پاورپوینت بررسی سبک معماری پست مدرن
پست مدرنیسم در دهه های 1960 و 1970 زمانی که معماران شیفته مدرنیسم شدند، مد شد. در سال 1966 معمار و نظریه پرداز معماری آمریکایی رابرت ونتوری کتابی به نام پیچیدگی و تضاد در معماری منتشر کرد. این کتاب مانیفست سرکشی را علیه رویکرد مدرنیستی غالب به معماری ارائه می دهد. این یک چشم انداز قانع کننده برای معماران پست مدرنیست ارائه کرد، دیدگاهی که کلاسیک، رنگ و ارجاعات فرهنگی پاپ را در طراحی ساختمان تجلیل می کرد. دیدگاههایی که او بیان کرد، زمینهای را برای رونق در جنبش پست مدرن فراهم میکند.
در سال 1972، ونتوری به همراه معماران دنیس اسکات براون و استیون ایزنور، کتابی به نام یادگیری از لاس وگاس منتشر کردند. این کتاب معماری نوار وگاس را بررسی کرد و ادعا کرد که استفاده از هوس و فانتزی در آن باید راهنمای سبکهای معماری آینده باشد.
جنبش پست مدرن به سرعت به یک سبک معماری مهم در اواخر قرن بیستم تبدیل شد. چندین مدرنیست برجسته از سبک پست مدرن از جمله فیلیپ جانسون، آلدو روسی و جیمز استرلینگ استفاده کردند. پست مدرنیسم همچنان بر معماری معاصر تأثیر می گذارد.
4 تعریف عناصر معماری پست مدرن
هنگام تلاش برای تشخیص یک ساختمان پست مدرن، به دنبال عناصر زیر باشید.
1. رنگ: طراحی پست مدرن استفاده از رنگ را در بر می گیرد، اغلب برخلاف رنگ های طبیعی مصالح ساختمانی مانند ماسه سنگ یا مرمر. معماران پست مدرن در استفاده از پاستل و پالت های رنگی روشن نئون خجالتی نبودند.
2. بازیگوشی: طراحی پست مدرن خودش را جدی می گیرد اما نه خیلی جدی. عناصر طنز، کنایه، هوسبازی و کیچ اغلب در ساختمانهای پست مدرن به چشم می خورد. Trompe-l'œil، نوعی توهم نوری که برای چند بعدی به نظر رسیدن سطوح صاف طراحی شده است، همچنین عنصری از هوس را به پست مدرنیسم اضافه کرد.
3. نقوش کلاسیک: طراحی پست مدرن ویژگیهای مختلف معماری کلاسیک - مانند طاقها و ستونها - را با مواد مدرن مانند فولاد و شیشه ترکیب میکند.
4. تنوع مواد و اشکال: معماران پست مدرن به فرم های مجسمه سازی بیش از خطوط صلب و تمیز اهمیت می دادند. بسیاری از ساختمان های پست مدرن دارای منحنی ها و زوایای نامتقارن هستند.
3 نمونه معروف از معماری پست مدرن
تأثیرات پست مدرنیسم بسیار گسترده شده است و امروزه ساختمان های نمادین پست مدرن را می توان در سراسر جهان یافت.
1. ساختمان پورتلند: ساختمان پورتلند که توسط معمار آمریکایی مایکل گریوز ساخته شد، درهای خود را در مرکز شهر پورتلند، اورگان، در سال 1982 باز کرد. نمای چهار وجهی با گچ بری برنزه که برای تداعی کننده تصویر یک پایه یونانی طراحی شده است، از یک پایه سبز کاشیکاری شده، 15 طبقه با سقف بلند و آبی آسمانی بلندتر برمی خیزد.
2. خانه Vanna Venturi: معمار آمریکایی رابرت ونتوری این خانه را در دهه 1950 برای مادرش ساخت. این مکان به عنوان اولین اقامتگاه پست مدرن در تاریخ شناخته می شود. خانه دارای تأثیرات معماری مدرن بسیاری است، مانند پنجره های روبانی افقی و نمای مینیمالیستی. با این حال، نمای بیرونی آبی تک رنگ، طاقدار قابدار و سقف شیروانی آن نشاندهنده خروج معمار از مدرنیسم به معماری پست مدرن است.
3. ساختمان M2: ساختمان M2 در توکیو، ژاپن، توسط معمار ژاپنی کنگو کوما در سال 1991 ساخته شد. طراحی آن دارای یک ستون عظیم است که توسط ترکیبی از عناصر معماری مدرن و کلاسیک از جمله قوس ها، دنتل ها و تریگلیف ها احاطه شده است.
فهرست مطالب
مفهوم پست مدرن
تاریخچه معماری پست مدرن
عوامل پیدایش پست مدرن
خصوصیات معماری پست مدرن
معماران برجسته این سبک
رابرت ونچوری
لویی کان
کمینستر فولر
چارلز مور
ریچارد مایر
معماری پست مدرن در ایران
معماران مهم سبک پست مدرن در ایران
هوشنگ سیحون
آرامگاه نادرشاه
آرامگاه بوعلی سینا
آرامگاه خیام نیشابوری
حسین امانت
برج آزادی
کامران دیبا
موزه هنرهای معاصر تهران
شهر جدید شوشتر
آثار برجسته معماری پست مدرن
خانه مادر ونچوری
ساختمان مجلس ملی بنگلادش
نگارخانه ی هنر دانشگاه یال
موزه هنری کیمبل
غرفه آمریکا در نمایشگاه مونترال کانادا
میدان ایتالیا در نیواولئان آمریکا
مرکز گتی در لس آنجلس
کلاب هاوس شنژن
خانه های بدروم
نتیجه گیری
منابع