پاورپوینت بررسی دستهبندي هتلها از نظر كيفيت و طرح
حفظ الگوي منسجم ، همگون ، مطلوب و متناسب كاربريها با يكديگر ، ايجاد فضاهاي باز قوي و داراي تحرك كافي داشتن هويت خاص و تزئيني متناسب با كاركردها براي ساختمانها و داشتن زمينه محيطي از اصول مورد نظر در طراحي مي باشد.
يك تركيب فضايي خوب بايستي سه جنبه را رعايت كند.
1 – از نظر كاركرد به احياء نيازهاي مربوط به استفاده يا هدفها را برآورده سازد.
2 – از نظر نهاد و اجزاء مادي كاركرد به استفاده از بهترين مصالح دست يافتني و مهارت بپردازد.
3 – از جنبه كالبد قابل دست يافتن به رضايت خاطر از نقطه نظر تأثيرات عيني باشد.
همچنين در برنامه ريزي فيزيكي بايستي اهداف زير برآورده شود :
رابطه بين فضاهاي متفاوت تأمين گردد.
حداقل هزينه و حداكثر منافع را در پي داشته باشد.
ايجاد آشفتگي و سردرگمي نكند.
در تركيب فضاها مناطق مرده و باقيمانده بوجود نيايد.
ضمن حفظ محيط طبيعي حداقل مصرف فضا و مقياس هماهنگ در سيماي كل را داشته باشد.
- اهداف دراز مدت قابل حصول باشد.
هتل و استانداردهای آن :
استاندارد های زیر بر اساس فرم درجه بندی مهمان خانه های کشور مصوبه هیات وزیران و ابلاغی سازمان ایرانگردی و جهانگردی است. و ردیف های ذکر شده برای هتل های 5 ستاره الزامی است . لازم به ذکر است که از آوردن مواردی که مربوط به هتل های 5 ستاره نمی باشد اجتناب کرده و هر یک از بندها بدون توالی اعداد و مطابق شماره های موجود در فرم درجه بندی ذکر میشود .
فهرست مطالب
دستهبندي هتل از نظر كيفيت و طرح
ضوابط معماري، ساختماني و درجهبندي هتلهاي كشور
فضاهاي موجود در يك هتل
انواع اتاقهاي موجود در هتلها
انواع اتاقهاي موجود در هتلها
ابعاد و اندازه اتاقها
عرض اتاقها:
طول اتاقها
مقدار يا وسعت تغييرات
اتاق جهت معلولين
سوئيتها
نتيجهگيري
بخش فضاي عمومي
لابي
الف) فضاي پيشخوان لابي شامل:
ب) فضاي نشيمن شامل:
ج) سيرکولاسيون و مسيرهاي ارتباطي شامل:
د) فضاي فروشگاهها شامل:
پذيرش
ذخيره جا
اندازه پيشخوان
نگهداري چمدانها
تلفن
- پيشخوان و دفتر لابي
- دفتر حسابداري
- دفتر مدير اجرايي
- دفاتر فروش و تدارکات
فضاهاي غذا خوری
فضاهاي ورزشي
فضاهاي پشتيبان
ملاحظات عملي
سيرکولاسيونها
دسترسيهاي عمومي
پارکينگها
فضاها و محوطه براي هر ماشين
بخش خدماتي پشتيباني
آشپزخانهها
تأمين خوراك و آشاميدني
انبار آذوقه و نوشيدني
فضاي انباري
بارانداز – محل دريافت كالا يا تداركات
نكات قابل توجه
مرجوعيها و زبالهها
فضاي موردنياز براي كاركنان
رختشويخانه و خانهداري
مساحتهاي رختشويخانه و خانهداري و بخش خانهداري
خدماتي مهمان
بخش مهندسي و تأسيسات
الف) دفاتر مهندسي
ب) كارگاههاي نگهداري و سرويس
ج) فضاي مكانيكي و الكتريكي
بخش تجاري
اصول و مباني كلي در برنامه ريزي فيزيكي :
هتل و استانداردهای آن :
-نقشه هائیکه باید جهت تائید وصدور مجوز باید ارائه شود عبارت است از :
تدقيق برنامه فيزيكي پروژه
رديف
فضاهاي اقامتي هتل
اتاق نفره یک تخته
اتاق نفره دو تخته
اتاق کانکتد رووم
سوئيت یک خوابه
ورودي
فضاي نشيمن و ناهارخوري
اتاق خواب
حمام و توالت فرنگي
سوئيت دو خوابه
ورودي
فضاي نشيمن و ناهارخوري
اتاق خواب نفره
اتاق خواب نفره
حمام و توالت فرنگي
فیستا رووم
اتاق معلولین
فضاهاي عمومي
بخش عمومي
لابي، سرسراي ورودي و پذيرش
فضاي تماشاي تلويزيون
بخش تجاري
فروشگاهها و مغازهها
بخش پذيرايي
رستوران چشمانداز
سالن سرو غذا
مديريت رستوران
رديف
محل آماده سازي و سرو غذا
بالا بر و ارتباط عمودي
انبار ظروف
سرويس بهداشتی كاركنان
اتاق نظافت
تأسيسات هوا رسان ويژه
رستوران غذاهاي مختلف
سالن رستوران
مديريت رستوران
سرويس ميهمانان
محل آماده سازي و سرو غذا
بالا بر و ارتباط عمودي
انبار ظروف
سردخانه نوشيدني
اتاق نظافت
كافي شاپ
سالن پذيرايي
تهيه غذاي سرد
انبار مواد غذايي
انبار وسايل
چايخانه سنتي
سالن پذيرايي
اتاق مسئول
رديف
انبار وسايل و مواد غذايي
بخش تفريحي
سالن بازي با كامپيوتر و ماشينها
سالن سرپوشيده بازي كودكان
سالن اينترنت
بخش فرهنگي ـ مذهبي
كتابخانه و اطلاعرساني
ورودي، كنترل و تحويل كتاب
سالن قرائت عمومي
قفسههاي كتاب
-
نمازخانه
سالن مردانه
محل وضو زنان
سرويسهاي بهداشتي
فضاهاي اداري
مديريت
اتاق مدير
سرويس بهداشتي و دوش
سرپرستان بخشها
سرپرست تداركات
سرپرست امور مالي
بخش كارمندان
حسابداري
روابط عمومي
رديف
بايگاني
آبدارخانه
غذاخوري كارمندان
سرويس بهداشتی كارمندان
نگهباني و كنترل
فضاهاي خدمات و پشتيباني
آشپزخانه و خدمات مخصوص
محل آماده نمودن گوشت
محل آماده نمودن برنج و حبوبات
محل آماده نمودن سبزي
محل شستشوي ظروف
قسمت تهيه غذاي سرد
قسمت تهيه سالاد
واحد پخت و پز
انبار روز
انبار مواد خشك
غذاخوري و استراحت پرسنل
سرپرست آشپزخانه
محل پخت كباب
اتاق جمعآوري زباله
اتاق نظافت
رختشويخانه
رديف
تحويل البسه
البسه تميز
البسه كثيف
سرويس بهداشتي
رختكن و دوش
خياطخانه
اتو كشي
بخش پشتيباني
انبارهاي مركزي مجموعه
كارگاههاي تعميرات و نگهداري
نگهباني، كنترل و باغباني
موتورخانه، تأسيسات و اتاق برق