خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: پاورپوینت بررسی مدرسه اسلامی بن یوسف در شهر مراکش

   تعدادبرگ: 44 اسلاید بهمراه پلانها و تصاویر .   قیمت: 10000 تومان   حجم فایل: 1717 kb  تعدادمشاهده  37


پاورپوینت بررسی مدرسه اسلامی بن یوسف در شهر مراکش 
 
بخشی از مطلب
 
علی بن یوسف مدرسا نام علی بن یوسف، حاکم واتساید است که در اواسط قرن پانزدهم، در حاکمیت مارینید ها حکمرانی می کرد. با این حال، مدرسه ای که امروز وجود دارد، توسط خود یونس یواسف یا حتی در طول عمر خود ساخته نشده است. در عوض، ساختمان بیش از صد سال پس از مرگ یونس یوسف توسط سعدی سلطان سیدی عبدالله الغلب (رجب 1557-1574 / 964-981 ه. ق.) ساخته شد. مدرسه جدید در همان مکان به عنوان یک مدرسه ماراتنی پیشین که احتمالا به وسیله 'علی بن یوسف' تعیین شده است، ساخته شده است. بنابراین مدرسه سعدی نام خود را از موسسه ای که برای جایگزینی ساخته شده است، می گیرد. 'Ali bin Yusuf madrasa' یکی از معدود مدارس مراکش است که پس از سقوط مرینیت ها در سال 1465/869 AH ساخته شده است، زیرا این سلسله تقریبا تمام مدرسان برجسته معماری قابل توجهی را در منطقه ساخته است.
مدرسه بن یوسف حدود ۵۰۰ سال پیش در شهر مراکش ساخته شد. زمانی که از در جلویی وارد بنا می‌شوید، هوای خنک و تازه، آرامش جسمانی و نوعی آسودگی روحی را برایتان به ارمغان می‌آورد. بر روی کتیبه ورودی نوشته شده «ای کسی که از در من وارد می‌شوی، به امید آنکه از بالاترین انتظاراتت نیز فراتر بروی.» این می‌تواند پیامی برای گردشگرانی باشد که به اینجا آمده‌اند. اگر این‌طور باشد باید گفت که جمله مناسبی است چون اگر در جستجوی تکه‌ای اصیل از مراکش باشید قطعاً در اینجا برای شما چیزی ارزشمند پنهان خواهد بود. البته در حقیقت این پیام خطاب به دانش‌آموزانی نوشته شده که زمان خود را در این مدرسه دینی سپری می‌کردند.
مدرسه بن یوسف زمانی بزرگ‌ترین مدرسه اسلامی شمال آفریقا بوده و در زمان اوج خود بیش از ۹۰۰ دانش‌آموز داشت. این دانش‌آموزان همگی در اینجا زندگی می‌کردند و شاید امروزه تصور اینکه چطور همه آن‌ها در اینجا جا می‌شدند کمی سخت باشد. خوابگاه‌های بسیار کوچکی دور حیاط مرکزی برای این منظور تعبیه شده‌ بودند. برخی عناصر به کار رفته در معماری و تزئینات این بنا، بسیار به کاخ الحمرا در گرانادا شباهت داشته و این امر از حضور هنرمندان اندلسی در پروژه ساخت این مدرسه حکایت می‌کند.
 
در پشت حیاط مرکزی، نمازخانه بزرگی وجود دارد که با عناصری پیچیده تزئین شده است. در فضای داخلی مخروط‌های کاج و نقش‌هایی از نخل دور محراب بسیار به چشم خورده و فضایی سه بعدی را القا می‌کنند.
در زمان‌های گذشته زندگی در این مدرسه قطعاً تجربه‌ای تاریک و جدا از جامعه بوده است. نقشه مدرسه به طوری طراحی شده که به سرعت خاطرات افراد از دنیای بیرون را پاک می‌کند. ساختمان در طبقات پایینی هیچ نمایی از بیرون نداشته و راهروهای بین اتاق‌ها به عابران فشار می‌آورند. در اکثر اتاق‌های مطالعه هیچ نور طبیعی وجود نداشته و شاگردان دور تا دور دیوار اتاق می‌نشستند و معلم در انتها قرار می‌گرفت. هر چند در طبقات بالایی به خاطر استفاده هوشمندانه از نور خورشید و پنجره‌های داخلی، فضا روشن‌تر است. معلمین در این طبقات زندگی می‌کردند. از بالای این طبقه می‌توان به پایین و حیاط مرکزی بنا نگاه کرد که در واقع زیباترین بخش مدرسه بن یوسف به حساب می‌آید.
 
حیاط مرکزی، نمونه پیچیده و رنگارنگی از هنر اسلامی سده‌های گذشته است. به جای آنکه تصویر خاصی به نمایش گذاشته شود، کاشی‌های کوچک در کنار هم الگوهای سرزنده و زیبایی را ایجاد می‌کنند. گچ کاری و حکاکی‌های روی دیوار، خوشنویسی عربی را به تصویر کشیده و خود الگوهای پیچیده‌ای را می‌سازند. ستون‌ها، در‌هایی با اندازه‌های گوناگون و استخر مرکزی همگی در هماهنگی خاصی هستند. مکتب بن یوسف تا سال ۱۹۶۰ برای آموزش استفاده می‌شد، ولی امروزه تنها به عنوان یک محوطه تاریخی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاملاً واضح خواهد بود که تغییر و توسعه اندکی از زمان ساخت روی بنا صورت گرفته است؛ اگر چه این مدرسه جزو برترین محوطه‌های تاریخی و دیدنی مراکش به شمار نمی‌رود اما دیدن آن بسیار ارزشمند بوده و تجربه بی‌نظیری را رقم می‌زند.و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت ,بررسی مدرسه اسلامی , بن یوسف در شهر مراکش ,علی بن یوسف مدرسا ,پاورپوینت مدرسه اسلامی بن یوسف ,معماری مدرسه اسلامی بن یوسف ,مدرسه اسلامی بن یوسف خارجی ,طرح مدرسه اسلامی بن یوسف ,تحلیل مدرسه اسلامی بن یوسف ,نمونه مدرسه اسلامی بن یوسف ,نمونه موردی مدرسه اسلامی بن یوسف ,نمونه مشابه مدرسه ا,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی مدرسه قديمي هدايت ارومیه
پاورپوینت بررسی مدرسه فيروزشاه يا گنبد سبز ،مدرسه امير شاه ملك و ارسن شیخ احمد جام
پاورپوینت بررسی تاریخچه مدارس سنتی ایرانی و معرفی نمونه مدارس سنتی
دانلود, مدرسه خان شیراز ,پاورپوینت
دانلود بررسی و تحلیل مسجد و مدرسه آقابزرگ کاشان,پاورپوینت
دانلود معماری مدرسه‌ی جهانگیرخان,پاورپوینت
پاورپوینت بررسی معماری مسجد مدرسه مروی ، فخريه
پاورپوینت بررسی معماری فضاهای نیایشی در مدارس کهن ایران
پاورپوینت بررسی معماری سه مدرسه الغ بیگ
پاورپوینت بررسی معماری دبیرستان ایرانشهر
پاورپوینت بررسی مدرسه آقا بابا خان شیراز -مدرسه وکیل
دانلود مدارس علوم دینی و بررسی دو مدرسه جدید و قدیم جده بزرگ اصفهان,پاورپوینت
بررسی مدرسه خان شیراز - معماری اسلامی,
دانلود نقشه های،اتوکد،مجموعه گنجعلی خان،کرمان،همراه با،پاورپوینت،معرفی حمام گنجعلی خان
پاورپوینت تحلیل و بررسی مدرسه دارالفنون تهران به همراه پلانها و تصاویر
دانلود پاورپوینت مرجع کامل شناخت بررسی معماری مدارس تاریخی ایران
پاورپوینت بررسی مدرسه امام خمینی کاشان بهمراه پلانها و تصاویر

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد