پاورپوینت بررسی سبک معماری پاکستانی
معماری پاکستان با معماری شبه قاره هند در هم آمیخته است. سبکهای اصلی معماری رایج در گذشته معبد، هندواسلامی، مغول و هندو ساراسنیک بودند که همگی دارای انواع منطقهای هستند. با آغاز تمدن سند در حدود اواسط هزاره سوم قبل از میلاد، برای اولین بار در منطقه ای که پاکستان امروزی را در بر می گیرد، فرهنگ شهری پیشرفته با امکانات ساختاری بزرگ توسعه یافته است که برخی از آنها تا به امروز باقی مانده اند. به دنبال آن سبک گاندارا در معماری بودایی که عناصری را از یونان باستان به عاریت گرفته بود، دنبال شد. این بقایای در تاکسیلا پایتخت گندهارا قابل مشاهده است.
معماری هندواسلامی در دوره قرون وسطی پدیدار شد که عناصر هندی و ایرانی را با هم ترکیب می کرد. امپراتوری مغول بین قرن های 16 و 18 حکومت می کرد و شاهد ظهور معماری مغول بود که بیشتر در لاهور رایج بود.
در دوره استعمار بریتانیا، سبک های اروپایی مانند باروک، گوتیک و نئوکلاسیک رایج شد. بریتانیاییها مانند مغولها ساختمانهای پیچیدهای ساختند تا قدرت خود را به نمایش بگذارند. سبک هند و ساراسنیک، تلفیقی از عناصر بریتانیایی و هندی-اسلامی نیز توسعه یافت. پس از استقلال، سبک های معماری مدرن مانند سبک بین المللی رایج شد.
معماری هاراپا
باستان شناسان شهرهای متعدد عصر برنز را کاوش کردند، از جمله موهنجو دارو، هاراپا و کوت دیجی مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد. آنها دارای ساختاری یکنواخت و مناسب با جاده های عریض و همچنین تاسیسات بهداشتی و زهکشی مناسب هستند. اکثر سازه های آجری کشف شده، ساختمان های عمومی مانند حمام خانه ها و کارگاه ها هستند. چوب و لوم به عنوان مصالح ساختمانی خدمت می کردند. معابد در مقیاس بزرگ، مانند معابدی که در شهرهای باستانی دیگر یافت شده اند، گم شده اند. با فروپاشی تمدن دره سند، معماری نیز آسیب قابل توجهی دید.
نمای موهنجو دارو به سمت حمام بزرگ.و....