دانلود فایل پاورپوینت سقف های فضایی
تعریف سازه فضایی
دانلود فایل پاورپوینت سقف های فضایی
بخشی از مطالب:
سازه هایی که ستون های میانی در آن ها کم تر باشد، به دلیل محدود نکردن کاربری فضای زیرین به شدت مورد استقبال قرار گرفتند. بی گمان، سازه فضایی که علاوه بر قابلیت انطباق با طرح های متنوع معماری، نیاز نداشتن به ستون میانی، کاهش هزینه نسبت به سایر انواع سازه را به همراه دارد، بهینه ترین سازه برای سقف پیشنهاد می گردد.
یک سازه فضایی را می توان بصورت یک سیستم سازه ای در نظر گرفت که از عضو های خطی تشکیل شده است و طرز قرارگیری آن ها به گونه ای است که بار ها به صورت سه بعدی منتقل می شوند. در بعضی موارد، ممکن است دو بعدی نیز باشند. یک سازه فضایی اغلب شکل سطحی صاف یا منحنی گونه را به خود می گیرند. واژه قاب فضایی مخصوص سازه هایی است که اتصالات صلب دارند. دانلود فایل پاورپوینت سقف های فضایی
تاریخچه سازه فضایی
شاید قدیمی ترین نمونه ها از آن چه امروزه به عنوان قاب فضایی می شناسیم (که دارای امتیاز هایی نظیر سبکی، مقاومت، سه بعدی، امکان تولید انبوه و اجرا به روش سازه های مدولار می باشد) توسط مخترع تلفن، الکساندر گراهام بل (۱۹۲۲- ۱۸۴۷) رواج یافت. در دهه اول قرن ۲۰ او خرپا های فضایی مرکب از قطعات ۴ وجهی و ۸ وجهی را آزمایش کرد. گراهام بل خصوصیات دو گانه مقاومت بالا و سبکی وزن را با فرم های ۴ وجهی سه بعدی صلب به نمایش گذاشت و از آن ها در بسیاری از پروژه هایش استفاده کرد. با وجود پیشرفت حاصل از تلاش های گراهام بل در زمینه خرپا های فضایی سه بعدی سبک وزن در اوایل قرن ۲۰، تا قبل از معرفی سیستم مرو (MERO) در سال ۱۹۴۳، این خرپا ها در معماری کاربردی نداشتند. این اولین سیستم شبکه فضایی بود که به صورت گسترده در دسترس معماران و مهندسان قرار گرفت و توسط دکتر مکس منگرینگ هوسن (۸۸- ۱۹۰۳) معرفی شد.
مزایای استفاده از سازه های فضایی
زیبایی:
طراحی اجزاء سازهای در این سیستم به گونهای است که سیستم اجرا شده از چنان زیبایی برخوردار است که در اکثر پروژ ههای اجرا شده، سازه به صورت نمایان باقی میماند، حتی در بسیاری از موارد جهت نماسازی ها از این سیستم استفاده میگردد.
امکان همزمانی اجرای سازه فضایی با عملیات ساختمانی دیگر از آنجایی که روشهای مختلفی برای بافت در این سیستم وجود دارد، امکان همزمانی اجرای این سیستم با دیگر فعالیتهای ساختمانی بطور همزمان و بدون مزاحمت وجود خواهد داشت.
عبور تأسیسات از داخل سازه اجرا شده:
فضای موجود بین لایههای سازه فضایی اجرا شده محل مناسبی را جهت عبور تأسیسات برقی و مکانیکی که میبایستی در سطح سالن پراکنده شود فراهم میسازد با این مزیت که این تأسیسات از حداقل دید برخوردار میباشد و هم چنین اتصال این قطعات و قطعات الحاقی دیگر نظیر تابلوها، نور افکنها و … به راحتی و در تمامی سطح ایجاد شده وجود خواهد داشت.