پاورپوینت بررسی معماری بومی Vernacular architecture
معماری بومی معماری است که با استفاده از مواد و دانش محلی معمولاً بدون نظارت معماران حرفه ای مشخص می شود. معماری بومی (Vernacular) نمایانگر اکثر بناها و سکونتگاه های ایجاد شده در جوامع پیش از صنعتی است و شامل طیف بسیار گسترده ای از ساختمان ها ، سنت های ساختمانی و روش های ساخت است. ساختمانهای بومی معمولاً ساده و کاربردی هستند ، چه خانه های مسکونی و چه برای اهداف دیگر ساخته شده اند.
اگرچه در سال 1969 95٪ از محیط ساخته شده جهان را در بر می گرفت ، معماری بومی در تاریخ های سنتی طراحی نادیده گرفته می شود. این یک سبک خاص نیست ، بنابراین نمی توان آن را به مجموعه ای از الگوها ، مواد یا عناصر هضم آسان تقطیر کرد. به دلیل استفاده از روشهای سنتی ساختمان و سازندگان محلی ، ساختمانهای بومی بخشی از فرهنگ منطقه ای تلقی می شود.
معماری بومی می تواند در مقابل معماری نخبه یا مودب ، که با عناصر سبک طراحی به طور عمدی برای اهداف زیبایی گنجانیده شده و فراتر از نیازهای عملکردی ساختمان است ، در تقابل باشد. این مقاله همچنین اصطلاح معماری سنتی را در بر می گیرد که در جایی بین دو حد وجود دارد اما هنوز هم بر اساس مضامین معتبر بنا شده است.
فهرست مطالب
مقدمه
ریشهشناسی کلمه
رابطه شهر با مصرف انرژی
اغلب کشورهای جهان
کم کردن آلودگی در کشورهای جهان
صرفهجویی در مصرف انرژی در فضاهای مسکونی
اقلیم و معماری بومی ایران
منطقهٔ گرم و خشک (فلات مرکزی)
نکات و ویژگیها
اصل محرمیت از زمان قبل از اسلام
منطقهٔ سرد و کوهستانی (نواحی غرب و شمال غربی)
منطقهٔ گرم و مرطوب (سواحل جنوبی)
منطقهٔ معتدل و مرطوب (کرانهٔ جنوبی دریای خزر)
نکات کلیدی در طراحی فضای مناسب زیست
روشهای معماری سنتی در کشورهای جهان
ضوابط صرفه جویی انرژی در فضای مسکونی
پانویس
فهرست منابع