پاورپوینت بررسي سيستم هاي سازه اي در طراحی پایانه و ترمینال بین شهری
بخشی از مطلب
نقش سازه در طراحي معماري ترمينال ها بسيار مهم مي¬باشد. از يك سو سيستم هاي سازه اي در نقش اصلي خود بعنوان نگهدارنده بنا و اسكلت ساختمان و از سوي ديگر بعنوان بخشي از معماري مجموعه، مطرح مي شوند.
در نظام ساخت و ساز بسياري از كشور هاي صاحب سبك دنيا نظير آلمان، انگلستان، ايالات متحده و.. ساختمان ترمينال ها از معماري موسوم به هاي تك ( HIGH TECH ) بهره مند هستند. اساس هاي تك بر تركيب معماري و سازه با استفاده از آخرين يافته هاي صنعتي مي باشد.
در كشور ساختار سازه اي اين گونه فضاها عمدتاً به دو صورت شكل مي¬گيرد: 1 – سازه فلزي 2 – سازه بتني
مقايسه¬ی سيستم سازه فولادي و بتني:
سازه فولادي نسبت به سازه بتن آرمه در مدت زمان كمتري اجرا مي گرددواين به دليل ساخت ستون هاوتير ها همزمان يا اجراي سايرقسمت هاي سازه است البته زمان اجراي سقف تيرچه وبلوك يادال بتوني آرمه در هر دو سيستم تقريباً يكي است و با يك برنامه ريزي صحيح بخصوص در مورد تأمين مصالح ميتوان زمان اجراي اسكلت فولادي را به حداقل ممكن رساند.
ظرافت ابعاد تيرها و ستون ها در سازه فولادي بيش از سازه بتن آرمه است نا گفته نماند كه اين مسأله فقط در مورد دهانه هاي كوچك صادق است و به دليل نياز به خر پاهاي ويرندل يا تيرهاي مركب ورقي براي پوشش دهانه هاي بزرگ ارتفاع تيرها در اين دهانه ها با سازه بتن آرمه تفاوت چنداني ندارد.
كليه مصالح مورد نياز براي اجراي سازه بتني يعني سيمان و ميل گردهاي ساده و آجدار در كشور توليد ميشود. در حالي كه براي اجراي سازه فولادي با توجه به سرباز زياد و بزرگي دهانه ها در بيشتر قسمتهاي ساختمان نياز به پروفيل هاي است كه در داخل توليد نميشود و يا توليد آن كفاف مصرف را نمي كند و بايد از آهن وارداتي استفاده نمود كه خود باعث افزايش هزينه ساخت مي گردد.
اجراي دال هاي بتن آرمه براي پوشش دهانه هاي بزرگ در سازه فلزي بخصوص در مورد آماتور بندي خالي از اشكال نميباشد ولي در ساختمان هاي بتن آرمه اجراي كف ها به صورت دال مسئله اي ساده و حل شده است. همچنين اتصال سقف تير چه و بلوك به تيرهاي بتن آرمه مناسب تر بوده و نهايتاً سقف از يكپارچگي بيشتري برخوردار است. با توجه به معماري طرح در بيشتر ساختمان ها امكان استفاده از باد بند ها يا ديوارهاي برشي براي مقابله با نيروهاي جانبي ميسر نيست و به ناچار بايد از قاب هاي خمشي بهر گيري كرد.
اجراي اتصالات صلب در سازه فولادي نياز به دقت زياد و جوشكاري ورزيده و نيز كنترل و نظارت بسيار دقيق خواهد داشت در صورتي كه اتصال صلب در سيستم بتن آرمه به سادگي قابل اجرا است.
هزينه نگهداري سازه بتن آرمه در دوران بهر برداري از ساختمان بسيار كمتر از سازه فولادي است و اين در حالي است كه سازه بتني عمر مفيد بيشتري نسبت به سازه فولادي دارا خواهد بود.
در هنگام آتش سوزي مقاومت سازه بتني بيش از سازه فولادي مي باشد.
جدا از مشكل اجرايي اتصالات فولادي، كليه پروفيل هاي تير ها و ستون ها در كارخانه تهيه شده نسبت به همگن بودن آن ها اطمينان بيشتري موجود است ولي بتن با امكانات محدود موجود در كارگاه ساخته ميشود و بنا به دلايل مختلف ممكن است كيفيت آن تغير كند، به همين جهت كنترل كيفيت دقيق بتن براي اجراي سازه بتني ضروري است. ولي اين كنتر ل كيفيت، به سادگي با استفاده از آزمايش هاي فني موجود در شهرستان سنندج امكان¬پذير است.
و.....
فهرست مطالب
مقدمه
گاراژ ها
مسئله حركت و تردد و نحوة ارتباط و تفكيك
گروه اول
گروه دوم
گروه سوم
گروه چهارم
فرم و عملكرد:
فرم خطي
فرم هاي منحني
فرم هاي چند ضلعي بسته
فرم هاي چند ضلعي باز
نقش سازه در طراحي معماري ترمينال
مقايسهی سيستم سازه فولادي و بتني
ظرافت ابعاد تيرها و ستون ها
مصالح مورد نياز
اجراي دال هاي بتن آرمه براي پوشش دهانه هاي بزرگ
اجراي اتصالات صلب
مشكل اجرايي اتصالات فولادي
سازه های فضا کار
سازه فضاکارچیست
انواع سازه های فضاکار مورد مصرف در سازه پایانه
سازه فضاکار با فرم دیسکی
سازه فضاکار با فرم گنبد
سازه فضاکار با فرم چلیک
سازه فضاکار با فرم هرم
سازه فضاکار با فرم سینوسی
سازه فضاکار با فرم نیم قوسی
مزایای سازههای فضاکار
قطعات این سازه
معایب سازههای فضاکار
منابع و ماخذ