پاورپوینت بررسی معماری مجتمع تجاری مرزعه شهری شانگهای
بخشی از مطلب
ارتقای کیفی محیط شهرها و فضاهای شهری مانند بازارها مقوله ای فرهنگی و وابسته به سوابق مردم ومسئولان است از طرفی شرایط اقتصادی نیز به شدت در آن موثر می باشد . با نیم نگاهی به این جریان در می یابیم که امروزه بازارها و مراکز خرید نمی توانند تنها از فراگیری چندین مغازه (تک واحد تجاری) درکنار هم و صرف ایجاد یک رابطه اقتصادی با مخاطبان شکل گرفته و هویت حقیقی پیدا می کنند .
در دنیای امروز حضور در بازارها ، فروشگاه های زنجیره ای ، تماشای ویرینها و سپس خرید از عمده تفریحات شهرنشینی است . بنابراین وجه دیگر بازار مکانی برای حضور مردم و تعاملات اجتماعی و گذراندن اوقات فراغت و تفریح است که باعث تبدیل بازارها وفضایی ( مکانی ) ماندگار و خاطره انگیز شده است . چنانکه بازارهای سنتی ایران نیز کارکردهای متعدد و متنوعی ، علاوه بر کارکرد اقتصادی – تجاری داشته اند ( و مرکز فعالیت های مختلف اجتماعی بوده اند ) و بازارهای نوین کنونی در کشورهای پیشرفته صنعتی نیزاین چنین هستند .
این موارد در واقع نشانی از یک راه حل سنتی و خود به خودی مردم در ایجاد فضاهایی برای تحقق زندگی و پایداری ارتباطات اجتماعی است .
همانگونه که در قسمت بیان مسئله بیان شد ، زندگی ماشینی امروز ما نیاز به مراکز و مجتمع های خاصی دارد که در زمان کوتاه بتوان کلیه کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کرد . همچنین نیاز به فضای شهری مناسب در کنار این مجموعه تجاری لازم به نظر می رسد .
یک مجموعه تجاری در پیوند مناسب با فضای شهری مقابلش بایستی مکانی برای لذت وخاطره آفرینی ایجاد نماید . با توجه به اینکه میادین و فضاهای شهری ما بیشتر برای اتومبیلها در نظر گرفته شده و مراکز تجاری برای پیاده باید برای همجواری مناسب آنها تدابیری اندیشید .
مجتمع تجاری مرزعه شهری شانگهای یک حیاط طبیعی است که در تلفیق با یک مرکز تجاری شهر ادغام شده است. نمی توان گفت که فضای تجاری در این زمین طراحی شده، بلکه مجموعه های تجاری در چنین سرزمین سبزی با طبیعت تلفیق گردیده تا چشم انداز شهر را به صورت بلوک های سرد و خشک به نمایش نگذارد. مجتمع تجاری دره سرزمین سبز شانگهای در منظر ترکیبی پارک-مسیر به نقطه ای برجسته از شهر بدل گشته است. مجتمع تجاری که بالای یکی از ایستگاه های مترو شانگهای طراحی شده و دو بعد اقتصادی و حمل و نقل را به شیوه ای نوین به هم متصل کرده است.
مجتمع تجاری
مجتمع تجاری دره سبز در زمینی به مساحت 20 هزار متر مربع طراحی شده تا بستری پایدار و مناسب بین طبیعت و انسان ایجاد نماید. مسیر رفت و آمد و سیرکولاسیون پروژه به نحوی طراحی شده تا زندگی روزمره شهروندان شانگهای را تسهیل کند. هندسه هوشمند بین بام، خیابان و مترو با مقیاس مختلف طراحی شده تا دسترسی های طبقاتی را در ارتفاعات مختلف به هم متصل کند. این شیوه از طراحی باعث به وجود آمدن سطوح شیب داری شده که به مجموعه حالتی سه بعدی بخشیده است و از هر نما دارای برجستگی در سطح و ارتفاع می باشد. این ویژگی اجازه نداده تا مجموعه مانند یک دیوار یکنواخت یا سطح تخت باشد و چشم عموم را در تمام زیبایی های سبز مجموعه درگیر می کند.
مجتمع تجاری
طراحی مجتمع تجاری دره سبز به خاطر تلفیق طبیعت با معماری، مجموعه را با جوی پایدار عجین کرده است. به گونه ای که کل ساختار فضا برای مقابله با اثر گرمای جزیره ای شهر در فصول گرم نیاز به سیستم های خنک کننده قوی ندارد. این چشم انداز طبیعی در کنار سیستم مدیریت حفره های بادگیر درون سطوح شیب دار و نورگیرها، تهویه مطبوعی را به فضای زیرین مجتمع هدایت می کند. بازخورد تهویه فضای سبز فقط بر روی مجموعه اثر گذار نبوده، بلکه با تغییر دمای باد غالب، آنرا به وزشی خُنک تر تبدیل می کند.و....

