پاورپوینت بررسی شرایط اقلیمی استان گلستان
استان گلستان در شمال شرق ایران در همسایگی دریای خزر و دامنههای شمالی رشتهکوه البرز قرار دارد که به دنبال شرایط محلی خط ساحلی خزر و قلههای مرتفع، با افزایش ارتفاع، تنوع پوشش گیاهی نوارهای مشخصی به وجود میآید. از قله های بیش از 1500 متر تا کوهپایه ها پوشیده از جنگل های انبوه پهن برگ است. کرپ های مزرعه پوشش گیاهی غالب از کوهپایه ها تا دشت هستند. از گرگانرود شمالی تا مرز ترکمنستان به دلیل منابع کمیاب رطوبتی پوشش گیاهی نسبت به استانهای جنوبی و مرکزی نازکتر است.
تحقیق از نظر ماهیت و روش در مبانی نظری بخشی از تحقیقات توصیفی و به دلیل ارتباط و تأثیر، کاربردی است. در مطالعه حاضر برای پیگیری خشکسالی هواشناسی و اکولوژیک در استان گلستان از دو نوع داده استفاده شد. 72 ایستگاه پلویومتری بر روی داده های بارندگی ماهانه (دوره 1971-2010) و داده های سنجش از دور در سه دوره (ژوئیه، 1975، 1987 و 2000)، برگرفته از تصاویر ماهواره ای لندست. شاخص بارش استاندارد (SPI) برای شناسایی و پهنه بندی خشکسالی هواشناسی و شاخص تفاوت نرمال شده گیاهی (NDVI) برای تشخیص تنش گیاهی که تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته اند استفاده می شود. در ادامه نتایج دو پارامتر و روابط آنها با یکدیگر مقایسه شد.
بررسی نقشههای فراوانی خشکسالی و شدت خشکسالی نشان میدهد که بیشترین خشکسالیهای فراوانی ایستگاهها در شمال و شمال شرق استان رخ داده است. و به تدریج از شدت و فراوانی خشکسالی ها به سمت جنوب و جنوب غرب کاسته شد. شدیدترین خشکسالی که در بخشهایی از شمال شرق دیده میشود متعلق به ایستگاه هوتان است. این در حالی است که کمترین تعداد مربوط به مناطق مرکزی و غربی استان گلستان بوده است. طبق جدول (3) همبستگی بین NDVI و SPI در سه سال مثبت است. در تمام سال های مطالعه، همبستگی شاخص SPI با NDVI با هم نسبتاً خوب بود. به طور کلی بخشهای استان شمالی و دریای شرقی بیشترین خشکسالی را در سه سال منتخب داشتهاند. در حالی که بیشتر سال های مرطوب مربوط به قسمت جنوبی استان (دامنه های شمالی رشته کوه البرز) است.
مقدمه
گردشگری و گفت و گوی بین تمدن ها
مختصات جغرافیایی گلستان
سیمای اقلیمی استان
تقسیم بندی اقلیمی گلستان
نواحی آب و هوایی
دما
بارش های استان
باران
جریان وزش باد ها
رودخانه
آبشار ها
جنگل ها
غار های آهکی
جاذبه های فرهنگی