پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه غیاثیه خرگرد نگینی در کویر
مدرسه غیاثیه خرگرد بین سال های 842 تا 847 هجری قمری به دستور غیاث الدین پیر احمد خوافی وزیر سلطان شاهرخ تیموری در زادگاهش ساخته شد. ساخت این بنا در زمان شکوه و جلال تیموریان و به منظور ترویج علم و دانش انجام شده است.
معماری و دکوراسیون:
معماران برجسته آن دوره استاد قوام الدین و غیاث الدین شیرازی که در ساخت مسجد گوهرشاد مشهد و مدرسه الغابیک سمرقند نیز نقش داشتند، طراحی و ساخت این مدرسه را بر عهده داشتند.
مدرسه غیاثیه خرگرد نوعی مدرسه چهار دری است و از آجر و ساروج ساخته شده است. این بنا دارای دو طبقه، ایوان های بلند، ستون های سنگی، تزئینات آجری و کاشی کاری های زیبا می باشد.
تزیینات کاشی معرق و کتیبه های قرآنی با خط ثلث و نسخ زیبایی این بنا را دو چندان کرده است.
اهمیت:
مدرسه غیاثیه خرگرد از نظر معماری و تزئینات یکی از زیباترین مدارس دوره تیموریان در ایران است. این بنا در زمان خود یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی خراسان بوده و دانشمندان و دانشمندان زیادی در آن به تدریس و تحصیل علم می پرداختند.
وضعیت فعلی:
مدرسه غیاثیه خرگرد پس از 60 سال رونق به دلیل تعصبات مذهبی پادشاهان صفوی رو به زوال نهاد و تا سال 1315 به عنوان کاروانسرا مورد استفاده قرار گرفت.
خوشبختانه در سال 1315 با تلاش اداره باستان شناسی این بنای تاریخی مرمت شد و در حال حاضر به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرد.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه مدرسه غیاثیه خرگرد
مشخصات کلي مدرسه غیاثیه خرگرد
معماري مدرسه غیاثیه خرگرد
نماهای مدرسه غیاثیه خرگرد
فضاهاي مدرسه غیاثیه خرگرد
تزیینات مدرسه غیاثیه خرگرد
تصاويرفضاهاي داخلي مدرسه غیاثیه خرگرد
تصاويرنماهاي بيروني مدرسه غیاثیه خرگرد
پلان موقعیت مدرسه غیاثیه خرگرد
پلانهاي معماري مدرسه غیاثیه خرگرد
مقاطع معماري مدرسه غیاثیه خرگرد
نماي معماري مدرسه غیاثیه خرگرد
پرسپکتیو معماری مدرسه غیاثیه خرگرد
منابع