خانه

 درباره ما
 ارتباط با ما
 راهنمای فروشگاه

 فروش آثار شما
 نمونه قراردادها
رزومه
 نمونه کارها
 
جهت اطمینان از نماد اعتماد فروشگاه به سمت راست صفحه اول سایت (خانه) مراجعه فرماييد       جزوات معماری       پاورپوینت های معماری       چند جمله از بزرگان : درنگ، بهترین درمان خشم است.        مناعت، بین خودستایی و خود هیچ انگاری است./ ارسطو       می‌توان حقیقتی را دوست نداشت، اما نمی‌توان منکر آن شد./ ژان ژاک روسو       زندگی مسئله در اختیار داشتن کارت‌های خوب نیست بلکه خوب بازی کردن با کارت‌های بد است./ گابریل گارسیا مارکز       جهان هر کس به اندازه ی وسعت فکر اوست. (محمد حجازی)       برای کسی که شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد       علت هر شکستی، عمل کردن بدون فکر است. (الکس‌مکنزی)       بهتر است ثروتمند زندگی کنیم تا اینکه ثروتمند بمیریم. (جانسون)       از دیروز بیاموز. برای امروز زندگی کن و امید به فردا داشته باش. (آلبرت انیشتن)       کسی که جرات هدر دادن ساعتی از عمر خود را دارد، ارزش زندگی را نفهمیده .داروین        شما تنها زمانی به قدرت نیاز دارید که قصد انجام کار مضری را داشته باشید در غیر این صورت عشق برای انجام هر کاری کافی ست. چارلی_چاپلین       زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست . فردریش نیچه       از زندگانیم گله دارد جوانیم ، شرمنده جوانی از این زندگانیم      
فروشگاه مقالات
 
فهرست مطالب: پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد شیخ لطف الله اصفهان

   تعدادبرگ: 60 اسلاید   قیمت: 27000 تومان     تعدادمشاهده  82


پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد شیخ لطف الله

یکی از مساجد زیبا و تاریخی ایران، مسجد شیخ لطف الله اصفهان است. این مسجد توسط شاه عباس به نام پدر همسرش شیخ لطف الله در قرن هفدهم ساخته شده است. معمار مسجد محمدرضا اصفهانی است.
مسجد شیخ لطف الله شاهکار معماری و کاشی کاری است و مورد توجه مورخان قرار گرفته است. ساختمانی است که با سنگ های فیروزه ای ساخته شده و با محیط اطراف خود هماهنگی فوق العاده ای دارد. از دیگر ویژگی های مسجد این است که بدون مناره و صحن ساخته شده است. مناره ندارد زیرا در ابتدا به عنوان مسجد از آن استفاده نمی کردند، بلکه برای گفتگوهای مذهبی، درس و عبادت شخصی از آن استفاده می کردند. اگرچه گنبد آن چندان بزرگ نیست، اما با تزئیناتش بسیار دیدنی است.
در این مسجد جهت قبله با ورودی متفاوت است. زیرا مسجد در جناح شرقی میدان امام شهر قرار دارد و ورودی آن به ناچار به سمت شرق میدان باز می شود. اما اگر مسجد را در همان جهت جغرافیایی می ساختند، جهت قبله مانند مساجد دیگر نبود. برای رفع این مشکل راهروی ورودی مسجد را به صورت گوشه ای تند ساخته اند تا با شیب اندکی به شبستان می رسد. بنابراین شبستان نیز در جهت کیلبه واقع شده است. این تکنیک معماری بر ظاهر بیرونی مسجد تأثیری نمی گذارد و هماهنگی خود را با سایر بناهای میدان حفظ می کند. شبستان نیز بر روی چهار ضلعی بنا شد و چون دیوارهای آن بلندتر شد به هشت ضلعی تبدیل شد و در نهایت گنبدی بر آن نهادند.
دیوارهای این مسجد برای تحمل وزن گنبد ضخیم ساخته شده است، به طوری که ضخامت دیوار در بخش های اصلی به دو متر می رسد. کف مسجد شیخ لطف الله بالاتر از میدان است. قسمت ورودی با سنگ های مرمر مرغوب و کاشی های رنگارنگ تزئین شده است. تزئینات اینجا دارای نقوش هندسی، گل، طاووس و کتیبه هایی است که به خط نستعلیک نوشته شده اند.
بالای سردر مسجد دو پلاک نصب شده است. پلاک های بزرگی که با خط های زیبا در داخل گنبد نوشته شده است نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند. نقوش و رنگ های به کار رفته در کاشی کاری گنبد یکی از زیباترین نمونه های معماری ایرانی است. روشنایی شبستان با نشت نور از منافذی که در اطراف گنبد قرار گرفته است، تأمین می شود. بازی نور در اینجا فضای معنوی متفاوتی به فضای داخلی مسجد می دهد.
ایران شناس آمریکایی آرتور پوپ درباره این مسجد چنین می نویسد: کوچکترین کمبودی در این بنا نمی توان دید. ابعاد بسیار مناسب و پلان فوق العاده محکم و زیبا است. به طور خلاصه، بهترین بازتاب تعریف زیبایی زمانی پدیدار شده است که جهانی با شور و شوق و جهانی با صلح و سکوت درآمیخته است. این شاهکار معماری بدون ایمان مذهبی و الهامات بهشتی ساخته نمی شد.
این مسجد در گوشه شرقی میدان نقش جهان و روبروی علی کاپو قرار دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.


فهرست مطالب
معرفی مسجد شیخ لطف الله
تاریخچه مسجد شیخ لطف الله
نام گذاری مسجد شیخ لطف الله
تفاوت مسجد شیخ لطف الله با سایر مساجد
عدم وجود مناره بر فراز مسجد شیخ لطف الله
نبود شبستان و وجود پله مسجد شیخ لطف الله
جهت مسجد شیخ لطف الله نسبت به قبله
هندسه مسجد شیخ لطف الله
جابه جایی گنبد نسبت به محور تقارن
جلوخان ورودی مسجد شیخ لطف الله
استفاده از نسبت طلایی در مسجد شیخ لطف الله
معماری مسجد شیخ لطف الله
ورودی و جلوخان مسجد شیخ لطف الله
موقعیت مسجد شیخ لطف الله
مقیاس مسجد شیخ لطف الله نسبت به میدان
راهرو ورودی مسجد شیخ لطف الله
شبستان اصلی (گنبد خانه) مسجد شیخ لطف الله
مدارک مسجد شیخ لطف الله
موقعیت مسجد شیخ لطف الله در میدان نقش جهان
پلان مسجد شیخ لطف الله
پرسپکتیو مسجد شیخ لطف الله
نما و برش مسجد شیخ لطف الله
مرمت مسجد شیخ لطف الله
منابع


کلمات کلیدی مرتبط:
معماری ,معماری مسجد شیخ لطف الله ,پاورپوینت تحلیل بررسی ,معرفی مسجد شیخ لطف الله ,تاریخچه مسجد شیخ لطف الله ,نام گذاری مسجد شیخ لطف الله ,تفاوت مسجد شیخ لطف الله با سایر مساجد ,عدم وجود مناره بر فراز مسجد شیخ لطف الله ,نبود شبستان و وجود پله مسجد شیخ لطف الله ,جهت مسجد شیخ لطف الله نسبت به قب,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع بروجرد
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع یزد
پاورپوینت بررسی معماری مسجد سهله مهمترین مسجد پس از مسجد کوفه
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جمعه بوشهر
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد سید اصفهان
پاورپوینت تحلیل معماری مسجد و عناصر معماری در مساجد اسلامی
پاورپوینت بررسی معماری مسجد و حمام تاریخی قلیچ علی پاشا استانبول
پاورپوینت بررسی جامع معماری مسجد جامع شهر زواره ، 160 اسلاید
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع روستای محمد آباد اصفهان
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد شیخ لطف الله اصفهان
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع ساوه
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد در اقلیم‌های مختلف ایران
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع نطنز
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع دزفول
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد امام حسن خان تیران
پاورپوینت بررسی معماری مسجد جامع اشترجان
پاورپوینت بررسی معماری مسجد جمکران قم
پاورپوینت بررسی معماری کلیسای گریگوری استفان همدان
پاورپوینت تحلیل و بررسی معماری مسجد جامع همدان
پاورپوینت تحلیل و بررسی معماری مسجد مدرسه آقابزرگ کاشان

 


کليه حقوق اين وب سايت محفوظ و متعلق به نقش برتر پارس مي باشد
هرگونه کپی برداری منجر به پیگیری قضایی خواهد شد
Copyright © 2013-2025 - All rights reserved
طراحی سایت مشهد