خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: پاورپوینت بررسی و تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد در حاشیه جنوبی روستای خرگرد

   تعدادبرگ: 30 اسلاید   قیمت: 10000 تومان   حجم فایل: 4232 kb  تعدادمشاهده  133


 پاورپوینت بررسی و تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد در حاشیه جنوبی روستای خرگرد

بخشی از مطلب
مدرسه غیاثیه خرگرد از مدارس ۴ ایوانی دارای چهار ایوان و بسیار زیبای دوره شاهرخ تیموری به ارتفاع ۱۱ متر است که دور تا دور آنها حجره‌هایی ساخته شده‌اند. این بنای دو طبقه به گونه‌ای ساخته شده است که امکان استفاده از حجره‌های هر دو طبقه برای طلاب وجود داشته باشد.این مدرسه در روستای غیاثیه در ۵ کیلومتری جنوب شرقی خواف و بر سر راه تربت حیدریه در فاصله ۲۷۸ کیلومتری مشهد از مدارس ۴ ایوانی و آجری ایران که  به سعی پیر احمد خوافی ساخته شده است علاوه بر این، یک مدرسه و یک مسجد دیگر نیز در جانب درب ورودی این بنا به چشم می‌خورند. در مدرسه غیاثیه خرگرد که یکی از شاهکارهای هنر اصیل ایرانی و نمادی از هنر معماری عصر تیموریان به شمار می‌رود، به کرات از کاشی معرق استفاده شده است و شاید همین کار توانسته این اثر را تا بدین حد متمایز سازد. این کاشی‌ها که بیشتر به رنگ آبی فیروزه ای و یا آبی پر رنگ هستند، برای پوشاندن سطوح وسیعی از این بنا به کار گرفته شده‌اند.مدرسه  اثری بر جای مانده از شهر خرگرد قدیم در خراسان (خورگرد) به معنای خورشید گرد است. برخی گویند:خرگرد از دو واژه تشکیل شده از خوربه معنای آفتاب وگرد به معنای شهر و روی هم به معنی شهرآفتاب.برخی دیگر درباره وجه تسمیه خرگرد گفته‌اند: خر یعنی بزرگ وگردیعنی شهر چون این شهر مرکز علمای بزرگ بوده است، نظر دیگر این که خرد یعنی علم ودانش و گرد یعنی شهر یعنی شهر علم و دانش،که دانشمندان در آن حلقه تدریس تشکیل می‌دادند.
پلان کلی مدرسه غیاثیه خرگرد مستطیلی است و بلندترین ایوان آن در جانب شرقی بنا قرار دارد. این ایوان که ایوان قبله نام دارد، بلندترین ایوان این بناست. فضای اصلی مدرسه دارای دو بازوی اصلی است که بازوی سمت راست به مسجد و بازوی سمت چپ به مدرسه راه دارد. از جمله تزئینات به کار گرفته شده در بنای مدرسه می‌توان به کاشی‌کاری، مقرنس‌کاری و گچ‌کاری‌هایی اشاره نمود که بیشتر در قسمت انتهایی ایوان‌ها مشهود هستند. هر چند هنر کاشی کاری را می‌توان در جای جای مدرسه مشاهده نمود.شاهرخ شاه تیموری همچون پدرش تیمور و فرزندش الغ‌بیگ (Ulugh Beg) همواره از خردمندان معماری، با صرف هزینه‌ی زیاد حمایت می‌كرد. شاهرخ در سال ۸۸۵ هجری قمری درگذشت و الغ‌بیگ ۳ سال پس از وی دیده از جهان فرو بست. هنرمندان معاصر جانشین شاهرخ و الغ‌بیگ در ماوراء النهر خراسان در هنر معماری نوآوری كمتری نسبت به گذشتگان از خود نشان دادند كه تنها بنای قابل مقایسه این دوران با ابنیه زمان شاهرخ مسجد كبود تبریز است كه بنای آن در سال ۸۸۷ هجری قمری پایان یافت.
از دیگر مظاهر هنرمندانه مدرسه غیاثیه خرگرد می‌توان به استفاده ظریف و هنرمندانه از آجر در کنار کاشی اشاره نمود که نمای جالبی بدان بخشیده است. در درون محوطه مدرسه و در چهار زاویه متفاوت آن چهار اتاق قرار دارد که در سقف خود از گنبدهای خارق‌العاده‌ای بهره می‌برند. اتاق‌هایی که در بخش‌های شمال غربی و شرقی واقع شده‌اند، نسبت به اتاق‌های دیگر بزرگتر هستند و تزئینات به کار رفته در آنها نیز هنرمندانه‌ترند. در گذشته برای تزئین طبقه همکف بنا از سنگ مرمر استفاده شده بود که اکنون مقدار کمی از آن در بخش‌هایی از طبقه اول قابل مشاهده است.
 
فهرست مطالب
موقعیت
سال ساخت
نوع پلان
دلیل نام گذاری مدرسه
معماربنا
معماری مدرسه
ایوان مدرسه
گنبد
شبستان
کاشی کاری
مصالح
اهمیت بنا
دلیل تخریب مدرسه
تصاویر
 


کلمات کلیدی مرتبط:
مدرسه غیاثیه خرگرد ,حاشیه جنوبی روستای خرگرد ,مدرسه غیاثیه خرگرد ,مدارس ۴ ایوانی ,پاورپوینت بررسی و تحلیل ,چهار ایوان ,نوع پلان ,دلیل نام گذاری مدرسه ,معماربنا ,معماری مدرسه ,ایوان مدرسه ,گنبد ,شبستان ,کاشی کاری ,مصالح ,اهمیت بنا ,دلیل تخریب مدرسه ,تصاویر , ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه تاریخی رشدیه تبریز
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه شمسیه یزد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه شمسیه یزد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه غیاثیه خرگرد نگینی در کویر
پاورپوینت تحلیل معماری مسجد سعدآباد استانبول
پاورپوینت تحلیل معماری مدرسه مستنصریه بغداد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری دانشسراي تربيت معلم باهنر تبریز
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه ابراهیم خان کرمان
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مجموعه ابراهیم خان کرمان
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه حسکی Haseki در استانبول
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه علمیه ملا عبدلله اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه چهار باغ واقع در اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری مسجد مدرسه شهید مطهری تهران مدرسه سپهسالار
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری خانه شفاهی آمل
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدارس تاریخی مشهد
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه چهار باغ سلطانی مادرشاه اصفهان
پاورپوینت تحلیل معماری مدرسه غیاثیه خرگرد
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه فخریه ی مروی تهران
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه چهار باغ اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری مدرسه خان شیراز

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد