پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد امام حسن خان تیران
مقدمه
جغرافیای تیران
تاریخ سیاسی تیموریان در اصفهان
ویژگی های معماری تیموری
معرفی بنای مسجد خان
بررسی پلان مسجد خان
پلان طبقه همکف مسجد خان
نما – برش
پرسپکتیو مسجد خان
مقایسه تطبیقی بنای مسجد خان با نمونه های مشابه دوره تیموری
تایباد، بقعه شیخ زین الدین
آرامگاه طرق
زیارتگاه ملاکلان
تربت جام، عیدگاه میر علیشهر
مسجد جامع غوریان
بندر آباد، مجموعه تقی الدین دادا
هرات، مزار ابوالولید
نتیجه گیری
منابع
پلان مسجد امام حسن خان تیران دارای دو ایوان است، یکی تابستانی و دیگری زمستانی. بنابراین بالکن زمستانی در زیر سطح ایوان تابستانی قرار می گیرد. اخیراً آشپزخانه ای به ضلع شمال غربی بنا افزوده شده است که به داخل شبستان در انتهای غربی بنا باز می شود و به نظر می رسد که متعلق به اواخر بنا باشد. گنبد خانه در جهت قبله قرار دارد و از یک قسمت مرکزی و دو قسمت جانبی به هم پیوسته تشکیل شده است.
تیران منطقه ای سرسبز با آب و هوای معتدل به شمار می رود زیرا رودخانه کوچک مرغاب یا ابومرگاب یکی از سرشاخه های زاینده رود است. در رسوبات ارتفاعات اطراف به ویژه ارتفاعات شمالی یافت می شود. قلمرو تیرانا و کورونا بارها در منابع تاریخی ذکر شده است. این امر عمدتاً به دلیل وجود رودخانه ها و حوضه های آبریز منطقه است. کتابی است که ممکن است کتاب البلدان بن فقیه حمدانی باشد که در طریق یا در وسط کتاب مذکور آمده است که شرح الاصفهان و الاق النفیسه و المسالق و الممالک و. مسعودی، یعنی دلیلی برای این کشور مهم تاریخی وجود دارد. .
از دیگر ویژگی های معماری دوره تیموری می توان به حیاط به عنوان مرکز بنا اشاره کرد. تمام ساختمان های اطراف آن بر اساس اصل تکرار (رواق)، تقارن و تداوم مونتاژ شده اند. در این دوره البته شکل حیاط به تدریج از مستطیل به مربع تبدیل شد. تراسهای معماری دوره تیموری عمدتاً با دهانههای بلند و دو سطح اتاق محصور در یک طاق با دو پلکان مارپیچ منتهی به طبقه دوم از جمله ساختمان عشرت ساخته شدهاند. به خانه و مدرسه هاگارد اشاره کرد. آواز 8 قدم.