پاورپوینت بررسی معماری دبیرستان نمازی شیراز
(یکی از برجسته ترین و مشهورترین مهندسین آرشیتکت ساختمان در فرانسه و ایران، و سازندۀ بناهایی ماندگار همچون کاخ سفید سعدآباد، کاخ نیاوران، بانک سپه مرکزی ))(در میدان توپخانه تهران) طراحی شده است، آقایان مهندس صدر هاشمی و مهندس امیرخانیان، ناظر ساختمان بوده اند و بنای دبیرستان نیز با معماری استاد محمد محکمی،از برجسته ترین معماران شیراز، با زیبایی و استواری تمام ساخته شد.
مهندس وارطان هوانسیان طرح ساختمان دبیرستان را در زمینی با وسعت یکهزار مترمربع زیر بنا، ارائه داد.دبیرستان نمازی ساختمانی است دو طبقه و”نعلی” شکل که در نزدیکی بنای ارگ کریمخان و در محل تقاطع دو خیابان نمازی و فرهنگ، در شمال ساختمان ادارۀ کل دارایی استان فارس و جنوب ساختمان دادگستری کل استان فارس واقع شده و در سمت شرقی آن، مجموعۀ هنرستان نمازی، دبیرستان دخترانۀ ناظمیه، کتابخانۀ ملی و باغ موزۀ پارس قرار دارد. کلاسهای دبیرستان در بدنۀ کشیدۀ شمالی واقع شده اند و راهرویی ممتد آنها را از خیابان جدا میسازد. قسمتهای اداری، اتاقهای معلمان، آزمایشگاهها، اتاق سمعی _ بصری، کتابخانه و نمازخانه در بال غربی، و آمفی تئاتر و تالار اجتماعات در بال شرقی بنا مستقر هستند. این ساختمان دارای دو ورودی با شکلی نسبتاً مشابه است. ورودی اصلی
در ابتدای بال غربی و رو به خیابان نمازی است که به کلاسهای درس و بخشهای اداری و معلمان دسترسی دارد و ورودی دیگر
در گوشۀ شمال شرقی، امکان دسترسی به آمفی تئاتر بزرگ دبیرستان را میسر میکند. همچنین یک ورودی در جنوب دبیرستان امکان دسترسی به حیاط دبیرستان را از طریق خیابان فرهنگ میسر میسازد.
پس از ورود از درب اصلی، به سرسرایی بزرگ و مجلل میرسیم
که با بخشهای مختلف ارتباط دارد. در یک طرف این سرسرا پلکانی سه طرفه واقع شده که ارتباط به طبقۀ دوم را برقرار میسازد.
بر کتیبهای که به خط زیبای نستعلیق، اثر زنده یاد استاد محمدابراهیم مشکین قلم بر روی کاشیکاریهای آبی رنگ و بر پیشانی پلکان اصلی نوشته شده، اشعاری اثر طبع آقای آزاد معدلی با مطلع:
هزاران شکر بر درگاه یکتا قادر سبحان
و ماده تاریخ: زمهدی نمازی شد بنای این دبیرستان(۱۳۲۸) جلب نظر مینماید.
حیاط مجموعه در سمت جنوب بنا قرار دارد و از سه طرف توسط سه بال ساختمان با رواقی سرتاسری احاطه شده است.و....