پاورپوینت بررسی تاریخچه ،شرایط اقلیمی جغرافیایی و ویژگیهای شهر کاشان
گرمای زود رسی که در اردیبهشت شروع می شود در طول تابستان تا شهریور با تفاوت های جزئی ادامه دارد. در این ایام دما ممکن است به 40 درجه هم برسد. ولی از شهریور تا آذر ماه به سرعت از دمای هوا کاسته می شود.
همانطور که آمار جدول بالا نشان می دهد متوسط سردترین ماه سال یعنی دی ماه متوسط حداکثر گرمترین ماه یعنی تیر ماه ، 40 درجه اختلاف دارند . اختلاف بین متوسط حداکثر دما و حداقل دما به طور متوسط به 16 درجه می رسد که حاکی از اختلاف شدید دمای شب و روز کاشان است.
این خاصیت منطقه های گرم و خشک جهان است که به دلیل نبود پوشش گیاهی مناسب افت شدید دما در شب مشاهده می گردد.
در شهرستان کاشان با ارتفاع کم ، بیشترین فشار و بیشترین شکست نور را دارا می باشد لذا بیشترین گرما ایجاد می شود.
رطوبت :
بخار آب موجود در هوا که بر اثر گرما و انجام عمل تبخیر تشکیل می شود رطوبت با نم دارد.
جدول زیر آمار مربوط به میانگین رطوبت نسبی و میانگین بیشینه رطوبت نسبی و میانگین کمیته رطوبت نسبی را نشان می دهد، به طور خلاصه می توان گفت که در ماه های بارانی و سرد سال میزان نم نسبی کم وبیش بالاست و برعکس ، در ماه های تیر وخرداد و مرداد میزان نم نسبی بسیار کم است.
در این ماه ها خشکی هوای کاشان بسیار زیاد است و این امر بیش از هر چیز نتیجه نزدیکی به بیابان های مرکزی و وزش باد های گرم ناحیه های مجاور است که رطوبت هوا را به خود جذب می کند.
بارندگی :
در بررسی وضعیت بارندگی هر منطقه شناخت منشا و عامل بارندگی امری ضروری است. در منطقه کاشان بارندگی بر اثر ورود توده های باران زای خارج از منطقه شکل می گیرد. توده های موثر بر کاشان شامل توده های غربی و مدیترانه ای و توده های سودانی هستند.
وجود ناهمواری های بلند منطقه مانعی موثر در مسیر این سیستم ها است. از دیگر عامل های موثر بر بارندگی در سطح منطقه می توان بارندگی جابه جایی با همرفتی را نام برد که بر اثر صعود های گرم همراه با بخار آب و سرد شدن آدباباتیکی آن تا نقطه شبنم حاصل می شود ، منشا بارندگی های بهاری منطقه کاشان از این نوع است.
فهرست مطالب
بخش اول
آشنایی با شهر کاشان
مقدمه ای در مورد شهر کاشان
وجه تسمیه کاشان
سیر تحولات تاریخی کاشان
کاشان از صدر اسلام تا شروع حکومت سلاجقه
کاشان از قرن پنجم تا قرن سیزدهم هجری
کاشان در دوران پهلوی
معرفی وضع موجود کاشان
بررسی آب و هوای شهرستان کاشان
کلیات
عامل های آب و هوایی
1-زاویه تابش خورشید
2-ناهمواری ها
3 –دوری یا نزدیکی به دریا یا منبع رطوبت و باران :
مولفه های آب و هوایی:
باد
دمای هوا
رطوبت
بارندگی
تقسیم بندی اقلیمی شهرستان کاشان
نقشه ی تقسمیات سیاسی استان اصفهان به تفکیک شهرستان
سیر تحول در کاشان
موقعیت کاشان در استان