خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: دانلود,معماری اسلامی بازارها- پاورپوینت

   تعدادبرگ: 43   قیمت: 25000 تومان     تعدادمشاهده  3


سابقه ایجاد بازار در ایران به روزگاران بسیار دور بازمی‌گردد. طبق مدارک تاریخی بازار در بسیاری از شهرهای قبل از اسلام یکی از عناصر مهم شهری بوده است
 
پس از اسلام، گسترش شهرهای اسلامی و افزایش ارتباطات اجتماعی، ازدیاد راه‌های کاروانی، توسعه کاروانسراها و تبادلات اقتصادی موجب شکل گرفتن فضای بازرگانی و تولیدی موسوم به بازار شد. در شهرهای اسلامی بازار محور اصلی و مرکز اقتصادی شهر بوده و انبارهای مهم، مراکز تولیدی، مراکز توزیع کالاهای گوناگون و مبادلات پولی در آن جای داشتند.
 
بازارها بیشتر در امتداد مهمترین راه‌های اصلی شهر ساخته می‌شدند و در اغلب موارد راسته بازار شاهراه اصلی شهر نیز بود که مهمترین و شلوغترین دروازه‌ها را به مرکز شهر متصل می‌کرد (مانند بازار سلطانیه، بازار اصفهان و بازار نایین). در بیشتر شهرهای اسلامی مسجد جامع در کنار بازار قرار داشت.
 
دکانها در دو سوی راسته اصلی و راسته‌های فرعی قرار داشتند. برخی از راسته‌ها به عرضه کالاهای مخصوص اختصاص داشت؛ مانند بازار بزازها، کفاشها، زرگرها و آهنگرها. کاروانسراهای درون شهری ـ که قبلاً مورد بحث قرار گرفت ـ اغلب در پشت دکانهای بازار قرار داشت و به وسیله راهرو یا فضای کوچک به بازار مرتبط می‌شد. بسیاری از سراها دو طبقه ساخته می‌شدند و همه آنها دارای حیاط مرکزی بودند.
 
طول بازارها اندازه مشخص و معینی نداشت و به نسبت وسعت شهر و رونق بازار متفاوت بود. طول راسته اصلی در شهرهای کوچک و متوسط در حدود چند صد متر و در شهرهای بزرگ، بیش از یک کیلومتر بود و عرض بازارها بین پنج تا ده متر بوده است.
 
در ساختمان بازارها از بهترین مصالح و شیوه‌های معماری استفاده می‌شد. ستونها و دیوارها بیشتر از سنگ و آجر بود و برای پوشاندن سقف از گچ و آجر استفاده می‌کردند. برای پوشاندن دهانه‌های بزرگ مانند چهار سوها و تیمچه‌ها از گنبد و کاربندی استفاده می‌شد. پشت بام بازارها هم بیشتر با کاهگل پوشانده می‌شد؛ زیرا کاهگل هم عایق حرارتی بود و هم عایق رطوبتی. کف بازارها اغلب خاکی بود که در اثر گذشت زمان کوبیده و محکم می‌شد. البته گاهی از سنگ وآجر برای پوشاندن کف بازار و حجره‌ها استفاده می‌کردند.
 
به هر حال، بازار یکی از مهمترین بناهای عمومی شهرهای گوناگون است که در وهله اول برای عرضه، تولید، تبادل و خرید و فروش کالا شکل گرفت، ولی بعدها کارکردهای متعدد فرهنگی و اجتماعی پیدا کرد. رشد و رونق اقتصادی منجر به پیدایش انواع بازار شد که از میان آنها می‌توان از بازارهای ادواری، بازارهای روستایی، بازارهای ثابت، بازار بین راهی و بازارهای شهری نام برد.
 
فهرست:
1.شيراز- مجموعه مشير(گلشن(
2. قزوين – سراي وزير ( بازار وزير (
3. قزوين – كاروانسرا حاج رضا ( بازار سعدالسلطنه (
4. قزوين – كاروانسرا نبي ( راسته بزازها (
5. قزوين – مجموعه سعد السلطنه ( بازار سعد السلطنه (
6_کاشان تیمچه امین الدوله
7. كاشان – تيمچه صباغ ( بازارچه قيصريه (
8. كاشان – تيمچه و سراي بخشي ( بازار خياط ها (
9. قم – تيم بزرگ ( راسته اصلي بازار(
10. قم – تيمچه صدراعظم ( راسته اصلي بازار (
11. قم – سراي شين ( راسته بازار (
12. كاشان – سراي نو ( بازار قيصريه (
13. نراق – سراي حاج مهدي ( بازار نراق (
14. همدان – سراي حاج ميرزا كاظم ( بازار فرش (
15. همدان – سراي شريفيه ( بازار كفاش ها (
16. يزد – سراي سادات ( بازار پنجه علي (
17. يزد – سراي علي آقا ( راسته بازار تبريزيان(
18. يزد – سراي وكيل ( بازار خان (
19. بازار اراك
20. بازار تبريز
21. شيراز – بازار وكيل شيراز
22. قزوين بازار قيصريه ( قزوين (شرق بازار قيصريه
23بازار قزوين شرق بازار قزوين


کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود, ,معماری , اسلامی ,بازارها- , پاورپوینت , , ,1.شيراز- مجموعه مشير(گلشن( ,2. قزوين – سراي وزير ( بازار وزير ( ,3. قزوين – كاروانسرا حاج رضا ( بازار سعدالسلطنه ( ,4. قزوين – كاروانسرا نبي ( راسته بزازها ( ,5. قزوين – مجموعه سعد السلطنه ( بازار سعد السلطنه ( ,6_کاشان تیمچه امین الدوله ,7. كاشان,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی معماری کاخ عالی قاپو اصفهان شاهکار معماری نقش جهان
پاورپوینت بررسی معرفی بازارهای سنتی یزد
پاورپوینت بررسی معماری بازارهای سنتی شهر یزد
پاورپوینت بررسی معماری بازار تاریخی کاشان
پاورپوینت بررسی معماری باغ شازده ماهان کرمان
پاورپوینت بررسی معماری و طرح مرمت سراي معين التجار اهواز
پاورپوینت بررسی معماری بازار تاریخی ساوه
پاورپوینت بررسی سرای بانک بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی کاروانسرای قبله در بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای روحیه بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای حسینخانی بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای پیغمبر بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی کاروانسرای گلشن همدان در بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای شریفیه بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای نو در بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی سرای قلمدانی در بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی معماری بازار تاریخی همدان
پاورپوینت بررسی مجموعه کاروانسرا و بازار قديمي سقز
پاورپوینت بررسی معماری اسلامی بازار اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری اسلامی بازار تاریخی همدان

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد