پاورپوینت بررسی شرایط اقلیمی شهرستان نیشابور
بررسی آمار وقوع اولین یخبندان پائیزه در شهرستان نيشابور در طول 14 سالی که ایستگاه هواشناسی در آن شهر مشغول به کار بوده است نشان می دهد که زودترین تاریخ وقوع یخبندان در آن شهر روز 12 مهر سال 1375 و دیرترین تاریخ وقوع یخبندان مربوط به روز27 آبان سال 1381 می باشد. بهترین توزیع آماری که بر داده های یخبندان این شهر برازش یافته توزیع لگ نرمال می باشد. براساس این توزیع و نیز با توجه به جدول تجزیه آماری و محاسبه احتمال تجربی مشخص می گردد که روز 18 مهر تاریخی است که با ریسک 25/0 اولین یخبندان پائیزه در این شهر به وقوع می پیوندد. بنابراین توصیه می شود که کشاورزان منطقه می بایست فعالیتهای زراعی خویش را به نحوی تنظیم نمایند که حداکثر تا روز 18 مهر محصولات جالیزی و سایر محصولاتی که در خطر سرمابری هستند از مزرعه جمع آوری و در فضای بسته انبار گردد.
شکل 3 بهترین توزیع آماری و همچنین جدول شماره 2 تحلیل آماری داده های دمای حداقل این شهر را نشان می دهد.
بررسي آمار وقوع آخرين يخبندان بهاره در شهرستان نيشابور در طول 14 سال فعاليت ايستگاه هواشناسي در آن شهر نشان مي دهد كه زودترين تاريخ آخرين يخبندان بهاره مربوط به روز 30 اسفند سال1379 و ديرترين تاريخ وقوع آخرين يخبندان ديررس بهاره مربوط به روز 16 ارديبهشت سال1370مي باشد. بهترين توزيع آماري كه بر داده هاي يخبندان ديررس بهاره اين شهر برازش يافته توزيع لوگ نرمال مي باشد. براساس اين توزيع و نيز با توجه به جدول تجزيه آماري و محاسبه احتمال تجربي مشخص مي گردد كه روز 26 فروردين تاريخي است كه با ريسك 25 درصد آخرين يخبندان بهاره در اين شهر خاتمه مي يابد. بنابراين توصيه مي شود كه جهت احداث باغات ميوه به خصوص بادام، از گونه هايي استفاده گردد كه تاريخ ريزش شكوفه ها و تشكيل ميوه در آنها با بعد از تاريخ 26 فروردين مصادف شود استفاده از ارقام ديرگل در اين شهرستان توصيه مي گردد.
مطالعه تغييرات پارامترهاي نم نسبي هواي نيشابور نشان مي دهد كه درماههاي سرد كه ريزش هاي جوي در منطقه افزايش مي يابد رطوبت هوا نيز افزايش مي يابد .
ميانگين سالانه نم نسبي هواي نيشابور 49 درصد محاسبه گرديده است. ماههاي دي وبهمن با متوسط 68 درصد رطوبت نسبي بيشترين مقدار و در ماههاي مرداد و شهريور با متوسط 30 درصد كمترين ميزان نم نسبي هوا را داشته اند .
مطالعه ميانگين حداكثرهاي نم نسبي هواي نيشابور بيانگر آنست كه بيشترين مقدار اين پارامتر به ميزان 90درصد به ماههاي دي و بهمن وكمترين آن به ميزان 45 درصد به مردادماه تعلق دارد.
ميانگين سالانه حداكثر هاي نم نسبي هواي نيشابور 70 درصد است.
بررسي ميانگين حداقل هاي نم نسبي هواي اين شهر نشان مي دهد كه بيشترين مقدار اين پارامتر به ميزان 46درصد به ماههاي دي و بهمن و كمترين آن به ميزان 14 درصد در شهريور ماه مي باشد.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
نیشابور
شرایط اقلیمی نیشابور
موقعیت شهرستان نیشابور در خراسان رضوی
تغييرات ماهيانه دما در شهرستان نيشابور
ميانگين دماي حداقل
ميانگين دماي حداكثر
ميانگين ماهيانه دما
جدول 1. متغيرهاي اقليمي ايستگاه نیشابور(دوره آماري 1384-1370)
حداقل مطلق دما
حداكثر مطلق دما
تغييرات فصلي دماي هواي نيشابور
مجموع واحدهای حرارتی ماهانه (درجه روز Growing Degree Day )
مجموع واحدهاي حراتي فعال (GDD>0)
مجموع واحدهاي حرار تي موثر (5GDD>
تعداد روزهاي توام با يخبندان
الف- یخبندان زودرس پائیزه
ب -يخبندان ديررس بهاره
وضعيت رطوبت نسبي هوا در نيشابور
بارندگيهاي نيشابور
حد اكثر بارندگيهاي روزانه
بارندگيهاي فصلي
بارش موثر در نيشابور
بررسی وضعیت خشکسالیهای نیشابور طی دوره آماری
جدول 3. مقادير عددي شاخص خشكسالي SPI نيشابور با سري زماني 12 ماهه
تابش
تبخير و تعرق
وضعیت وزش باد در شهرستان نیشابور
گلباد سالانه
وزش بادهاي شديد در نيشابور
نمودارهای اقلیمی
الف-نمودار آمبروترميك
ب-منحني هايتروگراف
وضعیت اقلیمی
نتيجه گيري
منابع