پاورپوینت بررسی ریشه ها و پشتوانه های هنری و معماری دیکانستراکشن
بخشی از مطلب
در آثار معماری دیکانستراکتیویستی تأثیر دو گرایش هنری و معماری اوایل قرن بیستم شامل « کانستراکتیویسم » و « دستیل » مشهود است . پیتر آیزنمن در مجموعه خانه هایی که با شماره های رومی نام گذاری شده اند , همین قطعه قطعه کردن را با برداشتی متفاوت و وام گرفته از معماران و هنرمندان گروه دستیل به ویژه با رجوع به آثار « ریتولد » ارائه کرده است . خانه شماره VI (1981) , یادآور « خانه شرودر » (1926) می باشد . صفحات افقی و عمودی گویا یکدیگر را قطع نمی کنند و حجم کلی از قطعاتی مجزا تشکیل شده است . (تصاویر 3 و 4)
دستیل از جهت دیگری نیز می تواند منبعی برای معماران دیکانستراکتیویست محسوب شود . شاخه ای از هنر انتزاعی موسوم به « المانتاریسم » شامل استفاده از خطوط مورب برای ایجاد شگفتی , ناپایداری و پویایی که نتیجه آن ایجاد ساختمان های بصری گسترش یابنده و تکه تکه بوده است از نتایج پژوهش های « تئووان دویسبورگ » نقاش و طراح عضو گروه دستیل می باشد .
به عنوان مثال تابلوی « ضد کمپوزیسیون شماره «V» (1926) نمونه بارزی از کاربرد این شیوه است . با توجه به این شیوه در دهه 1970 معمار هلندی « پیت بلوم » نمونه هایی از « درخت اسکان » را ابتدا در شهر هلموند هلند و متعاقباًَ مجموعه ای مسکونی متشکل از آن را در رتردام (1980) اجرا کرد . درخت اسکان شامل مکعب هایی بود که از رأس بر روی پایه های نگهدارنده قرار می گرفتند . جسارتی در طراحی که اگر چندان کارا نبوده باشد ولی تأثیرپذیری ویژه ای از دستیل را ارائه می دهد . این نمونه را می توان به عنوان یکی از اسلاف بلافصل آثار معماری دیکانستراکتیویستی مورد توجه قرار داد . (تصاویر 5و6)
و.....