پاورپوینت بررسی استاندارد ها و ضوابط معماری مجتمع مسکونی ، آپارتمانی
به جرات می توان گفت که آشپزخانه یکی از پر فعالیت ترین و در نتیجه پیچیده ترین فضاهای مسکونی می باشد. از طرفی بستری است برای پاسخگویی به یکی از مهمترین نیازهای جسمانی انسان یعنی نیاز به غذا و از طرف دیگر عرضه ای است برای گذراندن وقت خانواده, صرف غذا و مذاکرات خانوادگی و غیره.
تنها انجام فعالیتهای تهیه غذا از آماده سازی مواد اولیه تا سرو غذا به اجزاء بسیار کوچک و زیادی از فعالیتهای تقسیم می گردد که بسیاری از آن ها وسایل خاص خود را طلب می کنند و هر کدام ازاین وسایل خواه برقی و خواه دستی نیاز دارند و چون به طور روزمره مورد مصرف قرار می گیرند امکان انبار کردن آنها نیز نمی باشند. فضاهایی که در آشپزخانه باید در نظر گرفته شود عبارتند از: فضاهایی جهت پاک کردن ( گوشت و مرغ)
درست کردن و آماده کردن مواد غذایی – خرد کردن- مواد غذایی یخچال- میز کار- اجاق گاز و ....
به طور خلاصه می توان چنین بیان کرد که آشپزخانه فضایی است که خانم ها در طول شبانه روز بیشترین وقت خود را در آن سپری می کنند و مخصوصاً در جامعه ای چون جامعه ما که بسیاری از حلقه های اول پروسه آماده سازی و طبخ غذا در خانه انجام می شود این امر نمود بستری پیدامی کند بنابراین طراحی درست و کارایی این فضا در عین رعایت اصول روانی محیط از اهمیت خاصی برخوردار است.
مساله ای که در طراحی آشپزخانه باید به آن توجه نمود عبارت است از:
فرم طرح آشپزخانه: از مسائل قابل توجه در طراحی آشپزخانه محل قرار گیری، عناصر اصلی آشپزخانه و نحوه چیدمان عناصر مصرفی در این فضا می باشد. این عمل باید کاملاً با توجه به شرایط زندگی و تعداد افراد خانواده انجام می گیرد.
حرکت مداوم در بین وسایلی چون اجاق گاز- یخچال و ظرفشویی در هنگام آشپزخانه نیازمند سطوحی است که همواره باید آزاد بماند و بگونه ای باشد که مسیرهای ارتباطی عبور کننده از این فضا سطوح فعالیتی درون آشپزخانه را قطع نکرده و در آن خلل ایجاد نماید به عبارت دیگر مثلث کار در این فضا رعایت گردد.
و.....
فهرست مطالب
مقدمه
روابط درون واحد ها
علت ایجاد مجتمع مسکونی
تعریف فضا
فضاهای باز
فضاهای نیمه باز
فضاهای مشاع
ابعاد الزامی در داخل بنا
الزامات تامین نور در فضاها
الزامات تعویض هوای فضاها
درصد پیشنهادی برای سطوح عملکردی یک واحد مسکونی
حداقل مساحت فضاهای مسکونی بر حسب متر مربع
فضای ورودی:
فعالیت های انجام شده در این مکان:
نشیمن
پذیرایی و نهار خوری:
حمام:
اتاق خواب والدین:
اتاق فرزند کوچک:
آشپزخانه:
سطوح حرکتی:
کابینت ها:
انباری:
اتاق مهمان:
اتاق کار:
بالکن یا ایوان:
مسیرها :
انواع طراحی آَشپزخانه
فضای غذاخوری
نشیمن
اطاق خواب
انواع و ابعاد تختخواب ها
موقعیت قرارگیری حمام در ساختمان
انواع پارکینگ
موقعیت ورودیها
ابعاد مبلمان آشپزخانه
برش ابعاد مورد نیاز برای یک اشپزخانه
انواع و ابعاد یک سینک ظرفشوئی
چینش پنجره ها
انواع و ابعاد پنجره ها
انواع درونی درها
ضوابط ساختمانی مجتمع مسکونی
طراحی مجتمع های مسکونی
الگوی خانه سازی به صورت مجتمع
اشراف
انواع مختلف همجواری واحدهای مسکونی
جهت و فاصله بین ساختمان ها
فاصله محرمیت
افتاب گیری فضاهای بیرون ساختمان
الزامات پیش امدگی بنا
سیمای شهری
انطباق با شکل و فرم بستر
توصیه و الزامات تهیه طرح معماری
روابط بین واحد های مسکونی
مقررات طراحی معابر
نمونه های پارکینگ
انواع پارکینگ یک طرفه و دو طرفه
زیبایی پیاده رو در شهرک
محوطه و فضای عمومی
طراحی بلوک های ساختمان
اقلیم