پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد حکیم اصفهان
بانی این مسجد، حکیم محمد داوود خان، معروف به تقرب خان، پزشک شاه صفی و شاه عباس دوم صفوی می باشد. ژان شاردن دربارۀ حکیم داود مینویسد که وی در اثر پارهای دسایس مورد بیلطفی شاه واقع شده به هندوستان گریخت و در آنجا ترقی کرده شخص بزرگ و معتبری شد و اموال زیادی برای خانوادۀ خویش به اصفهان فرستاد تا این مسجد عالی را بنا نهادند. وی اضافه میکند این بنا آخرین مسجد بزرگی است که در اصفهان پدید آمده و زمین آن سابقاً گورستان بوده است .
مسجد حکیم را بر ویرانه های مسجد جامع دیلمی جورجیر(مسجد جامع صغیر)، جامع رنگرزان یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد بجا مانده از قرن چهارم هجری بنا کرده است. ماه فروخی در کتاب محاسن اصفهان پس از توصیف مسجد جامع عتیق بوصف مسجد جامع صغیر معروف به (جورجیر) که کوچکتر ولی زیباتر بوده می پردازد. ماه فروخی راجع به مزیت جامع صغیر نسبت به جامع کبیر متذکر می¬گردد که خاک رس خامی که مسجد صغیر از آن ساخته شده محکم¬تر از آنستکه در ساختمانهای مسجد جامع کبیر بکار رفته و بالنتیجه از حیث بلندی و استحکام ساختمانهای مسجد جامع صغیر نسبت به ساختمانهای جامع کبیر برتری دارد. مناره این مسجد که از خشت خام ساخته شده بود به ارتفاع صد زراع می رسیده است. از مسجد جورجیر تنها سردر آن بجا مانده که در سال 1318 خورشیدی آشکار گردید.
این مسجد در زمان شاه عباس دوم صفوی ساخته شده و کتیبه های آن به خط محمد رضا امامی خوشنویس و کتیبه نگار نامی صفویه می باشد. از محمد رضا امامی کتیبه های بسیاری چون سردر مسجد جامع عباسی و یا گنبد امام رضا (ع) را می توان نام برد. این مسجد با مساحت 8000 متر مربع در محله قديمي اصفهان، معروف به باب الدشت، در انتهای بازار رنگرزان جای دارد.
سایر عناوین موجود
مقدمه
رواق شمالی مسجد حکیم
رواق جنوبی مسجد حکیم
معمار مسجد حکیم اصفهان
سال ساخت مسجد حکیم اصفهان
سبک (دوره مسجد حکیم اصفهان
محل دقیق مسجد حکیم اصفهان
معروف به مسجد حکیم اصفهان
خطاط مسجد حکیم اصفهان
نقشه سه بعدی مسجد حکیم ، منبع گنجنامه
مسجد حکیم اصفهان
محراب شبستان اصلی
تزئین حصیر بافت مسجد – شبستان جنوب غربی
سقف حوض خانه
خط بنایی – نوع موج معلقی – شبستان جنوب غربی
بانی مسجد
بنای مسجد حکیم
منابع
مراجع