پاورپوینت بررسی طرح مرمت تکیه امیرچخماق یزد
امیر چخماق یکی از شاخصترین مجموعههای تاریخی یزد است که در میان بافت قدیمی معماری قرار گرفته و یکی از مناطق استراتژیک برجسته یزد است. این مجموعه ارزشمند که محل تقاطع خیابان های اصلی شهر است شامل مسجد، تکیه (محل برگزاری عزاداری)، مقبره ستی فاطمه، بازار حاجی قنبر، ستی فاطمه آب انبار (نوعی آب انبار سنتی)، نخل است. (بنای چوبی که به عنوان مناسک مذهبی شیعیان حمل می شود) و تکیه آب انبار امیر چخماق.
قدمت مجموعه امیر چخماق به قرن پانزدهم می رسد که توسط امیر جلال الدین چخماق یکی از سرداران شاهرخ تیموری (1377-1447) و همسرش فاطمه خاتون، زمانی که برای آبادانی این شهر به سلطنت رسید، ساخته شده است. بانیان میدانی در شمال مسجد احداث کردند که در یزد باقی مانده و اکنون در مرکز این شهر تاریخی قرار دارد.
این میدان در دوران صفویه (1501-1763) به همین نام شهرت داشت. میدان (که روبروی مسجد قرار دارد) به تکیه تبدیل شد. این بنا به دستور امیر چخماق ساخته نشده است، اما فقط به او منسوب است. بنای اصلی امیر چخماق با سردری مرتفع، سردری جالب، گنبدی عظیم و تراس چشم نواز یکی از نمادهای معروف یزد است. این بنا با آجر گل ساخته شده و دارای گچ بری های زیبایی است.
علاوه بر بازدید از معماری دیدنی میدان، می توانید در بازار امیر چخماق نیز گشتی بزنید و از تماشای صنایع دستی و سوغاتی های رنگارنگ لذت ببرید یا با ارتباط با مردم محلی اوقات خود را سپری کنید. همچنین نخل گردانی (آیین مذهبی شیعیان که در روز عاشورا برگزار می شود) نیز در ماه محرم در این میدان برگزار می شود و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
برای رسیدن به این مجموعه شگفت انگیز می توانید از وسیله نقلیه شخصی خود استفاده کنید. اما اگر می خواهید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، می توانید سوار اتوبوس های دروازه قرآن - راه آهن شده و در ایستگاه شهدا پیاده شوید. سپس با کمی پیاده روی به میدان امیر چخماق می رسید.
فهرست مطالب
مقدمه 1
محله امیر چخماق 3
مجموعه میدان امیر چخماق 6
تکیه امیر چخماق 12
مناره ها 17
شاه نشین 19
غرفه ها 27
سردر بازارچه 30
بازارچه حاجی قنبر 34
نخل 39
پلان ها 41
نما وبرش 42