پاورپوینت بررسی ایمنی در کارگاه های ساختمانی ، مبحث 12 مقررات ملی ساختمان
قوانین ایمنی در ساخت و ساز
برای جلوگیری از صدمات، تصادفات و سایر مشکلات بهداشتی در یک محل ساخت و ساز در زیر قوانین کلی ایمنی ساخت و ساز است که باید برای حفظ ایمنی کارگران و بازدیدکنندگان رعایت شود:
1. همیشه از PPE استفاده کنید
همه کارگران و بازدیدکنندگان در محل کار باید از PPE مورد نیاز استفاده کنند تا قرار گرفتن در معرض خطرات مختلف در محل کار کاهش یابد. PPE های متداول شامل عینک، کلاه ایمنی، دستکش، گوش بند یا شاخه، چکمه، و جلیقه و کت و شلوار با دید بالا هستند.
2. مراقب باشید و علائم را دنبال کنید
علائم ایمنی به مدیریت این امکان را می دهد که هشدار دهد و آگاهی بهداشتی و ایمنی را برای کارکنان و بازدیدکنندگان افزایش دهد. در صورت لزوم آنها را در اطراف سایت قرار دهید. کارگران باید با نکات ایمنی کارگاه ساختمانی و علائم مختلف آشنا باشند: علائم ممنوعیت، علائم اجباری، علائم هشدار دهنده، علائم وضعیت ایمن و علائم تجهیزات آتش نشانی.
3. دستورالعمل های واضح ارائه کنید
یک معرفی سایت برای پیمانکاران عمومی باید در محل وجود داشته باشد. این کار به کارگران جدید امکان می دهد با عملیات سایت آشنا شوند. گفتگوهای جعبه ابزار نیز روشی موثر برای انتقال دستورالعمل های بهداشتی و ایمنی به نیروی کار است. قبل از شروع کار به صورت روزانه یا بیشتر انجام می شود.
4. سایت را مرتب نگه دارید
اطمینان حاصل کنید که زباله ها، گرد و غبار، میخ های سست، و آب راکد ناشی از حفاری ها و پس انداز ها فقط در اطراف سایت قرار نگرفته اند. محل ساخت و ساز باید هر روز تمیز شود و برای جلوگیری از لغزش و افتادن، عاری از هرج و مرج باشد.
5. ابزارها را به درستی سازماندهی و ذخیره کنید
اطمینان حاصل کنید که هیچ ابزاری در اطراف نیست و چراغ ها و ابزار برقی را از برق جدا کنید. پیروی از قوانین محل ساخت و ساز به جلوگیری از آسیب دیدن ابزار و یا حتی آسیب رساندن به کارگران کمک می کند. سازماندهی آنها در مکان واقعی خود همچنین امکان ناوبری آسان را فراهم می کند.
6. از تجهیزات مناسب برای کار مناسب استفاده کنید
اغلب تصادفات به دلیل استفاده نادرست از ابزار یا تجهیزات رخ می دهد. از استفاده از ابزارهای موقت خودداری کنید. در عوض، از ابزار صحیح استفاده کنید تا کار را سریعتر و ایمن تر انجام دهید.
7. یک طرح واکنش اضطراری داشته باشید
یک طرح واکنش اضطراری، نیروی کار را راهنمایی میکند که در مواقع اضطراری مانند بلایای طبیعی، آتشسوزی، نشت مواد خطرناک یا انواع دیگر حوادث چه کاری انجام دهند. یک تیم اختصاصی داشته باشید که مسئول مدیریت بحران های اضطراری، پاسخ دادن به سؤالات، و گزارش خطرات احتمالی، مشکلات کیفی یا نزدیک به از دست دادن است.
فهرست مطالب
مقدمه
معرفی انواع وسایل و تجهیزات حفاظت فردی
کلاه ایمنی
حمایل بند کامل بدن و طناب مهار
عینک ایمنی و سپر محافظ صورت
ماسک های تنفسی
کفش و پوتین ایمنی
چکمه و نیم چکمه لاستیکی
دستکش حفاظتی
لباس کار
گوشی حفاظتی
جلیقه نجات
گتر حفاظتی
وسایل و سازه های حفاظتی در کارگاه های ساختمانی
جان پناه و نرده حفاظتی موقت
پاخور های حفاظتی
راهرو سرپوشیده موقت
سرپوش حفاظتی
پوشش موقت فضاهای باز
سقف موقت
تورهای حفاظتی
حصار حفاظتی موقت
ایمنی در تخریب
الزامات کلی ایمنی در تخریب
تخریب سقف و کف
تخریب دیوارها
ایمنی در گودبرداری
الزمات کلی ایمنی در گودبرداری
ایمنی در اجرای اسکلت ساختمان
ایمنی در اجرای سازه های فولادی
ایمنی در اجرای سازه های بتنی
ایمنی در سایر موارد مرتبط با کارگاه های ساختمانی
ایمنی وسایل دسترسی
داربست
نردبان
راه پله موقت
راه شیبدار و گذرگاه
ایمنی حمل و انبار کردن مصالح
منابع