پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مدرسه شمسیه یزد
مؤسس مدرسه مورد بحث، فرزند سید رکن الدین، سید شمس الدین محمد بود. سید شمس الدین محمد، فرزند سید رکن الدین و داماد رشیدالدین فضل الله، از متنفذترین و ثروتمندترین افراد دوره ایلخانی بود که در تبریز در کنار ابوسعید و وزیرش خواجه غیاث الدین از اعتبار خاصی برخوردار بود. او و پدرش هدایای زیادی داشتند که در جامع الخیرات و واقف اعظم رشید ذکر شده است. یکی از کارهای مهم سید شمس الدین مدرسه ای است که در محله چهار منار ساخته است.
بر اساس مورفولوژی زمین در این محله، قرار گرفتن در و دستگاه ورودی در طبقه پایین نسبت به پایه بازار طراحی آن را افزایش داد. با توجه به شیب دار بودن محله و قرار گرفتن بنا در نزدیکی مسیل یزد، معمار بنا را در چند طبقه قرار داد به طوری که باغ زیر سطح مدرسه و مدرسه زیر سطح مدرسه قرار داشت. سطح جلوخان. سردر مدرسه چتری مانند اکثر مدارس این دوره ساختاری خطی دارد. ترکیب سردار، هشتی، ایوان (ایوانچه) در مدارس دیگر یزد نیز دیده می شود.
رواق شمالی که بعد از سردر ورودی بنا قرار دارد، تمام ویژگی های ساختاری رواق مقابل را دارد، اما از نظر تزیین و عمق با رواق اصلی بنا تفاوت دارد. رواق ها کمی بالاتر از نماهای شرقی- غربی قرار دارند و کمر آنها به دلیل ارتفاع پوشیده شده است. ویژگی بارز رواق های مدرسه چتری ارتفاع آنهاست که در تمامی کارکردها از جمله مساجد، خانه ها، مدارس و ... متعلق به دوره مظفر دیده می شود.
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
معماری آل مظفر
مدارس در دوره آل مظفر
معرفی مدرسه شمسیه یزد
پلان مدرسه شمسیه یزد
ورودی مدرسه شمسیه یزد
حیاط مدرسه شمسیه یزد
ایوان مدرسه شمسیه یزد
جبهه های شرقی و غربی مدرسه
تالار بزرگ مدرسه
حجره طلاب
گنبدخانه مدرسه
باغ مدرسه شمسیه یزد
بحث و تحلیل
نتیجه گیری
منابع