پاورپوینت بررسی سبک معماری فراواقعگرایی یا سوررئالیسم
فهرست مطالب
مقدمه
مبانی زیبایی شناسی معماری
فراواقع گرایی (سورئالیسم)
اصول فراواقعگرایی
پایداری حافظه
منابع
فراواقعگرایی (سوررئالیسم) محصول تغییرات بعد از جنگ جهانی اول و فراموشی دادائیسم بود که از سال ۱۹۲۱ آغاز شد.
سبک هنری سورئالیسم در دهه 1920 در پاریس به وجود آمد و به سرعت توانست مجذوبانش از سراسر اروپا و دورتر از آن را به سمت خود بکشاند. اگرچه در ابتدای امر این سبک و تحول هنری در ادبیات جای خود را باز نمود اما خیلی زود به عرصه هنرهای تجسمی نیز راه پیدا کرد و با زمینه های فکری روانشناختی، فلسفی و سیاسی نیز آمیخته شد.
هنرمندان این سبک در واقع در اعتراض به هنری که برآمیخته از تکرار، تقلید و ترسیم یک شیء واقعی بود به این سبک روی آوردندو نگرشی را در جهان بنا نمودند که در آن افکار، رویاها و تصورات آدمی به آزادی قابلیت به تصویر درآوردن را پیدا می نمود.
ظهور سوررئالیسم زمانی بود که نظریههای فروید روانکاو اتریشی دربارهٔ ناخودآگاه و رؤیا و واپسزدگی (سرکوب)، فرهیختگان اروپا را به خود مشغول کرده بود.
آندره برتون و لویی آراگون که هر دو پزشک بیماریهای روانی بودند از تحقیقهای فروید الهام گرفتند و پایه مکتب جدید خود را بر فعالیت ضمیر ناخودٱگاه بنا نهادند.
نخستین کتاب سوررئالیستی با عنوان میدانهای مغناطیسی در سال ۱۹۲۱ به قلم آندره برتون و یکی از همکارانش منتشر شد.
اصول فراواقعگرایی
The real me by Achraf Baznani.jpg
سوررئالیسم با جایگزینی مفهوم واقعیت برتر به جای عصیان و نفی موجود در دادائیسم شکل گرفت.
«سوررئالیسم مشکل پر توقعی است که فقط عضویت دربست و پیروی کامل را میپذیرد»
این مسلک در حوزههای مختلف فلسفی رویکردهای زیر را اختیار کردهاست:
فلسفه علمی که همان رویکرد فروید به روانکاوی است.
فلسفه اخلاقی که با هرگونه قرارداد مخالف است.
فلسفه اجتماعی که میخواهد با ایجاد انقلاب سوررئالیستی بشریت را آزاد کند.
شعر در سوررئالیسم مرتبهٔ ویژهای دارد و پیروان این مکتب کوشیدهاند که جهان بینی خود را از طریق شعر انتقال دهند. در واقع شعر را، رکن اساس زندگی میدانند زیرا عقیده دارند که شعر باید و میتواند مشکل زندگی را حل کند.
فلسفه اجتماعی سوررئالیسم، شعار سعادت بشری را دارد و میخواهد آدمی را از قید تمدن سودجوی کنونی نجات بخشد، در عین اینکه بازگشت به گذشته را هم نمیپذیرد.
در اصل از مواد مرام نامهٔ این مکتب به خوبی میتوان دریافت که بنیانگذاران این مکتب در اندیشهٔ رهایی از هر نوع اسارتند و هدف آنها در وهلهٔ اوّل پاشیدن آبی بر جنگ بودهاست.