صفحه عنوان
4 مقدمه
5 قاجار
6 معماري قاجار
6 معماران بزرگ قاجار
6 تزئينات قاجار
17 بررسي قشون در دوره هاي مختلف
21 بيريگاد قزاق
22 عمارت قزاقخانه
24 معماري قزاقخانه
26 معماري سنتي ايران
26 سبك هاي معماري سنتي
28 مقايسه معماري قزاقخانه با معماري چهلستون(بناي سنتي)
33 جدول مقايسه ي قزاقخانه با بناهاي سنتي
33 مقايسه ي معماري قزاقخانه با معماري شمس العماره(بناي هم دوره)
39 جدول مقايسه ي معماري قزاقخانه با بنا هاي هم دوره
39 معماري غرب
42 ورود فرهنگ و معماري غرب به ايران
42 تحولات نظامي و سياسي
44 تحولات اجتماعي، هنري و مدرنيزاسيون
46 تهران در اغاز تحول
48 تحولات معماري
50 چگونگي ايجاد شدن تقاضاي معماري غرب
مقدمه:
پژوهش حاضر در باب قزاق خانه می باشد و هدف آن بررسی چگونگی ورود هنر و معماری غرب به ایران است. برای دستیابی به هدف فوق با سه موضوع عمده رو به رو بودیم : معماری دوره ی قاجار ، معماری سنتی ایران و معماری غرب.در ابتدا باید معماری دوره ی قاجار مورد بررسی قرار می گرفت.
بخش عمده ای از مطالعات مربوط به معماری قاجاریه را به "شناخت قزاق خانه " اختصاص دادیم. که البته بخشی از آن مستلزم بررسی "قشون و قوای قزاق" در آن دوران بود.
پس از گذراندن مراحل بالا و رسیدن به یک شناخت نسبی از معماری دوره ی قاجار و قزاق خانه حال می بایست "معماری سنتی ایران" و "معماری غرب" را مورد بررسی قرار می دادیم تا مقایسه ی بین معماری قاجار و این دو سبک معماری امکان پذیر شود.
برای شناخت معماری سنتی ایران دو نمونه از مصادیق بارز آن دوره را انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم. این بناها شامل عمارت "چهل ستون" و "فلک الافلاک" میباشند.
همچنین برای شناخت معماری غرب سبک های مربوط به آن دوره (دوره ی معاصر با سلسله ی قاجار) که عموما از سبک "التقاطی" پیروی می کردند و همچنین اطلاعات تصویری را بررسی کردیم.
سپس با در دست داشتن سه موضوع معماری قاجار ، معماری سنتی و معماری اروپا، به بررسی دقیق تر اوضاع نظامی ، فرهنگی ، هنری و معماری دوره ی قاجار در مقایسه با غرب پرداختیم.
در نهایت امید است که موفق به، به سرانجام رساندن تحقیق شده باشیم.