پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد سعدآباد استانبول
مسجد Kağıthane Sadabat، واقع در خیابان ایوب سلطان در کنار رودخانه Kağıthane، به نامهای مسجد چاگلایان و مسجد عزیزیه نیز شناخته میشود. اولین مسجد در این منطقه همراه با کاخ سادابات در سال 1722 در دوره لاله ساخته شد.
این اولین مسجد، که در شورش حامیان هلیل ویران شد، در سوم ساخته شد. سلیم و دوم. در زمان محمود دو بار تعمیر شد. در سال 1863، به دستور سلطان عبدالعزیز، برادران سرکیس و آگوپ بالیان، بنای ویران شده را بازسازی کردند که مسجدی است که تا به امروز باقی مانده است.
انبوه مسجد که طرحی متقارن دارد، شامل حریم، نگارخانه سلطان و بخشهای مسکونی واقع در شمال آن و مناره در نمای غربی است. بالای درب مسجد امضای سلطان عبدالعزیز به تاریخ 1863م. در زیر طغره، خط سر کنان عبدالفتاح افندی و شعر تاریخی ده بیتی کمیل شاعر وجود دارد. این مسجد که به سبک معماری متأثر از غرب در آن دوره ساخته شده است، بر روی دیوارهای سنگی تراش خورده منظم با ردیفهای دوتایی پنجرهها قرار گرفته است.
گنبد چوبی بر روی میدان حریم طرح ریزی شده وجود دارد. داخل گنبد سربی با نقش های گل تزئین شده است. قسمت های غیر از حریم با سقف شیبدار پوشیده شده است. از تزئینات محراب و دیوارهای مسجد، امروزه تنها تزئینات روی محراب باقی مانده است. سطوح مناره، پایه و بدنه آن که از سنگ های ریز تراشیده شده اند، گچ کاری نشده است. در داخل مناره به سبک نئوگوتیک، دو پله مجزا وجود دارد که هر یک از 100 پله سنگی تشکیل شده است. یکی از داخل مسجد و دیگری از باغ قابل ورود است. دو نفر می توانند بدون اینکه یکدیگر را ببینند همزمان برای تشویق بیرون بروند.
از مناره مسجد جامع سعدآباد دو پله مجزا هر یک صد پله سنگی وجود دارد که یکی از داخل مسجد و دیگری از باغ وارد می شود. درست مانند مسجد سلیمیه در ادرنه، که شاهکار معمار سینان است، دو نفر می توانند بدون اینکه یکدیگر را ببینند همزمان برای تشویق بیرون بروند. سایبان این مکان که با ستونها و سر ستونهای زیبا ساخته شده بود، در حین تعمیر در دهه 1940 برچیده شد.
و.....