پاورپوینت بررسی معماری مسجد جامع حلب
فهرست مطالب
مقدمه
محل مسجد جامع
مورخ معماری K. A. C. Creswell
مسجد مسلماه بن عبدالملک
ساخت و ساز این ساختمان
مناره پیش از تخریب در سال ۲۰۱۳
آرامگاه زکریا داخل مسجد
مسجد جامع حلب جامع کبیر، جامع اموی
بانی مسجد جامع حلب
سیر تاریخی مسجد جامع حلب
ورودیها
صحن جامع حلب
آبنما
حوض وضوی شش ضلعی
رواقهای شمالی، شرقی و غربی
شبستان
محرابها
طاق ورودی
منبر
محراب و منبر مسجد
حجرهها
منار مربع شکل مسجد
تزیینات این منار
پلان مسجد جامع حلب
مسجد قبل وبعد داعش
منابع و ماخذ
مسجد جامع حلب (به عربی: جَـامِـع حَـلَـب الْـكَـبِـيْـر ، جاميعالاب الكبير) يا مسجد بانو اميه حلب (به عربي: جَـامِـع بَـنِي أُمَـيَّ از همه بزرگتر است) قدیمی ترین مساجد در شهر حلب ، سوریه. این مکان در منطقه الجلوم از شهر باستان حلب واقع شده است که جزو میراث جهانی است ، در مجاورت ورودی المدینه سوق. ظاهراً مسجد محل نگهداری بقایای زکریا ، پدر یحیی تعمید دهنده است که هر دو در اسلام احترام دارند و مسیحیت. این بنا در ابتدای قرن 8 میلادی ساخته شده است. با این حال ، قدمت بنای فعلی به قرن 11 تا 14 برمی گردد. این مناره در سال 1090 ساخته شده است و در هنگام جنگ در جنگ داخلی سوریه در آوریل 2013 تخریب شد.
محل مسجد جامع روزگاری نمایشگاه دوره هلنیسم بود ، که بعداً به باغ کلیسای جامع مقدس هلنا در دوران مسیحیان حکومت روم در سوریه تبدیل شد.
این مسجد در زمین مصادره شده ای ساخته شده که قبلاً به عنوان قبرستان کلیسای جامع عمل می کرده است. طبق روایات بعدی ، ساخت اولین مسجد در این مکان توسط خلیفه امیه الولید اول در سال 715 آغاز شد و توسط جانشین وی سلیمان بن عبدالملک در 717 به پایان رسید. مورخ معماری K. A. C. Creswell ساخت آن را صرفاً به مورد اخیر نسبت می دهد و به نقل از ابن الادیم مورخ آلپی قرن 13 که هدف سلیمان را نوشت این بود که "این کار را با کار برادرش الولید در مسجد بزرگ دمشق برابر کند". روایتی دیگر ادعا می کند که الولید مسجد را با استفاده از مصالح به اصطلاح "کلیسای کوروش" بنیان نهاده است.
با این حال ، Jere L. Bacharach ، مورخ معماری می نویسد که محتمل ترین حامی مسجد مسلماه بن عبدالملک ، برادر الولید و سلیمان است که مدتی قبل از 710 به عنوان فرماندار استان محلی (جوند Qinnasrin) فعالیت می کرد. حداقل تا دوره اولیه حکومت سلیمان. بر این اساس ، این باور اعتقاد دارد که ساخت مسجد در زمان حکومت هر دو خلیفه صورت گرفته است. بعلاوه ، فرمانداری مسلماه در قیناسرین عمدتاً توسط مورخان اولیه عرب ، که توجه خود را به مبارزات وی علیه امپراتوری بیزانس و ارامنه و فرمانداری وی بر استانهای عراق ، آذربایجان ایران ، بین النهرین بالا و ارمنستان متمرکز کردند ، نادیده گرفته شد. بعکاراچ در ادامه اظهار داشت که مأموریت مسلماه در راه اندازی یک مسجد بزرگ جماعت در حلب ، پایگاه بزرگی که برای حمله به بیزانس از آن استفاده می شد ، "اگر لازم نباشد" مناسب بود. و....
