پاورپوینت مطالعات اقلیمی جغرافیایی معماری شهر کاشان
در سال 1384 طرح جامع و تفصیلی کاشان بزرگ به بهره برداری رسید و تهیه شد اما هنوز به تصویب مقامات شهرسازی نرسیده است. در غیاب یک طرح جامع، زمین های کشاورزی به قطعات کوچک برای ساخت و ساز مسکن بدون اختصاص فضاهای باز، پیاده رو، پهنه بندی برای صنعت، زیرساخت و تاسیسات تقسیم شده است. زمین در حال حاضر توسعه نیافته برای توسعه تجاری/خرده فروشی و مسکونی فروخته می شود. تردد فقط برای دسترسی وسایل نقلیه با بی توجهی به نیازهای عابر پیاده و ارتباط مناسب و هماهنگ با طبیعت و میراث فرهنگی شهر انجام می شود. ساکنان اصلی محله های قدیمی شهر یا از دنیا رفته اند یا به خارج از محله قدیمی نقل مکان کرده اند. اکثریت ساکنان کنونی شهر قدیم از دهه 1980 را مهاجران افغانستانی تشکیل می دهند که در شرایط نامساعدی زندگی می کنند. بخش اعظم شهر در حال حاضر از جاده های وسایل نقلیه و ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی نوساز تشکیل شده است و عناصر تاریخی شهر به بقایای کوچک تبدیل شده است. از آثار قابل تشخیص بافت قدیمی شهر می توان به میدان سنگ (میدان سنگ یا میدان فیض) و بازار اصلی شهر اشاره کرد که در دهه 1960 توسط خیابان های نوساز احاطه و منزوی شد در حالی که خود نسبتاً دست نخورده باقی مانده بود. در دهه 1990، یک خیابان جدید ساخته شده به موازات ستون فقرات اصلی بازار، بقای این ویژگی منحصر به فرد شهر قدیمی را تهدید می کرد، زیرا بسیاری از محله های مجاور در این فرآیند ویران شده بودند. بنیاد میراث فرهنگی تعدادی از بناها را به ثبت رسانده تا آنها را از تخریب نجات دهد. طبق گزارش ثبتی، حدود 300 خانه، 36 خیابان/کوچه و بیش از 40 محله به عنوان مکان های با اهمیت تاریخی شناخته شده اند ( شکل 5 را ببینید ).
در سرتاسر منطقه 8680 هکتاری شهر، کثرت بافت تاریخی شهر قدیمی، عناصر استانی و مناطق سازمان یافته و ساختار یافته به طور مستقل در محدوده شهر پراکنده شده است. تا سال 2005، بیش از 30 درصد از زمین های داخل شهر توسعه نیافته و بایر باقی مانده است. این شهر در چارچوب فراهم کردن دسترسی وسایل نقلیه و زمین برای توسعه به رشد خود ادامه می دهد. خصلت معماری در حال حرکت به سمت ساختمان های جعبه مانند و بی کیفیت با استفاده از مصالح نامناسب و بی توجهی به هارمونی است.
در زبان عامیانه شهرسازی، کاشان تا قبل از دهه 1950 به عنوان یک شهر تاریخی شناخته می شد. پس از رشد سریع شهر بدون ادغام میراث بومی آن، به یکی از "میراث تاریخی" تنزل یافته است. از سال 2000، طبق قوانین حقوقی سازمان برنامه ریزی شهری، 660 هکتار اصلی شهر قدیمی به عنوان "بافت فرسوده" مجدداً تعریف شده است.
فهرست مطالب :
مقدمه
فصل اول :
معرفی اجمالی شهرستان کاشان
الف : موقعیت جغرافیایی
ب : آمار جمعیتی شهرستا
فصل دوم :
مقدمه
متوسط دمای حداکثر و حداقل
تغییرات روز درجه گرمایش و سرمایش
روز درجه ماهانه
تعداد روز های یخبندان
حدود دماهای ماهانه
رطوبت نسبی
احتمال شرجی
وضعیت آسمان
درصد ساعات آفتابی
یارندگی سالانه
یارندگی ماهانه
روز های بارانی
شفاویت جوی
روز های با شفاویت کم
منحنی امبروترمیک
باد
شاخص زیست - اقلیمی ساختمان (گیوانی)
فصل بهار
فصل تابستان
فصل پاییز
فصل زمستان
فصل سوم :
اقلیم شهرستان کاشان
الف : بافت شهری
ب : فرم بنا
پ : نوع مصالح
فصل چهارم :
تقویم نیاز آب و هوایی شهرستان کاشان
نقشه نیاز سایه آفتاب کاشان
طراحی سایبان
طراحی سایبان پنجره جنوبی
طراحی سایبان پنجره شمالی
طراحی سایبان پنجره شرقی
طراحی سایبان پنجره غربی
نمونه موردی در شهرستان کاشان :
خانه بروجردی ها
منابع