پاورپوینت بررسی جامع معماری مسجد الاقصی اولین قبله مسلمانان
وجود آن مربوط به سفر شبانه حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم از مکه به بیت المقدس و عروج آن حضرت به بهشت است، این مسجد پس از مکه و مدینه، مقدس ترین مکان نماز در جهان اسلام به شمار می رود. . این یکی از مهمترین بناهایی است که در اوایل دوره اسلامی ساخته شده و همچنین اولین ساختمان در فلسطین است. الاقصی همچنین یکی از بزرگترین و مهم ترین مساجد جهان اسلام است. بنا بر اعتقاد اسلامی، مسجد الاقصی نیز اولین قبله و دومین مسجدی است که پس از کعبه در مکه بر روی زمین ساخته شده است.
مسجد الاقصی در گوشه جنوب شرقی شهر قدیم بیت المقدس قرار دارد و یک ششم مساحت آن را در بر می گیرد. مسجد الاقصی که به آن الحرام الشریف (حرم شریف) نیز گفته می شود، کل محوطه داخل دیوارهای مرکب (مساحت کل 144000 متر مربع) را شامل می شود - شامل تمام مساجد، نمازخانه ها، ساختمان ها، سکوها و حیاط های باز واقع در بالا یا زیر زمین – و بیش از 200 اثر تاریخی مربوط به دوران مختلف اسلامی است. از نظر اعتقادی و فقهی، همه این بناها و صحنها از آنجایی که در حرم الاقصی ساخته شدهاند، از قداست یکسان برخوردارند. این تقدس منحصر به سازه های فیزیکی اختصاص داده شده برای نماز، مانند قبه الصخره یا مسجد القبلی (مسجد با گنبد بزرگ نقره ای) یا ساختمان های واقع در سطح محوطه الاقصی نیست. بنابراین، نمازگزار برای نماز خواندن در هر جای مسجد از جمله صحنهای باز همان پاداش را دریافت میکند.
مسجد الاقصی دارای چهار سطح مختلف زیر است:
• سطح زیرزمینی حاوی چاه ها و کانال های آب و برخی ساختمان ها که در حال حاضر پر از خاک است.
• یک سطح زیرزمینی، شامل نمازخانه مروانی در گوشه جنوب شرقی، «اقصی» باستان (در واقع دو راهروی عظیم منتهی به کاخهای اموی، زیر مسجد القبلی فعلی)، نمازخانه براق (زیر دروازه مراکشیها). در غرب، دروازه طلایی (به عربی باب الرحمه و باب التوبه در شرق نامیده می شود) و دروازه های بسته: تک، دوتایی، سه گانه، دروازه براق و دروازه پایین. زنجیره.
فهرست
مسجدالاقصی
نام مسجدالاقصی
تاریخچه مسجدالاقصی
موقعیت مسجدالاقصی
تقدس مسجد الاقصی
درهای مسجدالاقصی
آتشسوزی مسجدالاقصی
مسجدی که با قبهالصخره اشتباه گرفته میشود
چند نکته مهم درباره مسجدالاقصی
معماری پیامبران در قدس
چوبهای منبتکاریشده با عاج و صدف
مسجدی دستنخورده از دل تاریخ
یهودیسازی مسجدالاقصی
منابع