پاورپوینت بررسی مبانی و ضوابط طراحی هتل گردشگری بهمراه نمونه های موردی
اشكال اوليه هتل در كشورهاي اروپايي بسيار ساده و اوليه بود و اغلب در امتداد راههاي تجاري، در محل تعويض اسبها اين نوع اقامتگاهها احداث ميگرديدند كه قسمتي به صورت مجلل و راحتتر جاي اربابان و قسمتي ديگر به صورت مجزا براي عموم در نظر گرفته ميشد.
با گسترش تجارت و توسعه صنعت همچنين خصوصيات محلي هر كشوري شكل هتلداري صور گوناگوني به خود گرفت. با تغيير شكل مالكيت زمين شرايط اختصاصي و به وجود آمدن طبقه شهري و همچنين پديده متمركز شدن تدريجي سرمايه در مراكز شهري در تمام اروپا هتلهاي مجللي احداث گرديدند.
گراند هتل
هم زمان با پيشرفت صنعت در تمام اروپا و به وجود آمدن راهآهن و ارتباطات وسيع، همچنين توسعه وسايل ارتباطي و بسط تجارت و بالاخره ظاهر شدن طبقه جديد اجتماعي (بورژوا) همه و همه علل اصلي به وجود آمدن اين فرم جديد هتل گرديدند. گراند هتلها را ميتوان جلوهگاه عظمت همه اين ارزشهاي اجتماعي جديد دانست. اين زمان نه تنها بقاياي خانوادههاي بزرگ، نجيب، شاهزادگان و حكمرانان هنوز مورد احترام بودند بلكه هدف اصلي، جلب طبقه شهري در فضاي معماري جديدي بود كه از امكانات مالي وسيعي برخوردار بودند. كميت و كيفيت احترام در گراند هتلها در رابطه با مقدار سرمايه و اعتبار بانكي اشخاص قرار ميگرفت.
هتلهاي امروزي
آشنايي با مطالب قبلي و بررسي تحولات در دورههاي مختلف و همچنين تاثير اين دگرگونيهاي فكري روي اين مجموعه معماري، به ما امكان ميدهد با ديد وسيعتر هتلهاي امروزي را مطالعه نماييم آنچه امروز به عنوان يك هدف اصلي در هتلهاي جديد مورد توجه طراحان ميباشد، موضوع راحتي ميهمان است. محيطي خلق نماييم كه هرچه بيشتر گرم و شاد فاميلي باشد و از همان امتيازات و تسهيلات زندگي فاميلي برخوردار باشد.
فضاهاي فردي و يا دسته جمعي آن بتواند نيازهاي فيزيكي و ادراكي تازه واردين را جوابگو باشند. نه مانند سالنهاي مجلل گراند هتلها مربوط به پنجاه سال پيش كه جلوهگاه يك زندگي پر زرق و برق و تشـريفاتي بود و
فهرست
فصل اول
معاني و ريشه واژه هتل
هتلداري
تاريخچه هتل
سير تحول هتل در اروپا
گراند هتل
هتلهاي امروزي
تاريخچه هتلداري
تاريخچه پذيرايي و هتلداري در ايران
منازل، مساجد و خانقاههاي مهمانخانهاي
سرا، تيم و تيمچه
سرگذشت مهمانخانهها
تاريخچه هتل در ايران معاصر
اسكان و مباني اوليه برنامهريزي هتل
انواع مكانهاي اقامت
تئوريهاي پايه در طراحي هتل
اقتصاد هتل
درجه بندي و نرخ گذاري در هتلها
دستهبندي هتل از نظر كيفيت و طرح
ضوابط معماري، ساختماني و درجهبندي هتلهاي كشور
فصل دوم
فضاهاي موجود در يك هتل
انواع اتاقهاي موجود در هتلها
مقدار يا ابعاد و اندازه اتاقها
وسعت تغييرات
راهروها
اتاق حمامها خوابها
ارتفاعات سقف
مبلمان بالکنها و تراسها
طراحي حمامها
سوئيتها
نتيجهگيري
بخش فضاي عمومي
پذيرش لابي
ذخيره جا
اندازه پيشخوان
نگهداري چمدانها
تلفن
سرسراها
دفاتر اداري
امکانات غذاخوري
فضاهاي ورزشي
فضاهاي پشتيبان
ملاحظات عملي
سيرکولاسيونها
دسترسيهاي عمومي
پارکينگها
بخش خدماتي پشتيباني
آشپزخانهها
تأمين خوراك و آشاميدني
انبار آذوقه و مراحل آماده سازي و پخت نوشيدني
فضاي انباري
باراندازمحل دريافت كالا يا تداركات
مرجوعيها و زبالهها
فضاي موردنياز براي كاركنان
رختشويخانه و خانهداري
خدماتي مهمان
تعداد آسانسورها
انبار چمدان و ايستگاه پادو
نمازخانه و سرويسهاي بهداشتي عمومي
اتاق پزشك مقيم
خدماتي تفريحي
كافي نت و گيم نت
بخش مهندسي و تأسيسات
بخش تجاري
فصل سوم
اهميت تأسيسات در ساختمانهاي بلند
مسائل تأسيساتي مورد توجه در ساختمانهاي بلند
سيستم آبرساني
سيستم فاضلاب
سيستمهاي حرارتي و برودتي
نكاتي در مورد ابعاد داكتها و نحوه قرارگيري آنها
سيستمهاي مختلف لولهكشي
تأسيسات مكانهاي ورزشي و تفريحي
حفظ امنيت در مقابل حريق
فضاي موتورخانه
نحوه دسترسي و حمل ونقل وسائل
فصل اول
معاني و ريشه واژه هتل
هتلداري
تاريخچه هتل
سير تحول هتل در اروپا
گراند هتل
هتلهاي امروزي
تاريخچه هتلداري
تاريخچه پذيرايي و هتلداري در ايران
منازل، مساجد و خانقاههاي مهمانخانهاي
سرا، تيم و تيمچه
سرگذشت مهمانخانهها
تاريخچه هتل در ايران معاصر
اسكان و مباني اوليه برنامهريزي هتل
انواع مكانهاي اقامت
تئوريهاي پايه در طراحي هتل
اقتصاد هتل
درجه بندي و نرخ گذاري در هتلها
دستهبندي هتل از نظر كيفيت و طرح
ضوابط معماري، ساختماني و درجهبندي هتلهاي كشور
فصل دوم
فضاهاي موجود در يك هتل
انواع اتاقهاي موجود در هتلها
مقدار يا ابعاد و اندازه اتاقها
وسعت تغييرات
راهروها
اتاق حمامها
خوابها
ارتفاعات سقف
مبلمان بالکنها و تراسها
طراحي حمامها
سوئيتها
نتيجهگيري
بخش فضاي عمومي
پذيرش لابي
ذخيره جا
اندازه پيشخوان
نگهداري چمدانها
تلفن
سرسراها
دفاتر اداري
امکانات غذاخوري
فضاهاي ورزشي
فضاهاي پشتيبان
ملاحظات عملي
سيرکولاسيونها
دسترسيهاي عمومي
پارکينگها
بخش خدماتي پشتيباني
آشپزخانهها
تأمين خوراك و آشاميدني
انبار آذوقه و مراحل آماده سازي و پخت
نوشيدني
فضاي انباري
باراندازمحل دريافت كالا يا تداركات
مرجوعيها و زبالهها
فضاي موردنياز براي كاركنان
رختشويخانه و خانهداري
خدماتي مهمان
تعداد آسانسورها
انبار چمدان و ايستگاه پادو
نمازخانه و سرويسهاي بهداشتي عمومي
اتاق پزشك مقيم
خدماتي تفريحي
كافي نت و گيم نت
بخش مهندسي و تأسيسات
بخش تجاري
فصل سوم
اهميت تأسيسات در ساختمانهاي بلند
مسائل تأسيساتي مورد توجه در ساختمانهاي بلند
سيستم آبرساني
سيستم فاضلاب
سيستمهاي حرارتي و برودتي
نكاتي در مورد ابعاد داكتها و نحوه قرارگيري آنها
سيستمهاي مختلف لولهكشي
تأسيسات مكانهاي ورزشي و تفريحي
حفظ امنيت در مقابل حريق
فضاي موتورخانه
نحوه دسترسي و حمل ونقل وسائل
منابع و مأخذ