پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد جامع نایین
مسجد جامع نایین یادگاری فوق العاده از اوایل دوره اسلامی است. به داخل مسجد عجله نکنید! جلوی مسجد توقف کنید و بگذارید شما را از معنویت و آرامش خود پر کند. فروتنی و سادگی ساختار خشتی قدیمی مسجد را تحسین کنید زیرا شما را به درون خود متصل می کند. بیایید از طریق یکی از شش درگاه ورودی آن وارد مسجد شویم. چندین شگفتی در انتظار شماست! برخلاف مساجد معمولی، مسجد جامع نایین فاقد ایوان (ایوان) یا گنبد است.
همچنین این مسجد باستانی دارای معماری مسجد شبستان است. از این رو، مسجد عمدتاً از شبستان ها (فضای سرپوشیده و مسقف) تشکیل شده است. علاوه بر این، حیاطی دنج در وسط مسجد قرار دارد و طاقها و ستونها آن را محکم در آغوش گرفتهاند. سپس مناره هشت ضلعی با شکوه 28 متری را مشاهده کنید که احتمالاً زائران مسجد را چراغانی می کرد. همچنین عناصر مختلف تزئینی و معماری زیبای مسجد الهام بیشتری به شما خواهد داد. گچ کاری حیرتانگیز طاقچه، انواع ستونهای متنوع، منبر حیرتانگیز، طرحهای عربی شگفتانگیز، و نمای ملایم آجری گلی.
مسجد جامع معماری نایین – گچ بری طاقچه
فضای داخلی مسجد جامع به ویژه محراب (طاقچه ای که جهت مکه را نشان می دهد) با گچبری های نفیس آراسته شده است. در واقع، گچ بری تأثیرات ایرانی و اسلامی را به نمایش می گذارد. به ویژه نقوش گل نیلوفر از فرهنگ ایرانی سرچشمه می گیرد. همچنین دو کتیبه خوشنویسی بر روی طاقچه دارای آیاتی از قرآن کریم است.
فهرست مطالب
معرفی مختصر شهر و تاریخچه نائین
معرفی مسجد جمعه (یا مسجد جامع علویان) نائین
موقعیت مسجد جامع نائین
تصاویر پلان های مسجد جامع نائین
معرفی پلان زیرزمین مسجد جامع نائین
معرفی پلان همکف مسجد جامع نائین
کتیبه های تاریخ دار مسجد جامع نائین
بانیان و سازندگان مسجد جامع نائین
سیر تحول بنای مسجد جامع نائین در قرون مختلف
انواع ستون به کار رفته در مسجد جامع نائین
بررسی کالبدی مسجد جامع نائین
ورودی، سیرکولاسیون و سیالیت
محوریت، تقارن و نورگیری
مردم واری، پرهیز از بیهودگی
نیارش و خود بسندگی در مسجد جامع نائین
اصالت برتری فضا نسبت به توده ساختمان
تجرید، انتزاع و درون گرایی در مسجد جامع نائین
تصاویر مختلف از مسجد جامع نائین