پاورپوینت تحلیل بررسی سبک و ویژگیهای معماری دیکانستراکشن
موضوع ما ساختارشکنی است که به معنای تحلیل ساختاری است. امروز و به خصوص در کشورمان دلتنگ دیدن سازه های مختلف معماری هستیم. به همین دلیل، همراه با شما خوانندگان گرامی، میخواهیم سازههای معماری را که با اتخاذ تئوری تحلیل سازه ایجاد شدهاند و تعدادی از معمارانی که با اتخاذ این درک، طرحهای خود را هدایت کردهاند، بررسی کنیم. بیایید شروع کنیم…
ساختارشکنی، که درست پس از معماری پست مدرن در اواخر دهه 1980 ظهور کرد، اولین بار توسط ژاک دریدا کشف شد و فلسفه ساختارشکنی نامیده شد. مهمترین اختراع دریدا، یکی از پربارترین فیلسوفان تاریخ اندیشه، بدون شک راهبرد خواندن متن است که به ساختارشکنی معروف است.
تجزیه و تحلیل ساختاری، که یک ساختار کاملاً جدید ایجاد می کند، بر اساس اصل برچیدن کمی آنچه انجام شده است و دوباره سرهم کردن آن به روشی متفاوت است. با این حال، دریدا تعریفی از ساختارشکنی به عنوان یک جنبش معماری ارائه نکرد و این نسخه بیشتر توسط فیلیپ جانسون، مارک ویگلی و پیتر آیزنمن ارائه شد.
زمانی که دستیابی به این رویکرد در طراحی معماری مورد نظر باشد، می توان در نتیجه از هم گسیختگی یکپارچگی تمام عناصر معماری تشکیل دهنده ساختمان و استفاده همرفتی از گوشه های غیر عمود بر نمای بیرونی به آن دست یافت. در واقع با بازی روی سطوح همراه با سطوح به دست می آید.
مانند بسیاری از جنبش های معماری، این جنبش نیز با طرد اشکال غالب پیش از خود متولد شده و وجود دارد. یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین نمایندگان جنبش ساختارشکنی فرانک گری است.
گری، که در سال 1928 در تورنتو به دنیا آمد، از سال 1954 نام و طرح های خود را بر سر زبان ها انداخت. او امروز در کالیفرنیا زندگی می کند و هنوز هم یکی از الهام گرفته ترین معماران در بحث ساختارشکنی است.
معماری ساختارشکنی
یکی دیگر از مواردی که میخواهیم بررسی کنیم و طرحهایش را با تحسین تحسین میکنیم، معمار مشهور زاها حدید است که در سال 1950 در بغداد متولد شد و ساختارشکنی را پذیرفت. حدید که در ابتدا نمیتوانست طرحهای پیشگامانه و غیرمتعارفش را بسازد، بعداً شایسته دریافت جوایز بینالمللی بسیاری تلقی شد و پروژههای او اجرا شد. زاها حدید که طراحی محوطه سازی و دگرگونی شهری خط ساحلی استانبول-کارتال را برای کشورمان طراحی کرده بود، در سال 2016 بر اثر سکته قلبی درگذشت.
معماری ساختارشکنی یک جنبش معماری است که در دهه 1980 ظهور کرد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. عناصر تشکیل دهنده ساختمان حرکات مختلفی هستند که در نمای بیرونی رخ می دهد و یکپارچگی آن را مختل می کند.
ویژگی های ساختارشکنی چیست؟
وقتی ویژگیهای جنبش ساختارشکنی که شامل طرحهای غیرعادی و چالشبرانگیز است، در نظر گرفته میشود، اعوجاج زوایای غیر راستزاویه نمایان میشود. این شامل عنصر جداسازی و مونتاژ مجدد ساختار است. این روند بصری چشمگیر در مراکز تجاری، سرگرمی و خرید دیده می شود.
فهرست مطالب
مقدمه:
بررسی زمینه های عامفلسفی دیکانستراکشن
فصل اول
معماری دیکانستراکشن
فصل دوم
معماری فولدینگ
فصل سوم
معماری پیدایش کیهانی – غیرخطی
نظریه آشفتگی
هندسه نااقلیدسی، فراکتال
نظریه پیچیدگی
معماری پرش کیهانی
ساختمان مجاور طبیعت با استفاده از گفتمان طبیعی
عمق سازماندهی چند ظرفیتی، پیچیدگی و مرز آشفتگی
تجلیل از گوناگونی تنوع دگرگونی، خصوصاً از سیستم های تشدید کننده تباین
تصدیق زمان و برنامه اجباری آن که شامل ضرورت شناخت چرخه طبیعی و کثرت گرایی سیاسی است.
توجه به علم خصوصاً علم معاصر در مورد مباحث نشانه های کیهانی
فصل چهارم
تالار موسیقی والت دیسنی کار فرانگ گه ری
معماری پرش کیهانی
تاریخچه
روند طراحی
طراحی اکوستیکی
روند طراحی سازه ای
روند برنامه ريزي و زما ن بندي پروژه
فضا سازي و جانمايي
نماي بيروني
فصل پنجم
زاها حدید و مدرنیته
پیش درآمد
زاها حدید و مدرنیته
بینش و روش معماری زاها حدید
برآمدن طرح از زمینسار
پارک – سوار هونهایم شمالی (استراسبورگ فرانسه )
نکاتی درباره معماری زاها حدید (در دوره ملالت)
موخره
منابع