فهرست صفحه
مقدمه 02
انواع تراکم 03
برخی از متداول ترین روش های کنترل تراکم 05
ضریب سطح اشغال 05
طبقات ساختمانی 06
ضریب سطح زیر بنا(تراکم ساختمانی) 07
تراکم تعداد واحد مسکونی در سطح 08
شدت کاربری زمین 09
مقدمه
کلان شهر تهران و به تبع آن منطقه 6 هم اینک با مشکلات فراوانی در زمینه حمل و نقل و ترافیک ،آلودگی توسعه بی رویه،تراکم بیش از حد در برخی نقاط عدم تعادل بیم کاری ها و ... روبرو است.در این خصوص مساله تراکم به یکی از نگرانی های مدیران ،مسئولان و شهروندان تبدیل شده و به یکی از عوامل تشدید کننده بحران های فوق تبدیل شده است.
موضوع تراکم در ادبیات شهر سازی جهان و ایران تعاریف و اصطلاحات گوناگون است که شامل تراکم جمعیت، تراکم ساختمانی ،تراکم جمعیت ،تراکم ساختمانی ،تراکم کلی مسکونی ،تراکم کلی مسکونی ،تراکم مسکونی ،تراکم مسکونی خالص و نا خالص و تراکم شهر سازی می شود. از طرفی مفهوم تراکم معمولا در ادبیات تخصصی برنامه ریزی شهری در چار چوب مبحث برنامه ریزی کاربری زمین و تحت عنوان یکی از مقولات اساسی آیین نامه منطقه بندی مورد بحث قرار می گیرد.
تراکم امروزه به مشابه یک سیستم اندازه گیری همچنان جایگاه ویژه ای در فرآیند تصمیم گیری های برنامه ریزی و طراحی شهری دارد.تراکم را می توان به عنوان یک سیستم اندازه گیری تعریف کرد . یا به عبارتی تراکم می تواند به منزله تعداد افراد یا تعداد واحد مسکونی در یک محل تعبیر گردد . در واقع تراکم ها را می توان بر حسب واحد اندازه گیری آنها به دو نوع یعنی تراکم جمعیت که با واحد نفر یا خانوار در هکتار و تراکم ساختمانی طبقه بندی نمود و انواع آن را یعنی تراکم کم مت