پاورپوینت بررسی شناخت خانه باقری رفسنجان ، آسیب شناسی خانه باقری رفسنجان، مرمت خانه باقری رفسنجان و احیا خانه باقری رفسنجان
تاریخ احداث خانه باقری رفسنجان متعلق به دوره پهلوی اول است و در رفسنجان ، خیابان امام خمینی ، روبروی شیرینی پزی حاج خلیفه قرار گرفته است. این اثر در تاریخ 28 اکتبر 2002 با شماره ثبت 6126 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت شده است.
عمارت تاریخی باقری یکی از عمارتهای قدیمی رفسنجان است که به دستور مرحوم باقری و توسط مهندسان آلمانی در حدود 85 سال پیش احداث شده است. این عمارت 20 هزار متر مربع مساحت و زیربنا نزدیک به 2600 متر مربع دارد که در دو طبقه و به صورت ویلا با سه ایوان ساخته شده است. با معماری سنتی ، ساختمان با آجر کاری های هنری و سقف ها با نقشه ها و نقشه های زیبا تزئین شده است. این اثر در تاریخ 28 اکتبر 2002 با شماره ثبت 6126 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. همچنین حاشیه راهروها و نزدیک سقف های این عمارت با حکاکی های زیبا از گل ، گیاه ، میوه و حیوانات توسط دانشجویان کمال الملک. بر روی سقف این عمارت چندین بادگیر و نورگیر نصب شده است که وظیفه هدایت باد زیرزمینی را بر عهده دارند. این بنا از قسمتهای مختلفی شامل پاییز ، زمستان ، شاه نشین و استخرخانه تشکیل شده است.
فهرست مطالب
فصل اول : شناخت بنا
شناخت پیشینه بنا
اجتماعی
مطالعات کالبدی
تکنیک ساخت
مصالح
نیروها
تاسیسات
زیبایی شناسی
شناخت وضع موجود بنا
فصل دوم : آسیب شناسی
طبیعی
ضعف پی
ضعف مواد و مصالح
ضعف عناصر ساختاری
ضعف هندسه
ضعف تکنولوژی ساخت
موقعیت نامتجانس بنا
انسانی
تغییر کاربری
طبیعی
عوامل فیزیکی طبیعی
رطوبت
تغییر مکان افقی یا عمودی
عوامل شیمیایی
ترکیب نامناسب ملات
زنگ زدن فلزات
عوامل گیاهی
عوامل بیولوژیک انسانی
تخریب آثار تاریخی به خاطر دیدگاه های سیاسی و مذهبی
تبلیغات منفی روی آثار تاریخی
عدم شناخت از فرهنگ اصیل گذشته
عدم مدیریت صحیح نسبت به منابع طبیعی و تاریخی
مسایل ناشی از حقوق بینالملل
فصل سوم : مرمت
طرح حفاظت
طرح مرمت
طرح احیا
منابع