پاورپوینت بررسی معماری خانه ظهیرالاسلام تهران
فهرست مطالب
مقدمه
ثبت ملی خانه ظهیرالاسلام تهران
پیشینه خانه ظهیرالاسلام تهران
مالکیت کنونی خانه ظهیرالاسلام تهران
موقعیت خانه ظهیرالاسلام تهران
مصالح استفاده شده خانه ظهیرالاسلام تهران
پلانهای خانه ظهیرالاسلام تهران
تصاویر خانه ظهیرالاسلام تهران
آسیبها و وضعیت کنونی بنا
شکل کنونی ساختمان و فرم آن
سبک معماری تلفیقی ایرانی و اروپایی
منابع
خانه واقع در خیابان هدایت، چهارراه ولی آباد خانه مشهوری است که رسانهها در ۵ سال اخیر درباره آن زیاد نوشتهاند خانهای که یک روایت آن را متعلق به ظهیرالاسلام، امام جمعه تهران و روایت دیگر آن را متعلق به سردار ولی خان تنکابنی میداند.
با این وجود اکنون نام خانه ظهیرالاسلام در میان مردم مشهورتر از خانه سردار تنکابنی است اما این شهرت گویا چندان به حال آن اثر ندارد.
با توافق سازمان تامین اجتماعی (مالک خانه)، شهرداری منطقه ۱۲ و میراث فرهنگی تهران، مرمت و بازسازی خانه تاریخی ظهیرالاسلام به زودی آغاز می شود.
خانه ظهیرالاسلام عمارتی از دورهٔ قاجار است. این عمارت از آن جهت که خانهٔ مسکونی یکی از شخصیت های عهد قاجار و با توجه به آن که نمونهای کمنظیر و کامل از بناهای مسکونی دورهٔ قاجار بوده و با توجه به موقعیت قرارگیری در محلهای خاص قابل بحث و بررسی ست؛ و از آنجا که این بنا مبین تحول در بناهای کوشکی دورهٔ قاجار و تلفیق با معماری اروپایی است ارزشهایی را برای بنا بدنبال دارد.[نیازمند منبع] طبق مطالعات این بنا فاقد لوح یا کتیبهای است که تاریخ ساخت آن را مشخص کند، ولیکن با توجه به تلفیق معماری بومی و غربی و سقف شیروانی این خانه گواه بر این است که این کوشک متعلق به اواخر دورهٔ ناصرالدین شاه است.[نیازمند منبع] این خانه منسوب به داماد ناصرالدین شاه، سید زین العابدین امام جمعه پسر سید ابوالقاسم امام جمعه ملقب به ظهیرالاسلام بود. مساحت منزل «ظهیرالاسلام»، حدود ۲۲۰۰ متر مربع زیربنا با ساختمانی ۲۲۰ مترمربع در دو طبقه شامل یک طبقه زیرزمین و یک طبقه همکف است که در دورهٔ قاجار ساخته شدهاست.از سویی، محمدولی خان سپهسالار تنکابنی هم ظاهرا در این محل زندگی کرده است. [نیازمند منبع] مالکیت ملک منتسب به سلطان محمد میرزا سیف الدوله(عضدی قاجار) است که به صورت امانت در اختیار ظهیرالاسلام قرار گرفته بود«مدارک و مستندات»