پاورپوینت تحلیل بررسی سبکها و ویژگیهای اصلی معماری از دوران باستان تا امروز
وقتی به صحنه تاریخ نگاه می کنیم، سبک های معماری مختلفی وجود دارد که از دوران باستان شروع شده و در طول دوره تا به امروز تغییر کرده است. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که ساختارهای معماری در مناطقی با ساختارهای فرهنگی، دیدگاهها و فرصتهای معماری متفاوت تغییر میکنند. در این راستا می توان گفت سبک های معماری وجود دارند که از گذشته تا به امروز مطرح بوده و مدتی نیز به کار گرفته شده اند. سازه های معماری از نظر ویژگی های خود معنای متفاوتی دارند.
مخفی کردن محتوا
1 سبک های معماری
1.1 1. معماری کلاسیک
1.2 2. معماری رنسانس
1.3 3. معماری رمانسک
1.4 4. معماری گوتیک
1.5 5. معماری باروک
1.6 6. معماری نئوکلاسیک
1.7 7. معماری ویکتوریایی
1.8 8. معماری مدرن
1.9 9. معماری پست مدرن
1.10 10. معماری نوآینده گرا
1.11 11. آرت دکو
1.12 12. هنر نو
سبک های معماری
از جمله سبکهای معماری که در جغرافیای مختلف جهان به منصه ظهور رسیده است، میتوان به 12 ایده و سازه مختلف معماری اشاره کرد. ساختمانهای تاریخی و ساختمانهای مدرنی وجود دارند که از معماری کلاسیک گرفته تا سبکهای معماری گوتیک تا به امروز باقی ماندهاند. بیشتر این ایدههای معماری که اثربخشی خود را برای مدت معینی حفظ کردهاند، امروزه نیز مورد توجه قرار میگیرند.
1. معماری کلاسیک
سبک معماری کلاسیک یک ایده معماری است که در یونان و روم باستان خود را نشان می دهد. کورینتی، یونی و دوریک بلوک های اصلی ساختمان در معماری کلاسیک هستند که در قرن های هفتم و چهارم قبل از میلاد به منصه ظهور رسیدند. ساختمانهای کلاسیکی که بر اساس یک الگوی خاص ساخته میشوند، شامل چشماندازهای نظمی مانند هندسه و تقارن هستند. در عین حال نمونه هایی از معماری کلاسیک بیشتر در معابد و عبادتگاه های آن دوره دیده می شود. از جمله ساختمان های اصلی ساخته شده با سبک های معماری کلاسیک می توان به مجموعه آکروپولیس در آتن اشاره کرد. جدای از این، کولوسئوم در رم نیز نمونه ای از معماری کلاسیک است.
2. معماری رنسانس
سبک معماری رنسانس، که در آغاز قرن پانزدهم شروع به ظهور کرد، در فلورانس ظهور کرد. همچنین جایگزین معماری گوتیکی می شود که در قرون وسطی تأثیرگذار بود. در معماری رنسانس که اشکال روم باستان احیا شد، طاقها و ستونهای گرد و همچنین نقوشی مانند گنبدها و طاقهای تونلی برجسته شدند. علاوه بر این، استفاده از سنگ های روستایی یا فرآوری نشده در ساختمان های رنسانس رایج است. نمونه اصلی معماری رنسانس در ترکیه، ایاصوفیه است.
3. معماری رمانسک
ساختار معماری رومانسک تأثیر خود را در قرن های 6 و 9 نشان می دهد، زمانی که کشورهای اروپایی در حال جنگ بودند. به خصوص در دوران جنگ تغییراتی در سبک معماری ایجاد شد تا بناها دوام بیشتری داشته باشند. در این زمینه، تأثیراتی از جمهوری روم باستان نیز در معماری رومانسک گنجانده شده است. سازه ها از دیوارها و قوس های مقاوم و سنگین با حداقل بازشو تشکیل شده است. کلیسای جامع سانتیاگو د کامپوستلا در اسپانیا که در طول جنگ های صلیبی ساخته شده است، نمونه بارز سبک معماری رومی است.
4. معماری گوتیک
معماری گوتیک که از جمله سبکهای معماری است که در فرانسه ظهور کرده است، در قرون وسطی بین سالهای 900 تا 1300 خود را نشان میدهد. در معماری گوتیک که با نام Opus Francigenum نیز شناخته می شود، سبک ساختمانی بنایی اتخاذ شده است. بر همین اساس سازه هایی با قوس های نوک تیز و تشکیل ستون های طاقدار نیز مشاهده می شود. ساختمان نوتردام در فرانسه یکی از بناهایی است که می توان آن را به عنوان یک اثر معماری بزرگ گوتیک توصیف کرد. علاوه بر این، کلیسای جامع ریمز که به عنوان میراث جهانی نیز شناخته می شود، سبک معماری گوتیک نیز دارد.
5. معماری باروک
در اروپای قرن شانزدهم که دارای رژیم سلطنتی بود، سبک معماری باروک در ساختمانهای مذهبی خود را نشان داد. سعی می شد در مقایسه با سایر سبک های معماری به عنوان سبکی حسی و دراماتیک بیان شود. با این حال، ویژگی های بارز معماری باروک بیضی، منحنی ها و اعوجاج است. در عین حال، فرم های مقعر یا محدب نیز عناصر ترجیحی در معماری باروک هستند. کاخ ورسای در فرانسه یا کاخ شونبرون در وین نمونه هایی از معماری باروک هستند. ساختمانی که دارای اولین ویژگیهای معماری باروک است، کلیسای گسو در رم نامیده میشود.
6. معماری نئوکلاسیک
در قرن هجدهم، سبک های معماری کلاسیک شروع به احیاء کردند و از سازه های معماری نئوکلاسیک نام بردند. خطوط تمیز و ظریف در معماری نئوکلاسیک که شبیه سبک های معماری کلاسیک روم باستان و یونان است توجه بیشتری را به خود جلب می کند. در عین حال، ستون های مستقل و ظاهری منظم به چشم می خورد. معماری نئوکلاسیک همراه با سازه های عظیم نیز به عنوان اثر افزایش تولیدات فرهنگی در اروپا توصیف می شود. ساختمان بانک لیورپول انگلستان در انگلستان را می توان به عنوان نمونه ای از این سبک معماری معرفی کرد که تا قرن نوزدهم موثر بود.
7. معماری ویکتوریایی
سبک معماری ساختمان های ساخته شده در دوران سلطنت ویکتوریا، ملکه انگلستان در آن زمان، به عنوان معماری ویکتوریایی شناخته می شود. تأثیرات اصلی که دیده می شود، احیای عناصر رومی و گوتیک در ساختمان ها است که بدون رعایت طرح خاصی حفظ شده اند. همچنین دارای عناصر ویکتوریایی بازگشت به تودور است.