خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: دانلود پاورپوینت بررسی عمارت خسرو آباد

   تعدادبرگ: 40 اسلاید دارای تصاویر و نقشه ها   قیمت: 12000 تومان     تعدادمشاهده  3


دانلود پاورپوینت بررسی عمارت خسرو آباد
 
با ورود به شهر کوهستانی سنندج و رفتن به خیابان کشاورز به عمارت زیبا و عظیم خسرو اباد مي رسیم 
این بنای تاریخی به سال 1223 ه.ق به دستور امان الله خان اردلان فرزند خسروخان بزرگ و پسر خسروخان ثانی در مساحت 6000 متر مربع ساخته شده است. نظرات گوناگونی در خصوص این بنای عظیم و مقر حکومتی کردستان وجود دارد بطوریکه بعضی از صاحبنظران قسمت غربی بنا را که قصر نامیده می¬شود مربوط به دوره زندیه  و توسعه و تکمیل آن را توسط امان الله خان اردلان می¬دانند. سنگ نوشته قسمت شرقی عمارت به تاریخ به تاریخ 1223 ه.ق قریب 205 سال پیش ثبت شده و عمارت را به نام خسرو آباد معرفی کرده و از این رو به خسروآباد شهرت یافته است. خسروخان پسر بزرگ امان الله خان اردلان بوده و مادرش نیز دختر حاج احمد وزیر و همشیره میرزا فرج الله وزیر بوده است. زن اول خسروخان حُسن جهان خانم دختر فتحعلی شاه قاجار بوده که از او دارای دو پسر به نامهای رضاقلی خان و غلام شاه خان بوده است. زن دوم خسروخان مستوره اردلان (شاعر و مورخ) سنندجی بوده که از ایشان صاحب فرزندی نشده است.
همچنین هنگام ورود ناصرالدین شاه به کرد¬ستان در سال 1275 ه.ق (1233 ه.ش) در خسرو آباد برای وی خیمه و خرگاه دایر گردید. در سال 1375 قمری (1317 شمسی) علی اکبر خان شرف الملک اردلان نوه امان الله خان والی و وارث باغ و کاخ خسرو آباد این مجموعه را به میرزا صادق خان اعزازالملک فروخت. میرزا صادق خان اعزازالملک فرزند دوم میرزا محمد وزیر و برادر کوچک مشیرالدیوان و برادر بزرگ آصف دیوان بوده است. از آن تاریخ عمارت در اختیار خاندان وی (صادق وزیری) قرار گرفت و تا حدود 50 سال پیش چندین بنا بر سبکهای مختلف در دوره قاجاریه و پهلوی در این مجموعه ساخته شده است.
 
 
 
 
 
 
بخشهای مختلف عمارت خسرو آباد
1)  حمام 
در ضلع شرقی عمارت و در طرف راست در ورودی عمارت حیاطي وجود دارد که مطبخ و حمام عمارت در آن بنا شده است. این حمام به سبک حمام¬های دوره صفویه ساخته شده ودارای بخشهای مختلفی شامل   1_سربینه 2_خزینه حمام 3_ اصلاح خانه 4_ تون یا آتش¬دان 5_ گربه¬روها 6- توالت كه داراي تزئینات آهکبري مي باشد .  
 
 2) خندق دور عمارت
در چهار طرف عمارت و چهار باغ خسرو آباد خند قی در زمان ساخت عمارت حفر شده است که در حال حاضر به علت عبور خیابانها و ساخت بناهای جدید در اطراف عمارت اثری از آن نمانده است .
 3)اصطبل
در قسمت جنوبی عمارت فضایی برای اصطبل در نظر گرفته شده است. این اصطبل که بسیار استادانه با طاق های ظربی ساخته شده محل نگه¬داری حیوانات داخل چهارباغ و عمارت بوده است.
 
4) مطبخ 
در مجاور حمام عمارت حیاط کوچکی وجود دارد که قسمت شمالی آن محل پخت و پز و درست کردن نان برای ساکن افراد ساکن عمارت بوده است
 
5) حیاطهاي عمارت  
حیاط اندرونی
این حیاط مخصوص خانواده ابوالقاسم خان اردلان بوده که دارای حوض 8 ضلعی می¬باشد و در طرف راست قصر عمارت بنا شده است 
حیاط اصلی 
این حیاط که قصر عمارت در قسمت غربی آن بنا شده دارای یک حوض به شکل صلیب می¬باشد که حیاط را بر 4 قسمت تقسیم کرده.کف این حیاط توسط سنگهای لاشه¬ای فرش شده است.
 
 
 
 
حیاط حمام و مطبخ
 
 
کوچکترین حیاط این بنا در قسمت شرقی آن قرار دارد که حمام و مطبخ عمارت در آن ساخته شده است.
 
 
تزیینات وابسته به معماری عمارت
 
1) آهک بُری
طرح آهک¬بُرهای حمام خسرو آباد به شیوه¬ی اسلیمی و گل مرغ و حیوانات بودهوکه با زمینه لاجوردی سرتاسر طاقها و دیوارهای حمام را پوشانده است..
 
 
 
 2)اروسیها
در سه قسمت طاق¬های هشتی حوض خانه قصر سه اروسی سه¬دری وجود دارد که دو عدد آن با  طرح جقه اسلیمی و لنگه بازو بندی می¬باشد اروسی روبروی در قصر نیز یک اروسی چهار¬دری است دارای ترنج در بالای کتیبه لنگه¬ها که دور آن با آ لت¬های ریز تزیین می¬باشد در طبقه بالا نیز اروسی سه¬دری وجود دارد که نمای بالای قصر می¬باشد این اروسی که با طرح اسلیمی خورشیدی هفت مجلسی می¬باشد تماماً از نوع شیشه رنگی است .  
 
3) پوشش سقف اتاقها
نحوه¬ی پوشش به صورت سنتی مناطق سردسیر بوده است. پس از تمام شدن دیوارها ابتدا تیرهای چوبی را صورت افقی روی سقف اتاق قرار می¬دهند به صورتی که یک در میان سر تیرها باریک و کلفت شود. سپس روی تیرها چوبی را با تخته¬های 2 سانتی¬متری تخته¬کوبی كرده اند. 
 
 4)  گچ ¬بُری
عمارت خسرو¬آباد دارای گچ ¬بُری¬های منحصر به فردی می¬باشد که در قسمتهای مختلف بنا کار شده است این گچ ¬بُری¬ها توسط استادکار بومی به نام استاد محمد رش(سنندجی) ساخته شده وبیشترین گچ¬ بُری¬های بنا در بخش شرقی عمارت و مربوط به ستونها و قوسهای بالای کار می¬باشد. کادر در اصلی نیز با گچ¬بُری تزیین شده است.
5)آجر کاری
تمامی تزیینات آجر کاری این بنا به صورت خفته و راسته بوده و در قوس بالای درها و ورودی حیاط¬ها از این نوع آجرکاری استفاده شده است.
 
همچنین عملیات مرمت این بنا از سال 1373 آغازشده  وعمارت خسرو آباد به شماره 1491 در فهرست آثار ملی کشوربه ثبت رسيده ودر سال1386 طی سفر قام مقام سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري صنايع دستي  جناب اقاي بقای بخش باقیمانده عمارت به تملك سازمان درآمد.


کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود پاورپوینت بررسی عمارت خسرو آباد , ,با ورود به شهر کوهستانی سنندج و رفتن به خیابان کشاورز به عمارت زیبا و عظیم خسرو اباد مي رسیم ,این بنای تاریخی به سال 1223 ه.ق به دستور امان الله خان اردلان فرزند خسروخان بزرگ و پسر خسروخان ثانی در مساحت 6000 متر مربع ساخته شده است. نظرات گوناگونی در خصوص ای,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی معماری سه خانه تاریخی دزفول با معماری آجری
پاورپوینت بررسی کالبدی معماری خانه های تاریخی دزفول
پاورپوینت بررسی روند شکل گیری باغ فردوس تهران تا تبدیل شدن به موزه سینما
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری عمارت حاج آقا علی رفسنجان
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه مصورالملکی اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری خانه تاریخی حاج کاظم عرب
پاورپوینت بررسی معماری سه خانه تاریخی کاشان خانه بروجردی ، طباطبایی و عباسیان
پاورپوینت بررسی معماری خانه داوودی مشهد
پاورپوینت بررسی معماری خانه مرعشی شوشتر
پاورپوینت بررسی اقلیمی و معماري خانه گرامی یزد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه مستوفی شوشتر
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه تاریخی بهنام تبریز
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری عمارت خانه رسولیان یزد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه کریمی در اصفهان
پاورپوینت بررسی گچبري خانه هاي كاشان در دوره قاجار
پاورپوینت بررسی سبك معماري در مجموعه سراي گلشن و تيمچه پوستي
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه مدنی در اصفهان
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه تاریخی باكوچي کاشان
پاورپوینت تحلیل معماری خانه مهربان گودرز مستر وایز
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری عمارت دهدشتی اصفهان

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد