پاورپوینت بررسی اصول معماری و طراحی پلانهای مراکز تجاری
"دسترس پذیری" به معنای ویژگی های موقعیت مکانی و طراحی یک کاربری ، سازه یا تأسیساتی است که اجازه می دهد توسط یک فرد دارای معلولیت به آن دسترسی پیدا شود ، همانطور که در قانون آمریکایی های دارای معلولیت و قوانین و دستورالعمل های ساختمانی مقرر شده است.
"Alcove" به معنی یک قسمت فرو رفته از دیوار خارجی ساختمان است. ممکن است از آب و هوا ، نشیمن در فضای باز یا سایر امکانات رفاهی برای عابران پیاده استفاده کند.
"زیرزمین" به معنای کمترین طبقه در ساختمانی است که 50 درصد یا بیشتر کف آن در زیر سطح طبقه قرار دارد.
"مسير كمربند" به معناي يك مسير افقي در يك ديوار سنگ تراشي است كه از رنگ ، بافت ، اندازه يا ماده متفاوتي برخوردار است و با فرم كلي و تركيب معماري سازگار است.
"بولارد" به معنی ستونی از فلز ، چوب یا سنگ تراشی یا ترکیبی از آن است که برای جدا کردن یا هدایت ترافیک (وسایل نقلیه ، عابران پیاده یا هر دو) استفاده می شود. بولارد ممکن است حاوی روشنایی پیاده رو یا مسیر باشد.
"Clerestory" به معنی پنجره ای است که از طبقه همکف ساختمان تا نزدیک بالای یک دیوار خارجی امتداد دارد.
پس از جنگ جهانی دوم مراکز تجاری به تدریج وسعت بیشتری یافتند و کاربریهای متعددی نظیر رستوان محل ورزش هتل محل بازی بچه ها ،فضاهای تفریحی بانک، سینما، و غیره به آنها اضافه شدند. در ایران سابقه مراکز تجاری به ساختار شناخته شده بازار بر می گردد . اولین پاساژ ایران را در دوره ی رضا شاه در خیابان لاله زار نو رضاشاه ساخت. به زودی این خیابان به یکی از خیابان های مد روز آن زمان تبدیل شد.
طراحی داخلی تجاری به لحاظ موقعیت اقتصادی که برای هر مکان ایجاد می کند، دارای اصول طراحی مهمی است. طراحی داخلی مغازه می تواند دارای المان های ساده یا پیچیده طراحی باشد که روند رشد یک فضای تجاری را ارتقاء دهد. طراحی داخلی مرکز تجاری و واحد های آن بستگی به موقعیت پروژه یا طرح کل مجموعه دارد. چون طراحی یک واحد تجاری بزرگ یا کوچک می بایست ویژگی یا ضوابط کل مجموعه را در نظر گیرد تا خدشه ای به کل سیستم وارد نکند.