 53 3-4 طبقه بندی هتل ها توسط WTO در سال 1362 54 3-5 شناخت فضاهای هتل 55 3-6 عرصه اقامتی 56 3-7 کارایی در طرح ریزی: ماکزیمم فضا برای اتاقهای خواب 57 3-7-1 طرح اتاق خوابها 58 3-7-2 معیارهای طراحی 58 3-7-3 مبلمان 59 3-7-4 ابعاد و انگیزه ها 60 3-7-5 طبقات خواب 61 3-7-6 ارتباط بلوک اتاقهای خواب با محوطه عمومی 62 3-7-7 انواع ترکیبهای اتاقهای خواب در طبقات 62 3-8 پلانهای آتریوم 63 3-9 اتاقهای خواب 63 3-10 انواع اتاقهای موجود در هتل 65 3-11 ابعاد و تناسب در طراحی اتاقها 66 3-12 پلانهای اتاق خواب 67 3-13 سوییت ها 68 3-13-1 پلان سوئیت ها 68 3-13-2 دکوراسیون و تجهیزات داخلی 69 3-13-3 انواع مختلف سوئیت 69 3-14 طراحی فضاهای عمومی 71 3-15 راهروی طبقات اتاقهای میهمانان 71 3-16 ورودی ها 72 3-17 لابی 73 3-18 ورودی ها 74 3-19 پیشخوان لابی 74 3-20 محل قرار گیری پیشخوان لابی 75 3-20-1 دسترسی به دفتر لابی 75 3-21 آسانسورهای مهمانان 75 3-22 بخش نشیمن 75 3-23 سیرکولاسیون (ارتباطات) 75 3-24 فضاهای فروشگاهی 75 3-25 پادو/ چمدانها 76 3-26 نگهبانی، حمل و نقل اثاثیه میهمانان 76 3-27 فضاهای پشتیبانی 77 3-27 فضاهای عرصه غذا و نوشیدنی 78 3-28 آشپزی و پخت و پز نمایشی 83 3-29 فضاهای برگزاری مراسم و فعالیت ها 87 3-30 تسهیلات تفریحی- ورزشی 93 3-31 فضاهای ورزشی 93 3-32 استخر شنا 94 3-33 ایمنی 94 3-34 استخر کم عمق، جکوزی 94 3-35 استخر سرپوشیده 95 3-36 کلوپ ورزش، بدنسازی (Heal Club) 95 3-37 نام هتل 96 3-38 عرصه اداری 97 3-38-1 دفتر لابی: 97 3-38-2 دفاتر اداری: 97 3-38-3 پیشخوان و دفتر لابی 98 3-38-4 دفتر مدیر اجرایی (Exective) 99 3-38-5 دفاتر فروش و مدیران اجرایی 100 3-38-6 دفاتر فروش و تدارکات 101 3-38-7 دفتر حسابداری 102 3-39 عرصه خدماتی 102 3-39-1 فضاهای خدماتی پشتیبانی (دور از دید) 103 3-39-2 فضاهای آماده سازی غذا و انبار آذوقه 104 3-39-3 طراحی فضاهای انبارهای آذوقه و نوشیدنی 107 3-39-4 فضای بار انداز دریافت مواد اولیه، زباله و انبار عمومی 108 3-39-5 بارانداز دریافت مواد اولیه 109 3-39-5 زباله/ خاکروبه 109 3-40 فضاهای لازم برای کارکنان: 110 3-40-1 نمودار مجاورت فضاهای مربوط به کارکنان 110 3-40-2 دفاتر پرسنل و ثبت ساعات ورود و خروج 111 3-40-3 رختکن ها و توالت ها 111 3-40-4 غذاخوری کارکنان 111 3-40-5 دفاتر پرسنل 113 3-41 آسانسورها 113 3-42 رختشویخانه و خانه داری 114 3-43 بخش مهندسی و تاسیسات مکانیکی 116 3-44 ضوابط ساخت و ساز در هتلهای پنج ستاره 118 3-45 مشخصات پارکینگ 120 فصل چهارم بررسي نمونه موردي 4-1 بررسی هتلهای موجود در شهرهای بزرگ ایران 133 4-1-1 هتل ها و مهمانسراها در اصفهان 133 4-2- هتل عباسی 133 4-2 هتل و مهمانسراها در تبریز 136 4-2-1 هتل تبریز 138 4-2-2 هتل شهریار 140 4-3 هتل ها و مهمانسراها در شیراز 142 4-3-1 هتل پارس، هتل بزرگ شیراز 142 4-4 بررسی نمونه خارجی 145 4-4-1 برج العرب 145 4-5 هتل مردان 147 فصل پنجم سازه 5-1 سازه ساختمان 150 5-2 بارگذاری 150 5-3 محدودیت سختی و جابه جایی 150 5-4 سازههای متداول برای ساختمانهای بلند 150 5-5 نتیجه گیری 153 5-6 شرح فالیتهای هتل 153 5-7 پلان طبقات 154 5-8 پلان برج ها 155 5-9 پلان مثلثی (هتل new ontani در لوس آنجلس کالیفرنیا) 155 5-10 پلان آتیومی 156 5-11 شکل و فرم 156 5-12 بخش مهندسی و تاسیسات الکترونیکی ومکانیکی 157 فصل ششم 6-1 اطلاعات کلی و تخمین ها: 159 6-2 اهداف طراحی طبقه اتاق میهمانان 159 6-3 تعیین موقعیت و قرار گیری: 159 6-4 طرح طبقه: 159 6-5 سوئیتها 160 6-6 لابی 161 6-7 فضای کارکنان 162 6-8 خانه داری 162 6-9 رختشویخانه 162 6-10 تأسیسات و پارکینگ 163 6-11 اتاق خوابها 163 6-12 ورزشی 163 6-13 آشپزخانه 165 6-14 نمودار چیدمان فضاهای عمومی 166 6-16 نمودار مجاورت خدمات دور از دید پشتیبانی 168 6-17 نواحی و فضاهای مربوط به کارکنان 169 6-18 رختشویخانه و خانه داری 169 6-19 نمودار مجاورت فضاهای رختشویخانه و خانه داری 170 6-20 نمودار مجاورت فضاهای مهندسی 171