پاورپوینت بررسی معماری ارامگاه فردوسی
فهرست
چکیده
مقدمه
آرامگاه فردوسی
مقدمات ساخت آرامگاه
اشعار فردوسی
پیشینهٔ آرامگاه
تاریخچهٔ ساخت و بازسازی
آرامگاه فردوسی، سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۳
لیط بختآزمایی برای مشارکت در ساخت آرامگاه فردوسی
ویژگیهای معماری مجموعه
بنای آرامگاه
معماری بیرونی
معماری درونی
نمایی از درون آرامگاه
مقبره فردوسی در توس واقع شده است. فردوسی به عنوان نجات دهنده زبان ما فارسی شناخته شده است. چند قرن پس از حمله اعراب ، در میان جرم و ضرب وشتم ناشی از زبان همراه ، عربی ، فارسی به تدریج در حال محو شدن بود. فردوسی برای احیای زبان ، شعر و حماسه را برگزید. اگرچه ، پیش از او ، شاعران دیگری بودند که سعی می کردند از طریق شعر برای زبان مبارزه کنند ، اما او کسی بود که سی سال تلاش کرد تا بنیان زبان را کلمه به کلمه تقویت کند ، همانطور که خود او می گفت:
او با به کار بردن تاریخ و طیف گسترده ای از اسطوره ها ، افسانه ها و حماسه ها ، شاهکار شعری به نام شاهنامه سرود ، که خواندن آن پس از صدها سال هنوز بسیار لذت بخش است و از این گذشته ، میراثی کاملاً مستند از تاریخ ، ادبیات و در واقع فرهنگ این ملت.
محل دفن او در مجاورت توس ، شهری نزدیک به مشهد ، بنایی کاملاً شایسته و باشکوه است ، جایی که می توان غیرت و اشتیاق را که با خود کتاب قابل مقایسه است ، احساس کرد. این آرامگاه توسط معمار و طراح برجسته ایرانی ، هوشنگ سیحون طراحی شده است. مقبره های خیابان سینا ، کمال الملک و نادرشاه افشار نیز نمونه های دیگری از طرح های برجسته وی هستند.و....