فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
تعاریف مرتبط با بلند مرتبه سازی
نظریه موافقان ساختمان های بلند
نظریه مخالفان ساخت بناهای بلند
تکنیک تاپسیس
روش تحقیق
قلمرو پژوهش
تراکم جمعیتی
وضعیت دسترسی
وضعیت زمین های خالی
فشردگی بافت مسکونی
وضعیت تناسب کاربری های موجود در سطح منطقه
جهت و سرعت حرکت باد
تغییرات شیب زمین
نزدیکی به گسل های زلزله
حمل و نقل عمومی
جنس خاک
جمع بندی و نتیجه گیری
محدوده های انتخاب شده
وزن شاخص ها
ماهیت شاخص ها
رتبه بندی معیارها توسط تاپسیس
اولویت بندی گزینه ها
منابع
-روند رو به رشد جمعیت به همراه محدودیت زمین های شهری که تقاضای مسکن در آنها به طور فزاینده ای وجود دارد،از یک سو و افزایش قیمت زمین مستعد توسعه شهر از سوی دیگر بلند مرتبه سازی خصوصا در کلانشهرهارا ضروری ساخته است.
-توسعه شهرنشینی و تقاضای فزاینده مسکن،کمبود زمین های مناسب توسعه شهری و نیز ترویج فرهنگ استفاده از فضا افزایش فضای باز درشهر،تغییر الگوی ساخت و ساز به سمت بلندمرتبه سازی را موجب شده است.
-این پدیده در دهه اخیر از شدت بیشتری برخوردار شده و با توجه به تغییر الگوی ساخت و سکونت،مسائل متعددی را در ابعاد مختلف به وجود آورده است.
– هدف این مقاله امکان سنجی ساختمان های بلند براساس شاخص های مرتبط با بلند مرتبه سازی در منطقه 9 شهرداری مشهد می باشد که با استفاده از روش اسنادی و میدانی، 10 شاخص برای بررسی مکان های مناسب جهت بلندمرتبه سازی انتخاب شده است .
-همچنین از فرآیند تحلیل چندمعیاره به عنوان ابزار تعیین معیارها و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS به عنوان ابزار تلفیق ،تحلیل و نمایش داده های مکانی درفرآیند مکان یابی، استفاده شده است..
-طی بررسی های صورت گرفته 4 پهنه برای بلند مرتبه سازی انتخاب شده که به ترتیب اهمیت بر اساس تکنیک تاپسیس اولویت بندی شده است.
-این پاورپوینت مربوط به یک ارائه در دوره کارشناسی ارشد معماری دانشگاه نیشابور با عنوان کامل زیر می باشد :
امکان سنجی و مکانیابی ساختمانهای بلندمرتبه با استفاده از روش AHP وGIS نمونه موردی: منطقه 9شهرداری مشهد