خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: پاورپوینت بررسی مقبره سلطان سنجر

   تعدادبرگ: 32 اسلاید دارای تصاویر پلان برش و نما   قیمت: 18000 تومان   حجم فایل: 8319 kb  تعدادمشاهده  9


پاورپوینت بررسی مقبره سلطان سنجر

بخشی از مطلب

این مقبره در شهر مرو یکی از پایتخت های قدیمی ایران واقع شده است. در این مقبره از سلسله مقابر عظیم ترکمنستان جنوبی است و از زیبا ترین نمونه های معماری سلجوقی می باشد.  ارتفاع آن از از سطح زمین تا گنبد داخلی آن 36 متر و قطر گنبدش به 17 متر می رسد – که این قطر برای گنبد های آسیای میانه با استثنای مقبره خواجه احمد یسوی در قرن چهاردهم که 18 متر است- بی نظیر است.
 
نقشه کلی بنا چهار گوشه مربع شکل و طول هر ضلع آن 27 مترو مساحت 725 متر مربع است. بلندی بدنه مکعبی شکل مقبره که با آجر و بسیار ساده بنا شده حدود 17 متر است که بر فراز این بلندی، قسمت فوقانی مقبره به ارتفاع 14.2 متر قرار دارد. قسمت فوقانی مقبره شامل اتاق هایی است که در اطراف گنبد بنا شده اند، در نتیجه نقشه مقبره را در این قسمت هشت ضلعی می نمایاند. این هشت ضلعی که مانند چنبری برای گنبد است از پایین به وسیله پله های مارپیچ داخل دیوار به اتاق های اطراف گنبد راه دارد.
 
دریچه های ورودی پله ها به شکل سوراخی در چهار گوشه پایه های اصلی گنبد دیده می شوند. ضخامت دیوار مقبره که در پایین 5 متر است در قسمت اتاق های دور گنبد به 1.5 متر تقلیل می یابد. وجود طاق نماها و شبستان های آراسته به پایه های آجری با نقش های تزئینی  از خارج منظره سبکی را در قسمت فوقانی ایجاد می کند و از خشونت و سنگینی آن می کاهد.
 
بنای این اتاق ها در اطراف گنبد و بر فراز مقبره، علاوه بر اینکه خود مستقلاً یک طبقه را شامل می شود، شاید به خاطر بلند نشان دادن مقبره بوده است، می توان گفت آنها شکل دیگری از اتاق های طاق دار معماری ساسانیان است که تاًثیر آن در مقبره اسماعیل سامانی به طرز ساده ای پیدا می شود ولی شکل گیری و تکامل آن در این مقبره و در دوره بعد، در سلطانیه به خوبی نمایان می شود.
 
وجود تزئینات هندسی و طرح های آجری با گچبری ها و نوشته های زیبا در این اتاق ها، جلوه خاصی به این قسمت از مقبره داده است. احتمالاً به دلیل متصل بودن ابنیه دیگری به این مقبره فقط نمای خارجی آن در قسمت بالا تزئین شده است.
 
گنبد خارجی مقبره بر روی چنبر اطراف آن برپاشده و کمی مرتفع تر از گنبد داخلی آن است که با روکشی از آجر آبی رنگ پوشیده بوده است. امروزه از تزئینات آجر لعاب دار آن و کاشی های بدنه مقبره اثری نمانده است. در دو ضلع شرقی و غربی مقبره، دو مدخل دیده می شود که درگاه اصلی مقبره در سمت مشرق است و مشرف به طلوع خورشید  و مدخل غربی آن در حال حاضر مسدود است. دو سمت دیگر ساده است و بدین ترتیب نقشه مناسب تری را برای آرامگاه عرضه کرده تا نقشه چهار دری سبک آتشکده که در برخی آرامگاه های پیشین به کار رفته بود.
 
شبکه چینی آجری در گوشه ها موجب ورود نور به دالان اطراف پایه گنبد شده که پیشرفت زیادی محسوب می شود.
 
 
 
داخل مقبره: نقشه داخل مقبره مربع شکل است و دیوار های بدنه را طاق نماهایی هلالی شامل می شوند. دیوار ها با تزئینات بسیار زیبایی پوشیده شده اند. این تزئینات بر روی ملاطی از نوع ملاط خراسانی که بر روی آن آستر کشیده شده با رنگ های آبی و قرمز مزین است.
 
تزئینات داخل اتاق مقبره شامل گچبری های زیبا در حاشیه دیوارها، پوشش های آجری تزئینی به طور قرینه، تزئینات آجر روی ستون های گوشه زیر طاق های سراسر بنا و کتیبه کوفی با تزئینات نباتی و گیاهی که در رنگ سفید به کار برده شده تواًم است. هم چنین نقوش به هم پیچیده گیاهی در اطراف طاق ها و ترنبه ها مجموعه ای از تزئینات بسیار جالب فضای داخلی این مقبره عظیم را تشکیل می دهند، به گونه ای که با دیدن این همه زیبایی حس عظمت و ابهت در انسان ایجاد می شود در حالی که ابعاد بزرگ آن روح را در فشار قرار نمی دهد.
 
گنبد استوار بر ترنبه ها با شیارها، رگه ها، لوتوس های پیچیده به هم و طرح های مشبک و قفس مانند که ظاهراً تمام سنگینی گنبد را تحمل می کنند، در حقیقت بیشتر از حمل بار، ماهیت یک دکوراسیون را عرضه می دارند.
 
در میان طرح های تزئینی که در زیر طاق ها و دامنه گنبد در ضلع شرقی مقبره پیدا می شود نام معمار آن جای گرفته است که محمد بن آتسز ذکر شده است.
 
به گفته پوپ تاریخ بنای مقبره در حدود 552 هجری( 1157 میلادی) است و توسط یکی از خدمتگذاران وفادارش ساخته شده است.و....


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت بررسی , مقبره سلطان سنجر ,مقبره در شهر مرو ,نقشه کلی بنا , چهار گوشه مربع شکل ,و طول هر ضلع ,پاورپوینت بررسی ,مقبره سلطان سنجر ,پلان مقبره سلطان سنجر ,برش مقبره سلطان سنجر ,نما مقبره سلطان سنجر ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی معماری و پیشینه ساخت حرم حضرت معصومه در قم
پاورپوینت بررسی معماری بقعه امامزاده جعفر یزد
پاورپوینت بررسی معماری مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیل
پاورپوینت بررسی معماری آرامگاه شاه نعمت‌الله ولی کرمان
پاورپوینت بررسی معماری آرامگاه میرزا عبدالله در شهر زنجان
پاورپوینت بررسی معماری مجموعه فرهنگی و بنای یادبود پروفسورحسابی در شهر تفرش
پاورپوینت بررسی معماری مقبره سید حسین و سید ابراهیم لنگرود
پاورپوینت بررسی مقبره ولادیمیر لنین The tomb of Vladimir Lenin
پاورپوینت بررسی مقبره درب شیخ نهاوند
پاورپوینت بررسی معماری بقعه چهار امامزاده قم
پاورپوینت بررسی معماری بقعه شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی
پاورپوینت بررسی معماری بقعه پیغمبریه در قزوین
پاورپوینت بررسی معماری مجموعه آرامگاه چهل‌دختران و امام زاده جعفر دامغان
پاورپوینت بررسی معماری برج پیرعلمدار بهمراه نقشه ها
پاورپوینت بررسی معماری ویلای مدرن دوبلکس دماوند با فرم خلاق ، نمونه موردی موفق ایرانی
پاورپوینت بررسی معماری مجموعه امام زاده سید میر محمد شیراز
پاورپوینت بررسی معماری بقعه شاه میلرزان
پاورپوینت بررسی معماری بقعه شیخ زاهد(چابکسر)
پاورپوینت بررسی معماری مقابر و آرامگاههای استان مازندران
معماری بقعه حاج حسین خوانساری اصفهان ، پاورپوینت بررسی بنای حاج حسین خوانساری

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد