پاورپوینت بررسی سبک معماری هخامنشی
معماری هخامنشی ، بناهایی است که برای پادشاه ایرانی و دربار وی در بین س. 550 و 330 قبل از میلاد ، دارای ویژگی متمایز است. سالن هایی با چندین ردیف ستون همراه با طاق نما در یک یا سه طرف معمولی هستند. این نشان می دهد که از معماری سنتی بیش از دو هزار سال پیش از قدرتهای اصلی باستانی خاور نزدیک که شامل اتاقهایی است که در اطراف مجموعه ای از حیاط قرار گرفته اند ، فاصله زیادی می گیرد. به نظر می رسد مفهوم این سالن های ستون دار از مادها ، پیشینیان پارس در غرب ایران ، گرفته شده است.
معماری هخامنشی اغلب به مرحله تکوینی و "باستانی" از زمان اولین پادشاه هخامنشی کوروش (حدود 550-530 قبل از میلاد) و یک مرحله بالغ و "کلاسیک" تحت مدیریت داریوش اول (522-486 قبل از میلاد) و جانشینان وی تقسیم می شود. به مرحله اولیه در پاسارگاد و مرحله بعد در شوش و تخت جمشید یافت می شود ، اما کشفیات اخیر نشان داده است که هر دو مرحله در مکانهایی غیر از پایتخت های به اصطلاح امپراتوری ایران نشان داده شده است. مرحله کلاسیک پس از ایجاد زیر نظر داریوش در 150 سال بعد پیشرفتی نشان نداد. اگرچه عناصر خاصی در ساختمانهای بعدی یافت می شود ، اما سبک معماری هخامنشیان از تسخیر امپراتوری ایران توسط اسکندر دوام نیاورد.
ساختمانهای مهمتر بر روی سکوهایی با راه پله ساخته شده اند که نمای آنها با مجسمه های برجسته تزئین شده است. تحقیقات زیادی در مورد تعیین فرهنگ هایی که از هنر و معماری هخامنشی الهام گرفته اند انجام شده است: اینها شامل تأثیرات یونان و سایر مناطق است. مطالعه دقیق نحوه سازماندهی کار مجسمه سازی روند طراحی را روشن می کند و به این نتیجه می رسد که خود مجسمه سازان تنها حداقل تأثیر را بر روی طرح مجسمه سازی به پایان رسانده اند.
فهرست مطالب
مقدمه
فلزکاری دوره هخامنشی
فرش بافی دوره هخامنشی
پیکرتراشی هخامنشی
آثار معماری و ساختمانی دوره هخامنشی
معماری بناها هخامنشی
بنای قصر داریوش هخامنشی
اهمیت فلز و هنر فلزکاری در دوره هخامنشی
انواع فلزات تولید شده
اهمیت فلز آهن در دوره هخامنشی
اهمیت فلز سرب در دوره هخامنشی
صنایع دوره هخامنشیان
معادن فلز در دوره هخامنشی
آثار فلزی هخامنشیان
کاخ پاسارگاد
کاخ شوش
خزانه کاخ داریوش
کاخ تخت جمشید و آثار فلزی آن
تالار آپادانا
خزانه تخت جمشید
گنجینه همدان
گنجینه جیحون
جامهای هخامنشی
جامهای دستهدار
جامهای طلای بیدسته
مسکوکات هخامنشی
جامهای لب تخت
تصاویر