پاورپوینت از الف تا ی معماری میدان آزادی تهران
برج آزادی که قبل از انقلاب اسلامی به برج شهیاد شهرت داشت، اصیلترین و محبوبترین نماد شهری تهران است. این برج سفید ۴۵ متری به عنوان دروازه ورودی تهران در دوران معاصر بوده است. در دهههای پس از انقلاب ۱۳۵۷، رژیم جمهوری اسلامی تلاش کرد تا این بنا را به عنوان نماد تهران از دوران پهلوی از ذهن همگان پاک کند و بناهای دیگری مانند برج میلاد را جایگزین آن کند. با این حال، بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، اکثر ساکنان تهران این برج را نماد تهران می دانند. بر اساس گزارشی در سال 2021، این برج همچنان یکی از مهمترین نمادهای شناسایی ایران و کلان شهر تهران در سطح بین المللی است.
در سال 1966، به مناسبت جشن 2500 سالگرد امپراتوری ایران، یک طراح 24 ساله به نام حسین امانت برنده مسابقه معماری برای ایجاد نمادی برای تهران شد. طرح این برج که در آن زمان شهیاد (یادبود شاه) نامیده می شد، برگرفته از عناصر معماری اصیل ایرانی قبل و بعد از اسلام است.
ساختار برج آزادی برگرفته از معماری دوره های مختلف ایران است. به عنوان مثال چهار پایه این برج و خطوط طولانی و موازی آن یادآور معماری دوران هخامنشی است. همچنین طاق بزرگ و اصلی برج نمادی از طاق کسری، یادگاری از دوران ساسانیان است. و طاق بلند و شکسته آن نیز حکایت از معماری ایران پس از اسلام دارد.
استفاده از بلوک های مرمر اصفهان در مقاطع مختلف هندسی در کنار آجرهای فیروزه ای، جلوه ای ساده، مینیمال اما بدیع به این برج داده است که شب و روز می درخشد.
بنابراین این برج را یک اثر معماری مهم می دانیم. زیرا نمادی از تاریخ معماری اصیل ایرانی است که در قالب اثری زیبا و ساده در دل پایتخت ساخته شده است.و....