پاورپوینت بررسی خانه قزويني ها ، خانه غفوري در اصفهان بهمراه پلان ها و نما مقاطع و پرسپکتیو و تصاویر
بهمراه لینک دانلود 200 تصویر حرفه ایی از بنا با حجم 230 مگابایت
خانهٔ قزوینیها یا خانه غفوري خانهای تاریخی در شهر اصفهان است که قدمت و تاریخچه آن به دوران ناصرالدین شاه قجری برمیگردد. با وجود خانههای تاریخی بسیار در شهر اصفهان، بازدید از تعداد اندکی از آنها مانند خانه غفوري برای توریستها و گردشگران امکانپذیر است. این خانه دارای بنایی زیبا و نقشه و اسلوبی استادانه است. این خانه شامل اندرونی ، بیرونی و حیاطهایی است که گرداگرد آنها اتاقهای بسیاری قرار دارد. ضلع شمالی هر حیاط بلندتر از دیگر ضلعهای آن است و از اهمیت بیشتری نسبت به دیگر ضلعها برخوردار است. از دیدنیهای بیرونی خانه میتوان به شاهنشین با مقرنسهای ظریف که آن را به زیبایی آراسته یاد کرد. همچنین درهای شاهنشین که شیشه بندی منقوش دارند، آن را به اتاقهای مختلف پیوند میدهند. بخش بیرونی همچنین دارای یک تالار پذیرایی در سمت غربی است که با گچبری و آینهکاری تزیین شده و در سمت شرقی، یک تالار پذیرایی، تعدادی اتاقهای کوچکتر و ایوانهای سراسری، و همچنین هشتیهای سرپوشیده و بخشهای خدماتی قرار دارد. بخشهای اندرونی در شرق حیاط اصلی قرار دارند. تعدادی تالار و حجره در این بخش واقع است. بخش جنوبی خانه ویژهٔ سکونت خدمتکاران بوده و اصطبلها نیز در این بخش قرار داشتهاند. بخش اندرونی خانه به وسیلهٔ یک راهرو دسترس پذیر میباشد. بازدید کننده، در هنگام ورود به محوطه، مستقیم به بخش بیرونی آن وارد میشود، ولی برای رسیدن به بخش اندرونی باید از چند راهرو بگذرد.
امروزه در این خانه دفتر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان واقع است. بازدید از این خانهٔ تاریخی هر روز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۴:۱۵ دقیقه به غیر از جمعهها امکانپذیر است. شالوده اصلي اين بنا متعلق به عصر صفوي بوده وليكن بخش عمده اي از آثار به جاي مانده از خانه حاج حسن متعلق به عصر قاجار است. باني اين بنا حاج حسن غفوري از تجار معروف اصفهان است كه داراي مبادلات تجاري فراواني با قزوين بوده و از اين روا در گويش عمومي اين مكان به خانه قزويني ها مشهور است.
اين خانه تاريخي داراي دو حياط اندروني و بيروني بوده و بخش اندروني اين خانه از معماري و تزئينات فراواني برخوردار است. از جمله بخشهاي جالب توجه اين بنا، تالار شاه نشين آن است كه داراي ارسي ها و سقف بسيار زيبائي است كه با مقرنس هاي بسيار جالبي تزئين شده است.
بخش بيروني اين خانه از الحاقات دوران قاجار بوده وليكن به دليل مرمت هاي متعددي كه تا كنون بر روي آن صورت پذيرفته، ساختار اصلي آن تغيير يافته است. اين بخش نيز داراي تالار شاه نشين زيبائي است.
در حال حاضر، بخشي از فعاليت هاي اداري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان در اين خانه متمركز است.